STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

Hej Philip Warkander, doktor i modevetenskap!

Philip Warkander är världens första doktor i modevetenskap. Vi ställde honom ett par frågor om modets varande och framtid; hur kan vi ställa om våra affärsmodeller till att bli mer hållbara i vår konsumtion och finns det längre någon trend att följa eller hur ska vi tänka när säsongens trender inte framstår lika tydligt?

(mer…)

Lacoste byter skepnad

Lacoste’s ikoniska logotyp, den gröna krokodilen, byts tillfälligt ut mot utrotningshotade arter. Det är i samarbete med organisationen International Union for Conservation of Nature (IUCN) som tio utrotningshotade arter har fått ta plats på specialdesignade pikétröjor. Den begränsade kollektionen består av exakt 1775 tröjor, det sammanlagda antalet djur som finns kvar av de utrotningshotade arterna. Se filmen här!

ICONS: Rohdi Heintz

Vad kännetecknar en modeikon? När blir man det och varför? Svaret är inte alltid lätt att sätta fingret på. Det kan vara en look som gör avtryck (som i fallet med Karl Lagerfeld), en personlighets extravaganca (som i fallet med Iris Apfel), en förmåga att profilera sig (som Acne) eller för lång och trogen tjänst. Rohdi Heintz lyckades pricka in alla dessa. Rohdi var en oerhört begåvad och kreativ designer med förmåga att alltid ligga i framkant och mycket säker på sin stil. ”Jag sysslar inte med dagsländor” som han själv uttryckte det.

(mer…)

Hej Anders Rangenstedt, Stayhard!

Vi träffade Anders Rangenstedt under modeveckan i Stockholm Fashion District och passade på att ställa honom några frågor.

Hej Anders, Purchaser External Brands, Stayhard, berätta kort om Stayhard som nätbutik!
– Stayhard är Sveriges ledande modebutik på nätet för män med över 250 varumärken i portföljen. Med fokus på enkelhet och smidighet har Stayhard levererat manligt mode sedan 2005 med fokus på den moderna och urbana mannen. Oavsett om det är till vardags, jobb eller fest sätter Stayhard mannen i fokus och har handplockat ett sortiment innehållande allt från kläder, skor, accessoarer, hudvård och träning. Stayhard ingår sedan 2014 i Ellos Group med huvudkontor i Borås.

(mer…)

Sneakers i tiden

Scorett satsar på sneakers med sitt nya koncept Sneakers Corner i Göteborg. Tanken med det nya konceptet är att skapa en intressant och inspirerande miljö som erbjuder den sneakersintresserade konsumenten mer än bra shopping. Sneaker-trender, ett konstgalleri och en arkad-del med spel som klassiska Pacman ska locka konsumenten. Senare i vår öppnar nästa butik i Malmö.

Även Stadium Group satsar på sneakers och öppnar nya butikskonceptet Sneakers Point. Den 20 mars lanserar de sin e-handel och den första fysiska butiken öppnar två dagar senare i Norrköping. Under april blir det Malmös tur att få en Sneakers Point-butik. Konceptet ska bli en destination för alla som älskar sneakers och riktar sig till sneakersfantaster och en yngre målgrupp.

Tack!

Modeveckan i Stockholm Fashion District är slut för denna gång. Tack till alla er som varit en del av att göra denna vecka minnesvärd, det har varit fantastiskt att få ta hand om er under veckan! Välkommen tillbaka under säsongen och igen under vecka 33 i augusti för nästa modevecka i Stockholm Fashion District.

”I am your sister”
Teamet bakom Stockholm Fashion District bar t-shirts från World Market Sthlm med budskapet ”I am your sister” under modeveckan till stöd för Alla Kvinnors Hus som arbetar för att hjälpa offer för våld i hemmet och deras barn. Intäkten från garderoberna doneras till Alla Kvinnors Hus.

Bilderna från modeveckan i Stockholm Fashion District

Fångades du på på bild? Se alla foton och följ Stockholm Fashion District på Facebook här!

Couturens hemligheter på Sven-Harrys till den 2 april, 2018

Sven-Harrys konstmuseum inleder vårvintern 2018 med utställningen Couturens hemligheter. Utställningen sätter ljuset på det mytomspunna haute couture- modet och dess roll i dagens modeklimat samt vilka riktningar couturen kan ta i framtiden. Med couture-plagg från internationella modeskapare som Balenciaga, Alexander McQueen/Givenchy, Balmain, Castillo, Louis Vuitton och Stéphane Rolland samt svenska kreatörer som Pär Engsheden och Bea Szenfeld utforskar utställningen couture-världens hemligheter och ger besökaren en unik inblick i vanligtvis slutna processer. Stockholm Fashion District är partner till utställningen. Missa inte det på din nästa resa till Stockholm!

Läs mer om utställningen här!

Stockholm in our hearts: Where to eat, drink and shop like a local!

Hi Dwayne Antonio Edmondson, purchasing manager at Babyshop Group, which is your favourite bar or restaurant in Stockholm?
“My favorite restaurant is Lao Wai, it’s the best vegan food in town. A favorite bar is Brewdog Bar on Södermalm, lots of nice beers on tap which reminds me of a bar in the East Village of NYC I used to go to when I lived there.”

(mer…)

Brand Guide 1/2018 är här!

En ny Brand Guide fullspäckad med nyheter från distriktet och dessutom med kontaktuppgifter till alla varumärken har landat! Ladda ner den digitala versionen HÄR, eller välkommen förbi och hämta din tryckta version av Stockholm Fashion Districts Brand Guide 1/2018!

Möte den nya VD:n för Swedish Fashion council

Hej Jennie Rosén, ny i rollen som VD för Swedish Fashion Council, berätta om din bakgrund!
-Jag kommer närmast från posten som VD och delägare av modevarumärket BACK och sitter även i styrelsen för Association of Swedish Fashion Brands (ASFB). Tidigare har jag bland annat arbetat som produktionschef och inköpare. 

(mer…)

Stockholm Fashion District initierar Nordic Lab

I samband med modeveckan i Stockholm Fashion District introducerar Stockholm Fashion District, Nordic Lab, en mötes- och handelsplats för nya designföretag inom mode. Syftet med Nordic Lab är att erbjuda en plattform med möjlighet till kunskapsutbyte, nätverkande och praktisk erfarenhet där företagen kan växa och utvecklas.

Nordic Lab öppnar onsdagen den 7 februari, kl. 10.00 i Stockholm Fashion District, välkommen!
(mer…)

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress: Stockholm Fashion District, Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.