STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modebranschen. Med sitt läge i Nacka strand är Stockholm Fashion District destinationen för svenska och internationella varumärken. Stockholm Fashion District är ett nav för affärer såväl som kreativitet med showrooms, mässor, inköpsdagar, produktion och pop up-event. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

PWT Group öppnar tredje butiken i Sverige

Den 28 september öppnade PWT Group butik i Sverige när Wagner slog upp dörrarna i Sollentuna Centrum. PWT Group, som verkar utifrån Stockholm Fashion District, har därmed tre butiker i Sverige och fler etableringar är att vänta. Vi passade på att gratulera Søren Andersen, Country Manager Sweden, PWT Brands, och hans team till den nya butiken och ställa några frågor.

(mer…)

Svenska Köpcentrum 2017

I veckan fick vi en färsk rapport under seminariet Svenska Köpcentrum 2017 av HUI Research om hur det ser ut för köpcentrum och handelsområden i Sverige idag. Vad är egentligen sant om butiksdöden, hur ser det ut om man jämför Sverige med USA och hur har Mall of Scandinavia påverkat handeln i Stockholm?

(mer…)

Ansök om monter under modeveckan i Stockholm fashion District i februari 2018!

Välkommen att söka monter under modeveckan i Stockholms modedistrikt!

Information och formulär finns här:

Nordic Shoe & Bag Fair, 7-9 februari 2018

Fashion Business Days, 7-9 februari 2018

Välkommen med din ansökan!

Podcasten “Materialets betydelse för modet” är här!

Kommer du ihåg vår post om att Modepodden skulle spela in live från Preview Fabric & Accessories? Väntan är över.
Lyssna på podcasten “Materialets betydelse för modet”, en paneldiskussion mellan Jenny Segergren, Modepodden, designern Naim Josefi, Sigrid Barnekow, Mistra Future Fashion, och Stockholm Fashion Districts Jessica Johanneson. Du hittar pocasten här eller på iTunes: http://www.modepodden.se/55-modepodden-special-materialets-betydelse-for-modet/ 

Finalisterna i Habit modegalan 2017

Den 16 november arrangeras Habit Modegalan för elfte året i rad för att uppmärksamma och lyfta de personer och företag som under året visat på extraordinära prestationer.

(mer…)

Ansökan till Swedish Fashion Talents 2018 har öppnat!

Urvalet av deltagare till Swedish Fashion Talents 2018 baseras på tydlighet och unicitet i varumärke, kreativ höjd, vision och dagsläge, produkterbjudande och designkvalitet, samtidsrelevans och modegrad, affärsidé och affärsmässighet. Sista dag att ansöka är den 20 oktober 2017.

(mer…)

Två storslagna visningar knöt ihop Fashion Week Stockholm – Whyred och Diana Orving

Med mycket färg och mönster samt både herr och damkollektioner bjöd Whyred på en magnifik start av visningsveckan i Grands magiska lokaler, vilket också är en ny hemvist för Fashion Week.

Fashion Week Stockholm andades normutmaningar, kreativitet och innovation. Från Hopes No Gender labeling (alla kläder är märkta dam och herr storlekar), LazoSchmidl normutmaning, Ida Sjöstedts magnifika couture klänningar, Emelie Janrell´s hyllning till förgångna drottningar, till Swedish Fashion Talents och Borås Textilhögskolas kreativitet.

(mer…)

VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA!

Maria Rankka, VD Stockholms Handelskammare

Bästa bar eller restaurang?
– Sushi Sho som är hålet-i-väggen-stället på Upplandsgatan som fick en stjärna i Guide Michelin.

Bästa utsiktsplats?
(mer…)

VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA!

Ann-Sofie Back, designern bakom BACK:

Bästa bar i Stockholm?
– Cafe Nizza, samma gäng som öppnat Babette på Roslagsgatan öppnade på Söder för ca ett år sen. Trevlig personal, kul gäster och bra vegetariska option på A la Carte menyn i baren.

(mer…)

Foton från fashion week i Stockholm Fashion District

Alla bilder från Stockholm Fashion District och Stockholm Fashion District Summer Party finns nu på vår Facebook-sida. Foto: Alma Vestlund / Frida Möller / Studio Emma Svensson.

Officiella bilder från fashion Week i Stockholm Fashion District den 14-20 augusti 2017.

Se bilderna från fotoväggen här!

Mer festbilder här!

Tack för att ni gjorde Stockholm Fashion Distric’s sommarfest så kul!

På kvällen torsdagen den 18 augusti var Stockholm Fashion District värd för årets sommarfest. Tack för att ni gjorde det till en så kul kväll! Alla bilder kommer att publiceras på Stockholms Fashion Districts Facebook-sida. Följ oss för att inte missa något!

Fotoutställning med Tokyo som motiv

Said Karlsson är en frilansfotograf och journalist som har kallat Tokyo sitt hem sedan 2008. Han har rapporterat om allt från jordbävningar till populärkultur för en rad internationella uppdragsgivare. Idag arbetar han huvudsakligen som fotograf för ett av Japans största företag inom reseindustrin, ett jobb som tagit honom till de flesta delar av landet.
(mer…)

Brand Guide 2/2017 är här!

Brand Guide 2/2017 har landat i Stockholm Fashion District! Här kan du se den digitala versionen, men kom ännu hellre förbi och hämta ditt exemplar!

Brand Guide 2/2017

Eventschema

Ett schema över alla event, datum och tider du behöver ha koll på under denna säsong i Stockholm Fashion District kan laddas ner HÄR! Du kan också besöka Event & Seminarer-delen som du hittar i menyn till vänster.

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress: Stockholm Fashion District, Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.