STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Lisa Ekman, Communications Assistant Stockholm Fashion District
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag tycker om konceptbutiker där man kan hitta allt man behöver; kläder, inredning, smink och kanske också köpa en kopp kaffe. Om du också gillar det så är butiken Arket på Drottninggatan ett hett tips. Jag tycker också om butiker med personal som ger det lilla extra och det gör dom verkligen i Grandpas butiker och eftersom jag också kan shoppa alla mina favoritvarumärken där så vill jag också rekommendera ett besök där.”


Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Min bästa höstaktivitet kan man faktiskt göra vart man än befinner sig i Sverige, det är nämligen dagbio. Att få försvinna in i en spännande filmvärld i två timmar med massa lösgodis och en Päronmer är det mysigaste jag vet. Bäst på bio just nu är A Star is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper – Se den!”

(mer…)

Har du ett intressant varumärke eller erbjuder en service som branschen behöver?

Kontakta oss, just nu planerar vi för 2019!

Intresserad av att ställa ut?

Fashion Business Days, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-fbd/

Nordic Shoe & Bag Fair, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-nsb/

Preview Fabrics & Accessories, 23-24 januari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-preview/

Syns du inte så finns du inte!
Stockholm Fashion Districts Mediakit

Frågor eller en idé du vill bolla med oss?
Kontakta Sofia Lidgren, sofia@stockholmfashiondistrict.se, eller telefon 073-539 03 66.

SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Elin Kjellberg, Administration & Customer Relations i Stockholm Fashion District. 
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag älskar inredning och skulle säga att det är på det, skor och jackor jag lägger mest pengar. Att vandra runt och få inspiration på Södermalm är det bästa jag vet! Ett besök i butiken Fat Cat är ett måste – där kan man hitta massa roliga saker. Jag gillar butiker som är ombonade, mysiga och personliga, så som Refurn, Modern Retro, Habitat och Design House Stockholm som är några av mina favoriter.”
Berätta om en perfekt lördag!
”Lördagar brukar allt som oftast starta med pannkakor som en sen frukost, en lugn morgon är ett måste för mig. Är det en extra seg lördag så brukar jag och min kille unna oss en lyxbrunch på Urban Deli, det händer kanske lite väl ofta. På en perfekt lördag är det soligt och härligt väder och då kan det hända att det blir en promenad efter brunchen. När jag kommer hem sätter jag mig och målar samtidigt som jag snacksar loss på någon av alla kakor jag har i frysen (jag älskar nämligen att baka). Sen är det dags att förbereda inför middag hemma hos oss med vänner. Under hösten finns det inte mycket som slår en mysig pasta, perfekt om man som jag har ett kompisgäng med tusen olika matpreferenser. Självklart avslutas middagen med en efterrätt. Min mamma har lärt mig att varje bra måltid avslutas med något sött, och det är något jag tar på största allvar. Mitt kompisgäng består av ett gäng vinnarskallar, så kvällen brukar alltid avslutas med högljudda (dock kärleksfulla) diskussioner om vem som fuskade i favoritspelet Med Andra Ord!”

(mer…)

Cityguide: London bound?

Vem älskar inte London? Som de flesta storstäder bjuder London på lysande möjligheter till äventyr och upplevelser. London slutar aldrig att överraska. Det finns alltid något nytt att uppleva eller se, även på de platser du besöker varje gång. Störst behållning är det multikulturella samhället som skapats här. London är en världsmetropol, med människor och miljöer från hela världen.

(mer…)

Première Vision Paris – En inbjudan till rörelse

En ny generation av material är på frammarsch. Teknik och elegans går hand i hand när industrier möts och teknologin banar väg för något annat. Hållbarhet står i fokus och funktion och vackra material ses i nya, spännande kombinationer.

