Besökarens guide till Stockholm: VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA

Hej Klara Palmberg-Broryd, Strategi- och förnyelsedirektör vid Nacka Kommun, vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?

“Jag gillar verkligen att gå och prata. Jag använder promenadstråken längs vattnet eller i skogen, naturen hjälper till att skifta dina perspektiv. Eller motsatsen, när jag är i centrala Stockholm gillar jag Luzette vid Centralstationen, lätt att hitta till och god mat och gott kaffe.”

Bästa bar eller restaurang?

“TAK vid Brunkebergstorg är fantastiskt för utsikten. Trädgården för drinkar och nattliv och för deras veganska restaurang Växthuset.”

Bästa promenadstråk eller för en joggingtur?

“Vid vattnet i Nacka hela vägen från Nacka strand via Svindersvik, Kvarnholmen, Finnboda och till Södermalm, eller i naturen vid Nyckelviken eller Erstaviken.”

Bäst shopping?

“Jag älskar att strosa på Nordiska Kompaniet i city och Bruno Gallerian på Södermalm, båda är starka på svenska varumärken.”

Var hänger du helst när du är ledig?

“En trevlig utflykt i naturen är att gå till Hellasgården och den fantastiska restaurangen Storstugan. På vintern kan du bada bastu och oavsett årstid kan du ta ett dopp i sjön. Kollektivtrafiken tar dig dit med buss 401. Eller för en gnutta skärgård, ta dig till Saltsjöbaden och de gamla baden på sommaren. Bra restauranger sommartid finns vid Friluftsbadet, Holmen eller det gamla Grand Hotel i Saltsjöbaden, Saltsjöbanan tar dig dit.”

Hitta hit:
Luzette, Centralplan 25
TAK, Brunkebergstorg 2-4
Trädgården and Växthuset, Hammarby Slussväg 2
Nacka strand to Södermalm
Nyckelviken
Erstaviken
NK, Nordiska Kompaniet, Hamngatan 18-20
Brunogallerian, Götgatan 36 Hellasgården and Storstugan, Ältavägen 101 in Nacka
Friluftsbadet, Torben Gruts väg 8 in Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden, Hotellvägen 2 in Saltsjöbaden