Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

STOCKHOLMS GUIDE FRÅN DISTRIKTETS STJÄRNOR

Damella är en av norra Europas största tillverkare av damunderkläder, sovplagg, bad- och morgonrockar samt strand- och fritidskläder. Företaget har återförsäljare i hela Sverige och 40% av deras försäljning är export. Du hittar deras härliga säljare Linda på våning 9  i Stockholm Showroom i distriktet.

När du hör den här låten kan du inte sitta still!
”Wake me up med Avicii, den så himla bra! När jag hör den här låten vrider jag alltid upp volymen till högsta nivån!”

Vilken är din bästa vinteraktivitet i Stockholm?
”Åh det finns så mycket mysigt man kan göra. Inne i city så är det mysigt att besöka Kungsträdgården och titta på den fina belysningen och kanske åka lite skridskor? Sen tycker jag att man ska passa på att besöka någon av Stockholms julmarknader. Den i Gamla Stan är bra och lätt att ta sig till, men om man har möjlighet att åka till Taxinge Slott som ligger lite utanför Stockholm så är det helt fantastiskt.”

(mer…)

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget

Motiveringen från HUI Research som årligen utser årets julklapp lyder i år så här:

”Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Varje år utser Svensk Handel via HUI Reserch Årets Julklapp genom en analys av rådande samhällstrender och svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden. Dessutom ska minst ett av följande tre kriterier uppfyllas:

  • produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året
  • produkten skall representera den tid vi lever i
  • produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

(mer…)

NK satsar på digital julskyltning

Äntligen är julsäsongen här och varje år strömmar besökarna till Nordiska Kompaniet på Hamngatan i Stockholm för att se på varuhusets traditionsenliga julskyltning. Sedan 1950 talet har NK haft som tradition att inför varje jul visa upp en magisk och spektakulär julskyltning. Årets tema är vad som händer på NK när lamporna släcks när personalen och kunderna har gått hem. I skyltfönstret syns Tomten och hans hjälpredor klä granen, baka pepparkakor och ordna med alla transporter av årets julklappar och i år förstärks upplevelsen av spännande AR-teknik. Med appen NK Christmas kan besökarna via mobiltelefonen uppleva vad tomtens hjälpredor, i form av tecknade möss och fåglar, har för sig i skyltfönstren. Det finns även möjlighet att fortsätta in i varuhusets ljusgård via stora entrén i Stockholm för att följa figurernas julstök inne i varuhuset via så kallade touch points.  Bakom AR-tekniken ligger studion 3DInteractive som har byggt upp olika touch points i varuhusets ljusgård.  För NK är upplevelsen ytterligare ett steg i varuhusets digitaliseringsresa, menar Hanna Blom på NK:s kommunikationsavdelning.
”NK genomgår ett stort förnyelsearbete för att stärka positionen som ett varuhus världsklass, i det ingår utveckling av digitala möjligheter. Därför kändes det naturligt för oss att testa den här appen till jul.”

 

 

Saddler med nytt showroom i Stockholm Fashion District

Senaste varumärket att flytta till Stockholm Fashion District är svenska Saddler med sina fantastiska accessoarer i läder, så som väskor, bälten och smartphonefodral. Vi passade på att ställa dem ett par frågor:

Varmt välkomna till Stockholm Fashion District! Berätta om Saddler.
”Saddler grundades 1986 och är idag ett av de ledande accessoarföretagen i Skandinavien. Design, kvalitet och gedigen kunskap inom läder kännetecknar oss. Saddler Scandinavia designar, producerar och säljer högkvalitativa läderaccessoarer. Vi skapar accessoarkollektioner för externa varumärken inom modebranschen samt för vårt egna varumärke SDLR. I allt från hur lädret har behandlats till hur designen är gjord och sömmarna sitter, präglas våra produkter av en genuin kärlek till materialet. Det spelar ingen roll om det är en stilren plånbok, en trendig weekendbag eller ett elegant bälte. När du håller någon av våra produkter i din hand, känner du tveklöst att den bär Saddlers signum.”