(mer…)

Rapport från MICAM i Milano

Den kraftigare och bredare klacken är tillbaka samtidigt som den bekväma chunky sneakers trenden fortsätter att vara stark. På herrsidan får skorna detaljer som passar friluftslivet och 70-talets zip-sko gör comeback. Och om vi ska tro trendspanarna är gult nästa säsongs färg.

(mer…)

SFD-teamets bästa Stockholmstips!

 

Hej Vanessa Leporati, Ordförande, Stockholm Fashion District!

Vart shoppar du helst?
”Stockholm bjuder på många fina affärer och områden som är perfekta för shopping, men butikerna på Kungsholmen är något extra tycker jag. Butikerna Plagg på St Eriksgatan och Artiklar Sthlm på Fleminggatan är två butiker som jag tycker säljer en härlig mix av klassiska plagg och märken, men som har en lite extra edge som gör det lite roligare.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Älskar restauranger som drivs av eldsjälar där familjekänslan är hög. Pane e Vino vid Zinkensdamm är en sådan restaurang. Där äter man stans godaste tryffel/oxfilé pasta och bästa pizzan. Darko som äger restaurangen lagar mat på de bästa råvarorna och personalen är välkomnande och trevlig. Darko vann mycket pengar en gång i tiden på trav som gjorde att han kunde starta sin restaurang. Hästen hette Vanessa… Därför är jag alltid extremt väl omhändertagen när jag är där, ibland har man tur som har rätt namn!”

(mer…)

SFD-TEAMETS BÄSTA STOCKHOLMSTIPS

Hej Katarina Wåhlberg, Head of Customer Relations Stockholm Fashion District,

Vart i Stockholm tar du helst ett affärsmöte?
Här i Nacka strand kan jag rekommendera ett ”walk and talk” möte längs med vattnet. Det är perfekt för mig som älskar effektivitet. Att få frisk luft, vacker utsikt och lite vardagsmotion på en och samma gång är enligt mig de perfekta förutsättningarna för ett lyckat möte.

Var äter man Stockholms godaste mat?
Enkelt val, på restaurang Pelikan serveras Tore Wretman och Werner Vögelis klassiska husman som tar dig till himlen.

(mer…)

Hållbarhetspriset Challenge The Fabric delas ut för första gången under London Fashion Week

Hållbarhetspriset “Challenge the Fabric” (CTF) instiftades för att öka medvetenheten för nya textilier, samt för att stötta och inspirera nya modedesigners att prova nya material. Bakom priset står Ekman & Co och Swedish Fashion Council tillsammans med partners.

(mer…)

Stockholm Fashion District the story – har du hört den?

”Det var juni 2014 och midsommar närmade sig när flera modeföretag inom Association of Trade Partners Sweden nådde en brytpunkt och kontaktade oss. De visste att vi hade skapat en dynamisk mötesplats för sko-, väsk- och textilbranscherna med Stockholm Shoe House i kombination med Nordic Shoe & Bag Fair samt Preview Fabrics & Accessories som visar tygkollektioner, accessoarer och produktion för våra svenska designers och varumärken. Nu undrade dessa företagsledare, som alla representerade starka internationella och svenska modevarumärken, om det fanns plats för dem också i Nacka strand. Och allt skulle vara klart redan till årsskiftet 2016 så att de skulle hinna inreda sina showroom till modeveckan i februari”, berättar Helena Waker, CEO för Association of Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

(mer…)

TOOLBOX – HÅLLBARHET I RELATIONEN MELLAN DESIGNER OCH BUTIK

Under Preview Fabrics & Accessories som pågick den 29-30 augusti, presenterades en toolbox under en frukost med gästtalare om de 17 globala hållbarhetsmålen Carina Lundberg Markow, styrelseledamot i UN Global Compact Network Sweden och chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning hos Folksam.

Underlaget till denna toolbox kommer från den workshop som hölls på temat hållbarhet under Preview Fabrics & Accessories i januari 2018 med butikschefer, inköpare och designers. Under workshopen identifierade vi flera hållbarhetsfrågor att adressera i relationen mellan designer och butik.

