STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

SFD-Teamets bästa Stockholmstips

Hej Sofia Lidgren, Event koordinator Stockholm Fashion District! Var shoppar du helst dina fina outfits?
Jag tycker det är härligt, men också lite farligt när alla mina favoritmärken finns under samma tak. Så två favoriter där jag alltid hittar massa fina saker är NK och Grandpa.

Vilken är din paradrätt?
Jag ÄLSKAR tacos och speciellt nya lite roliga varianter.  Min favorit för tillfället är Shrimp Tacos som jag serverar med mangosalsa, stekt majs, tortillabröd och chips och sen det bästa – såklart massa guacamole.

(mer…)

Hållbarhetspriset Challenge The Fabric delas ut för första gången under London Fashion Week

Hållbarhetspriset “Challenge the Fabric” (CTF) instiftades för att öka medvetenheten för nya textilier, samt för att stötta och inspirera nya modedesigners att prova nya material. Bakom priset står Ekman & Co och Stockholm Fashion Council tillsammans med partners.

(mer…)

Stockholm Fashion District the story – har du hört den?

”Det var juni 2014 och midsommar närmade sig när flera modeföretag inom Association of Trade Partners Sweden nådde en brytpunkt och kontaktade oss. De visste att vi hade skapat en dynamisk mötesplats för sko-, väsk- och textilbranscherna med Stockholm Shoe House i kombination med Nordic Shoe & Bag Fair samt Preview Fabrics & Accessories som visar tygkollektioner, accessoarer och produktion för våra svenska designers och varumärken. Nu undrade dessa företagsledare, som alla representerade starka internationella och svenska modevarumärken, om det fanns plats för dem också i Nacka strand. Och allt skulle vara klart redan till årsskiftet 2016 så att de skulle hinna inreda sina showroom till modeveckan i februari”, berättar Helena Waker, CEO för Association of Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

(mer…)

SFD-Teamets bästa Stockholmstips

Hej Gunilla Grubb, Head of Public Relations Stockholm Fashion District,vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?
”Alma på Nybrogatan 8. Ett kontorshotell för kreativa själar  med inspirerande lokaler och med ett perfekt läge.”
Bästa bar eller restaurang?
”Ett glas vin på Riche är aldrig fel men mitt bästa middagstips är restaurangen PA & CO. Där äter jag oftast Råkaka men kan också rekommendera deras tryffelrisotto.”

(mer…)

TOOLBOX – HÅLLBARHET I RELATIONEN MELLAN DESIGNER OCH BUTIK

Under Preview Fabrics & Accessories som pågick den 29-30 augusti, presenterades en toolbox under en frukost med gästtalare om de 17 globala hållbarhetsmålen Carina Lundberg Markow, styrelseledamot i UN Global Compact Network Sweden och chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning hos Folksam.

Underlaget till denna toolbox kommer från den workshop som hölls på temat hållbarhet under Preview Fabrics & Accessories i januari 2018 med butikschefer, inköpare och designers. Under workshopen identifierade vi flera hållbarhetsfrågor att adressera i relationen mellan designer och butik.

LADDA NER TOOLBOXEN HÄR!

Höjdpunkter från modeveckan i Stockholm Fashion District

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa höjdpunkterna från modeveckan i Stockholm Fashion District.

Bilder från sommarfesten

Höjdpunkter från modeveckan i Stockholm Fashion District

NYHETER FRÅN VÅRT PRESSKONTOR: Modeföretag prisas för sitt hållbarhetsarbete

Modeföretagen Rekotex, Filippa K, We Are Spin Dye och Swedish Stockings har idag tilldelats Encouragement for Action 2018 för sitt hållbarhetsarbete. Företagen är föregångare inom hållbarhet och har tack vare nya affärsmodeller, ny teknologi och ett starkt intresse att utveckla nya idéer och kommunicera sina värderingar uppmärksammats av modebranschen.

(mer…)

Säsongens eventschema

Här hittar du säsongens schema så att du inte missar något av de spännande event som sker under hösten!

Säsongens eventschema

Välkommen!

Stockholm Fashion Districts Brand Guide 2/2018 är här!

Läs Brand Guide 2/2018 här eller kom förbi och hämta ditt eget exemplar!

Encouragement for Action – förord av Philip Warkander

Mode är ett av vår tids mest centrala kulturuttryck. Med våra kläder kommunicerar vi vilka vi är, men också vilka vi vill vara. Mode kan vara kreativt och lekfullt, ett sätt att tänja på gränser och utmana förlegade normer. Därtill är mode också en viktig näringsgren; enbart i Sverige sysselsätter branschen knappt 60 000 personer, varav majoriteten är kvinnor. Men modets påverkan är inte alltigenom positiv. Näst efter oljeindustrin räknas mode- och textilindustrin som den mest förorenande i världen. Orsakerna är flera – från att råmaterial produceras under ohållbara former till att plagg slängs i soporna när konsumenten tröttnat och vill ha nytt. De kläder som å ena sidan skapar arbetstillfällen och glädje i mångas vardag, bidrar å andra sidan till en alltmer förorenad värld. Länge var det svårt att se hur dessa till synes olika berättelser hör samman. Idag vet vi bättre: De är två sidor av samma mynt.

(mer…)

Besökarens guide till Stockholm: VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA

Hej Nicklas Schedin, Grandpa, vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?

“Downtown Camper. Fantastisk service och härlig atmosfär. Och dessutom jättebra konferensrum.”

(mer…)

Besökarens guide till Stockholm: VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA

Hej Klara Palmberg-Broryd, Strategi- och förnyelsedirektör vid Nacka Kommun, vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?

“Jag gillar verkligen att gå och prata. Jag använder promenadstråken längs vattnet eller i skogen, naturen hjälper till att skifta dina perspektiv. Eller motsatsen, när jag är i centrala Stockholm gillar jag Luzette vid Centralstationen, lätt att hitta till och god mat och gott kaffe.”

(mer…)

Nyheter från vårt presskontor: Konkretiserat samarbete med Bea Szenfeld

Stockholm Fashion District är stolta över att presentera att kreatören Bea Szenfeld knyts till distriktet. Genom återkommande utställningar och som gästkreatör bakom säsongens inbjudan presenteras samarbetet.

Människor från modebranschen och andra kreativa näringar passerar dagligen Stockholm Fashion District och därför har jag valt distriktet som en av mina fasta utställningsplatser”, säger Bea Szenfeld i en kommentar om samarbetet.

(mer…)

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress, Stockholm Fashion District: Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Adress, Association of Trade Partners Sweden: Vasagatan 46, box 3146, SE-103 62 Stockholm, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.