STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Med sitt läge i Nacka strand är Stockholm Fashion District ett nav för affärer såväl som kreativitet med showrooms, mässor, inköpsdagar, produktion och pop up-event. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

Välkommen till en ny säsong i Stockholm Fashion District

Vi ser fram emot att bjuda in dig till en ny säsong och modevecka i Stockholm Fashion District den 5-10 februari, 2018.

Registrera dig HÄR.

(mer…)

Årets hederspris på Habit Modegalan gick till Ulrika Nilsson, JUS!

JUS är en institution i Modesverige sedan 25 år. Vi träffade Ulrika Nilsson, grundare av JUS, för att prata om mode, inköp och om herrkunden.

Berätta när ditt intresse för mode väcktes?

– Jag var punkare under min uppväxt. Jag tvingade mamma att sy prickiga och rutiga kjolar. Sedan blev det tillfälligheter som ledde mig till modet, jag var egentligen mer intresserad av litteratur. Johan Lindeberg och jag träffades, vilket ledde till att jag blev en del av Diesel Sverige.

Berätta om JUS?

– När jag började med JUS såg jag mode som mycket mer politiskt än vad jag gör idag. JUS kanske uppfattades som lite stökigare, lite hårdare. Idag är det mer poetiskt. Då var England och gatukonst en stark influens, idag inspireras jag mer av Belgien och Japan.

(mer…)

Textilnyheter för säsong s/s 2019

Välkommen att ta del av de första textilnyheterna för säsong s/s 2019 den 7:e december när vi bjuder in designers och inköpare från skandinaviska modevarumärken. Plats: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 7, Nacka strand.

Fulla kollektioner för säsongen s/s 2019 presenteras under Preview Fabrics & Accessories den 24-25 februari, 2018. Plats: Svenska Bilfabriken, Cylindervägen 3, Nacka strand.

Mer info HÄR.

Välkommen!

Stockholm Fashion Districts CEO Helena Waker tilldelas Boosting the capital-pris

Den 7 november 2017 tilldelas Stockholm Fashion Districts CEO och grundare priset Boosting the capital. Boosting the capital-priset är Stockholms Handelskammares pris för personerna som på olika sätt gör vår huvudstadsregion roligare, mer innovativ, inkluderande och utåtriktad. Initiativ och projekt som helt enkelt boostar Stockholm!

(mer…)

Yves Saint Laurents värld med Susanna Strömquist

Hej Susanna Strömquist, frilansdsjournalist anlitad av Dagens Nyheter Kultur och ELLE. Vad är din relation till YSL?
-Ur ett modehistoriskt perspektiv är han en 1900-talets mest betydelsefulla namn. Designern som fångade tidens anda på 60-talet och lanserade trendsättande prêt a porter-kollektioner när haute couturen började kännas förlegad. Men för mig personligen blev han också en representant för det gamla gardet som hade blivit mossigt när jag först började rapportera från visningarna i Paris i början av 90-talet – innan allt började handla om heritage och arkivdesign.

(mer…)

Ikoner – Katja of Sweden

Under rubriken Ikoner delar vi ett modeminne med dig. Långt före dagens stora svenska modedesigners var Katja of Sweden med och skapade grunden för den svenska modeindustrin. Med fingertoppskänsla för varumärkesbyggande, en stark stilistisk känsla och en vilja att tänka utanför ramarna skapade Katja of Sweden ett eget varumärke och en egen formkänsla som än idag inspirerar och influerar. Katja var även feminist som tidigt kämpade för sin rätt i en starkt mansdominerad industri.

(mer…)

Sneaky Steve öppnar ny butik!

Våra vänner på Sneaky Steve, med showroom på Stockholm Shoe House, har öppnat sin andra fysiska butik i Stockholm och deras 5:e totalt. Vi hälsade på vid öppningen och möttes av en härlig fest. Precis som de andra Sneaky Steve-butikerna är inredningen industriell och med en dos av Göteborg i Stockholm. Kristian Torsson, medgrundare och ägare, berättar om sina tankar om adressen för nya butiken och om planerna på framtida butiker.

(mer…)

Brexits effekter på textil- och modebranschen – Ett samtal med EU- och handelsminister Ann Linde i Stockholm Fashion District

Den svenska textil- och modebranschen tillhör en av de snabbast växande exportbranscherna i Sverige och i en internationell jämförelse ökar intresset för svenskt mode i världen. EU: s och handelsminister Ann Linde inbjuder in till ett seminarium om Brexits effekter på textil- och modeindustrin organiserad av Utrikesdepartementet i Stockholm Fashion District på eftermiddagen den 6 november. Begränsat antal platser, informera oss om ditt intresse att delta på info@stockholmfashiondistrict.se. (mer…)

PWT Group öppnar tredje butiken i Sverige

Den 28 september öppnade PWT Group butik i Sverige när Wagner slog upp dörrarna i Sollentuna Centrum. PWT Group, som verkar utifrån Stockholm Fashion District, har därmed tre butiker i Sverige och fler etableringar är att vänta. Vi passade på att gratulera Søren Andersen, Country Manager Sweden, PWT Brands, och hans team till den nya butiken och ställa några frågor.

(mer…)

Svenska Köpcentrum 2017

I veckan fick vi en färsk rapport under seminariet Svenska Köpcentrum 2017 av HUI Research om hur det ser ut för köpcentrum och handelsområden i Sverige idag. Vad är egentligen sant om butiksdöden, hur ser det ut om man jämför Sverige med USA och hur har Mall of Scandinavia påverkat handeln i Stockholm?

(mer…)

VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA!

Maria Rankka, VD Stockholms Handelskammare

Bästa bar eller restaurang?
– Sushi Sho som är hålet-i-väggen-stället på Upplandsgatan som fick en stjärna i Guide Michelin.

Bästa utsiktsplats?
(mer…)

VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA!

Ann-Sofie Back, designern bakom BACK:

Bästa bar i Stockholm?
– Cafe Nizza, samma gäng som öppnat Babette på Roslagsgatan öppnade på Söder för ca ett år sen. Trevlig personal, kul gäster och bra vegetariska option på A la Carte menyn i baren.

(mer…)

Eventschema

Ett schema över alla event, datum och tider du behöver ha koll på under denna säsong i Stockholm Fashion District kan laddas ner HÄR! Du kan också besöka Event & Seminarer-delen som du hittar i menyn till vänster.

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress: Stockholm Fashion District, Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.