LADDA NER TOOLBOXEN HÄR!

Höjdpunkter från modeveckan i Stockholm Fashion District

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa höjdpunkterna från modeveckan i Stockholm Fashion District.

Bilder från sommarfesten

Höjdpunkter från modeveckan i Stockholm Fashion District

NYHETER FRÅN VÅRT PRESSKONTOR: Modeföretag prisas för sitt hållbarhetsarbete

Modeföretagen Rekotex, Filippa K, We Are Spin Dye och Swedish Stockings har idag tilldelats Encouragement for Action 2018 för sitt hållbarhetsarbete. Företagen är föregångare inom hållbarhet och har tack vare nya affärsmodeller, ny teknologi och ett starkt intresse att utveckla nya idéer och kommunicera sina värderingar uppmärksammats av modebranschen.

(mer…)

Säsongens eventschema

Här hittar du säsongens schema så att du inte missar något av de spännande event som sker under hösten!

Säsongens eventschema

Välkommen!

Stockholm Fashion Districts Brand Guide 2/2018 är här!

Läs Brand Guide 2/2018 här eller kom förbi och hämta ditt eget exemplar!

Encouragement for Action – förord av Philip Warkander

Mode är ett av vår tids mest centrala kulturuttryck. Med våra kläder kommunicerar vi vilka vi är, men också vilka vi vill vara. Mode kan vara kreativt och lekfullt, ett sätt att tänja på gränser och utmana förlegade normer. Därtill är mode också en viktig näringsgren; enbart i Sverige sysselsätter branschen knappt 60 000 personer, varav majoriteten är kvinnor. Men modets påverkan är inte alltigenom positiv. Näst efter oljeindustrin räknas mode- och textilindustrin som den mest förorenande i världen. Orsakerna är flera – från att råmaterial produceras under ohållbara former till att plagg slängs i soporna när konsumenten tröttnat och vill ha nytt. De kläder som å ena sidan skapar arbetstillfällen och glädje i mångas vardag, bidrar å andra sidan till en alltmer förorenad värld. Länge var det svårt att se hur dessa till synes olika berättelser hör samman. Idag vet vi bättre: De är två sidor av samma mynt.

(mer…)

Besökarens guide till Stockholm: VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA

Hej Nicklas Schedin, Grandpa, vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?

“Downtown Camper. Fantastisk service och härlig atmosfär. Och dessutom jättebra konferensrum.”

(mer…)

Besökarens guide till Stockholm: VAR DU SKA ÄTA, DRICKA OCH SHOPPA ENLIGT STOCKHOLMARNA

Hej Klara Palmberg-Broryd, Strategi- och förnyelsedirektör vid Nacka Kommun, vilken är Stockholms bästa plats för ett affärsmöte?

“Jag gillar verkligen att gå och prata. Jag använder promenadstråken längs vattnet eller i skogen, naturen hjälper till att skifta dina perspektiv. Eller motsatsen, när jag är i centrala Stockholm gillar jag Luzette vid Centralstationen, lätt att hitta till och god mat och gott kaffe.”

(mer…)

Nyheter från vårt presskontor: Konkretiserat samarbete med Bea Szenfeld

Stockholm Fashion District är stolta över att presentera att kreatören Bea Szenfeld knyts till distriktet. Genom återkommande utställningar och som gästkreatör bakom säsongens inbjudan presenteras samarbetet.

Människor från modebranschen och andra kreativa näringar passerar dagligen Stockholm Fashion District och därför har jag valt distriktet som en av mina fasta utställningsplatser”, säger Bea Szenfeld i en kommentar om samarbetet.

(mer…)

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress, Stockholm Fashion District: Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Adress, Association of Trade Partners Sweden: Vasagatan 46, box 3146, SE-103 62 Stockholm, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta Jessica Johanneson, jessica@stockholmfashiondistrict.se.