(mer…)

Stockholms Guide från distriktets stjärnor

Hej Peder, Säljare hos L&P Nierenburg i Stockholm Shoe House

Vilken är din bästa vinteraktivitet i Stockholm?
”Jag tycker att det är mysigt att strosa runt i gamla stan där det finns bra restauranger och ställen man kan värma sig på. Annars så är det väldigt vackert att gå runt Djurgården! Om man har möjlighet att ta sig utanför citykärnan så kan jag verkligen tipsa om att åka till Sigtuna Julmarknad. Det är absolut den bästa julmarknaden i Stockholm och Sigtuna i sig är en mysig och pittoresk stad som känns väldigt genuin och mysig, så det är verkligen värt ett besök.”

Berätta om en perfekt lördag!
”På lördagar tycker jag om att sova ut och sen spendera förmiddagen i soffan framför vinterstudion och flera koppar kaffe. Sen är det dags att bege sig till fotbollsplanen för att se när min son spelar fotboll. På kvällen så är det alltid trevligt att bjuda över lite vänner. Självklart bjuder jag på min paradrätt lax i ugn, men passar på när det finns extra arbetskraft att få hjälp med att skala potatisen och hälla upp vinet. Kvällen bjuder på mycket skratt och kvällen slutar vid den perfekta tiden 02.00. Tillräckligt sent för att man ska hinna prata om allt man vill, men inte så sent att man känner sig döende på söndagen.”

(mer…)

SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Anna-Karin Abdon, förbundsjurist Trade Partners Sweden & Stockholm Fashion District.
Var äter man Stockholms godaste mat?
”Det finns få saker som slår Berns Asiatiska, så har du inte varit där är det verkligen ett tips. Annars så rekommenderar jag att spana in någon av Stockholms många kvarterskrogar. Tre av mina favoriter är Kommendören, Nybrogatan 38 och Proviant.”

Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Jag tycker man ska passa på att besöka någon av Stockholms många museum nu när det blir mörkare och kallare. Förra helgen var jag på Nationalmuseum och såg utställningen John Singer Sargent som var väldigt fin och intressant. På Nationalmuseum finns det också en väldigt bra restaurang om man vill passa på att ta en mysig lunch eller fika.”

(mer…)

​Starkare plattform för mode

Denna gång sammanfaller Fashion Week Stockholm med visningar och Stockholm Design Week med modeveckan i Stockholm Fashion District. Association of Swedish Fashion Brands och Swedish Fashion Council presenterar Fashion Week Stockholm den 4-6 februari 2019, i ny regi. De båda organisationerna tar över ägandeskapet tillsammans och presenterar i samband med Design Week och Stockholm Fashion District en ny plattform för svenskt mode.

Bild: Fashion Week Stockholm

Upptäck potentialen i hållbart mode tillsammans med Denim Premiere Vision!

Den 5-6 december visas de senaste hållbarhetstrenderna och tillverkningsmetoderna inom denim upp på Denim Première Vision på Old Truman Brewery i London. Under dessa två dagar så lyfter Première Vision fram ansvarsfulla och miljömedvetna utställare som på olika sätt har skapat innovativa och hållbara denimmaterial genom nya tekniker.   

Upptäck de senaste hållbara innovationerna inom denim!
Besök Denim Première Vision Smart Creation området som erbjuder ett hållbarhetsbibliotek fyllt med hållbara textiler och accessoarer samt en garderob av ansvarsfullt producerade denimkläder från världsledande denimvarumärken.

