STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

Nästa event, 13-18 augusti 2018:

Registrera dig till modeveckan i Stockholm Fashion District här!

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

NYHETER FRÅN VÅRT PRESSKONTOR: Modeföretag prisas för sitt hållbarhetsarbete

Modeföretagen Rekotex, Filippa K, We Are Spin Dye och Swedish Stockings har idag tilldelats Encouragement for Action 2018 för sitt hållbarhetsarbete. Företagen är föregångare inom hållbarhet och har tack vare nya affärsmodeller, ny teknologi och ett starkt intresse att utveckla nya idéer och kommunicera sina värderingar uppmärksammats av modebranschen.

(mer…)

Registreringen till fashion week i Stockholm Fashion District är öppen! 

Välkommen till en ny spännande säsong i Stockholm Fashion District med start den 13-18 augusti 2018. Vi har massor av fantastiska varumärken, viktiga event, inpirerande seminarier och tillfällen att nätverka med branschkollegor!

Registrera dig här – stockholmfashiondistrict.se/rsvp

Vi ses, välkommen!

Förbered ditt besök

Här kan du hitta och ladda ner användbar hjälp inför ditt besök under modeveckan i Stockholm Fashion District!

Bus Schedule – Nytt! Bussen avgår från Cityterminalen, Klarabergsviadukten 72.

District Map

Hallkarta Fashion Business Days

Hallkarta Nordic Shoe & Bag Fair

Områdeskarta Showrooms in the district

Stockholm Showroom

Stockholm Shoe House

Välkommen!

Stockholm Fashion Districts Brand Guide 2/2018 är här!

Läs Brand Guide 2/2018 här eller kom förbi och hämta ditt eget exemplar!

NYHETER FRÅN VÅRT PRESSKONTOR: Nu presenteras jurygrupper och beskyddare av Encouragement for Action

Hållbarhetsinitiativet med avstamp i de 17 globala hållbarhetsmålen, Encouragement for Action, presenterar nu jurygrupperna. Initiativet har tagits emot med stort intresse och Stockholm Fashion District är stolta över att presentera starka och mycket namnkunniga beskyddare och jurygrupper. Encouragement for Action är instiftat av Stockholm Fashion District tillsammans med viktiga organisationer och intressenter.

(mer…)

Seminarium med Nina Campioni

Nina Campioni är tillbaka under taket för Fashion Business Academy för att prata om hur man agerar på ett inkluderande sätt samt hur du behåller din trovärdighet i den digitala världen.

(mer…)

NYHETER FRÅN VÅRT PRESSKONTOR: Nytt branschinitiativ Encouragement for Action uppmuntrar till hållbarhet i modebranschen

Med avstamp i de 17 globala hållbarhetsmålen och vikten att agera och prata om den brinnande frågan om hållbarhet i modebranschen, instiftar Stockholm Fashion District tillsammans med viktiga organisationer och intressenter i vårt nätverk Encouragement For Action.

(mer…)

Encouragement for Action – förord av Philip Warkander

Mode är ett av vår tids mest centrala kulturuttryck. Med våra kläder kommunicerar vi vilka vi är, men också vilka vi vill vara. Mode kan vara kreativt och lekfullt, ett sätt att tänja på gränser och utmana förlegade normer. Därtill är mode också en viktig näringsgren; enbart i Sverige sysselsätter branschen knappt 60 000 personer, varav majoriteten är kvinnor. Men modets påverkan är inte alltigenom positiv. Näst efter oljeindustrin räknas mode- och textilindustrin som den mest förorenande i världen. Orsakerna är flera – från att råmaterial produceras under ohållbara former till att plagg slängs i soporna när konsumenten tröttnat och vill ha nytt. De kläder som å ena sidan skapar arbetstillfällen och glädje i mångas vardag, bidrar å andra sidan till en alltmer förorenad värld. Länge var det svårt att se hur dessa till synes olika berättelser hör samman. Idag vet vi bättre: De är två sidor av samma mynt.

(mer…)

Stockholm Fashion District Summer Party!

Kom och njut av sommaren med oss vid Stockholm Fashion District Summer Party den 15 augusti kl 18.00-22:30. Vi ser till att du får något att äta, bjuder på något att dricka, happenings och trevligt sällskap. Ta med dig solen och dina vänner i branschen så ses vi!

Köp din biljett för 150 kr genom att klicka på ”SUMMER PARTY TICKETS!” på eventsidan som du hittar här!

Nyheter från vårt presskontor: Konkretiserat samarbete med Bea Szenfeld

Stockholm Fashion District är stolta över att presentera att kreatören Bea Szenfeld knyts till distriktet. Genom återkommande utställningar och som gästkreatör bakom säsongens inbjudan presenteras samarbetet.

Människor från modebranschen och andra kreativa näringar passerar dagligen Stockholm Fashion District och därför har jag valt distriktet som en av mina fasta utställningsplatser”, säger Bea Szenfeld i en kommentar om samarbetet.

(mer…)

Registreringen för utställande varumärken till nästa säsong är öppen!

Registreringen till modeveckan den 13-18 augusti 2018 i Stockholm Fashion District är nu öppen!

Modeveckan i Stockholm Fashion District erbjuder flera alternativ för dig som önskar en fysisk plats där du kan ta emot inköpare, press och andra intressenter. Showroom är för dig som har ett större behov och du använder det som du önskar 365 dagar om året. Mässorna är för dig som har behov av att finnas på plats under modeveckorna som en service till dina kunder.

Dina alternativ:

(mer…)

Stockholm i våra hjärtan: Var du ska äta, dricka och shoppa enligt Stockholmarna

Mikael Gille, grundare av MG Agenturer med varumärken inom skor som Odd Molly, Philip Hog och Toms, vilken är din favoritrestaurang eller bar?
-Som pappa till små barn är mina dagar på puben sällsynta, men Riche är alltid en vinnare. När vi pratar om mat måste jag säga min lokala restaurang Docklands. Trevliga människor, god mat och en fantastisk utsikt över Djurgården över vattnet.”

(mer…)

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress, Stockholm Fashion District: Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Adress, Association of Trade Partners Sweden: Vasagatan 46, box 3146, SE-103 62 Stockholm, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.