(mer…)

SFD – TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Naslin Ossanloo, Project Assistant i Stockholm Fashion District
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?  
”Bästa shoppingen i Stockholm enligt mig gör man på och runt Biblioteksgatan. Jag tycker att det är mysigt att njuta av den friska luften när man kryssar mellan butikerna. Sen finns det också flera bra barer och caféer i närheten där man kan vila upp sig innan man går vidare till nästa butik.”
Var äter man Stockholms godaste mat?
”När jag går på restaurang så tycker jag om att beställa smårätter som man kan dela på för att få prova lite av allt. Därför kan jag verkligen rekommendera restaurangen Smak där man får bygga sin egen avsmakningsmeny från en meny som innehåller supergoda rätter från hela världen. Ett annat tips är restaurangen Miss Von. Här brukar jag beställa deras Bento-låda som är perfekt när man ska ta en AW och vill äta något lätt men gott. Sen får vi inte glömma Berns Asiatiska, Stockholms snyggaste och pampigaste restaurang! Hit ska du gå om du vill prova spännande drinkar och äta den bästa asiatiska maten i Stockholm.”

(mer…)

Save the date inför en ny säsong!

Bästa kollega i modebranschen! För din bekvämlighet har vi samlat showroom och mässor, nya och mer etablerade modevarumärken tillsammans med massor av inspiration på ett och samma ställe – Stockholm Fashion District. Visste du att det har hunnit gå 10 år sedan Stockholm Shoe House invigdes? Hjälp oss att fira detta på kvällen den 7 februari! I distriktet får du också ny kunskap och inspiration från seminarier under taket för Fashion Business Academy. Se alla event och hur du gör för att osa i schemat på eventsidan som du hittar HÄR!

Registrera dig här för din gratis biljett till modeveckan i Stockholm Fashion District, 4-9 februari 2019!

Välkommen till Stockholm Fashion District.

Säsongens inbjudan är baserad på ett fotografi av en klänning skapad av den svenska designern Diana Orving, fotograferad av Frida Möller, Studio Emma Svensson.

JOIN THE TEAM!

First impression hos Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District

Association of Trade Partners Sweden är ett modernt internationellt affärsnätverk som tar handel på största allvar. Bland våra medlemmar finns agenter, distributörer, importörer eller leverantörer som är verksamma inom en rad olika branscher. Till exempel mode, möbler & inredning, mat & dryck samt industrin.

Vårt uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. Med över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel, etablerade samarbeten med affärsnätverk, organisationer och makthavare är vi är den partner som många företag saknar och behöver för att deras verksamheter ska utvecklas och blir framgångsrika.

Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Om tjänsten

Trade Partners Sweden/Stockholm Fashion District erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats och med ett engagerat team som arbetar i högt tempo och har roligt på jobbet. Tillgänglighet och en hög servicenivå är grundläggande, både gentemot våra kunder, samarbetspartners och media. Inom företaget arbetar vi för en generös, humoristisk och varm atmosfär med hög laganda.

Vi behöver stärka upp vårt fantastiska team i våra receptioner i Stockholm Fashion District, du blir en viktig del av vårt ansikte utåt. Därför är det mycket viktigt att vara serviceinriktad, kunnig och snabbt kunna anpassa sig till olika situationer som kan uppstå samt tycka om att arbeta med människor. Våra ”First impressions” ska ha god social kompetens, med förmåga att skapa starka relationer både externt och internt.

(mer…)

Westernboots hösten hetaste sko-måste!

Det är dags att släppa fram din inre western-älskare, för denna höst är cowboybootsen eller kanske hellre westernbootsen brinnande heta. Med jämna mellanrum dyker westernboots upp på modehimlen för ett gästspel i modesalongerna och nu är det dags igen.

Trenden har legat och bubblat några säsonger nu och den som följt visningarna på modeveckorna har säkert noterat att Saint Laurent, Fendi och Off-White med flera har visat westernboots på catwalken. Men kan ni historian om westernboots?

(mer…)

Höstens mest stilsäkra TV-serier

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en varm filt, något gott och äta och veta att man har en helt ny serie framför sig? Tror inte det! Därför vill vi tipsa om våra favoritserier som både bjuder på fantastisk underhållning och har en hög modegrad.

Younger, TV4 Play: I denna färgstarka komediserie får vi följa 40-åriga Liza som efter en lång mammaledighet ska komma tillbaka till arbetslivet, vilket visar sig vara allt annat än lätt. Men när en ung kille hävdar att hon ser yngre ut än vad hon är föds idén att utge sig för att vara 26 år och Liza lyckas få sitt drömjobb på ett bokförlag i New York. Detta är den perfekta feelgood- serien, och gillar du serier som Modern Family och New Girl kommer du att älska Younger! Serien bjuder självklart också på snygga och inspirerande outfits både till vardagen och mer festliga tillfällen.

(mer…)

Margiela – Åren med Hermés

Det är svårt att skriva neutralt om en utställning helt byggd på en designer som man beundrar och näst intill dyrkar. Min kärlek till Martin Margielas design och skapande av kläder har alltid varit absolut och det är endast ekonomiska aspekter som begränsar utbudet i min garderob. Följdaktligen var det med stor förväntan jag besökte Artipelag och utställningen Margiela – Åren med Hermes.

Entrén till Artipelag är dramatisk, speciellt en kylig och mörk höstkväll. Arkitekturen är storslagen och byggnaden växer fram vid backens slut där ingången denna kväll kantas av marschaller.

(mer…)

”Vi i skobranschen är som bönder – vi ger aldrig upp”

Anders Ståhl föddes i en skokartong och fick passionen för skobranschen med sig redan som barn. Idag är han en av Sveriges främsta experter på skoproduktion och representerar välkända varumärken som Sixtyseven, Penelope och Effortless. Här är historien om hur allt började!

Anders är född i en riktig skofamilj. Hans farfar arbetade med produktion och inköp och hans pappa och farbror ägde en inköps- och läderagentur, så att Anders valde att arbeta med skor var inte direkt en tillfällighet. Anders egna skokarriär började som butiksbiträde i en skobutik i Örebro, för att sen avancera till rollen som inköpare och butikschef på den nyöppnade skobutiken Skokanonen. Det var dock inget som passade den unge Anders så han slutade och började istället hjälpa sin pappa och farbror. Arbetet gjorde att han fick kontakt med inköpare och producenter av skor runt om i Europa och det var den spanska skobranschen som först såg Anders potential. När han fick möjlighet att flytta till Alicante i Spanien för att arbeta med administration och kommunikation på en skofabrik så tvekande han egentligen aldrig. Anders avancerade fort och gick från att svara på fabrikens engelska beställningar till att hantera andra exportfrågor samt ansvara för allt det administrativa.
Efter tre år i Spanien så sa Anders ”Adios Amigos” och flyttade hem till Örebro. Under åren i Spanien hade han byggt upp ett stort nätverk av producenter som han fortsatte att jobba med när han 1991 startade det egna företaget Anders Ståhl Trading och resten är, som man brukar säga, historia

(mer…)

Har du ett intressant varumärke eller erbjuder en service som branschen behöver?

Kontakta oss, just nu planerar vi för 2019!

Intresserad av att ställa ut?

Fashion Business Days, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-fbd/

Nordic Shoe & Bag Fair, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-nsb/

Preview Fabrics & Accessories, 23-24 januari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-preview/

Syns du inte så finns du inte!
Stockholm Fashion Districts Mediakit

Frågor eller en idé du vill bolla med oss?
Kontakta Sofia Lidgren, sofia@stockholmfashiondistrict.se, eller telefon 073-539 03 66.

SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Elin Kjellberg, Administration & Customer Relations i Stockholm Fashion District. 
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag älskar inredning och skulle säga att det är på det, skor och jackor jag lägger mest pengar. Att vandra runt och få inspiration på Södermalm är det bästa jag vet! Ett besök i butiken Fat Cat är ett måste – där kan man hitta massa roliga saker. Jag gillar butiker som är ombonade, mysiga och personliga, så som Refurn, Modern Retro, Habitat och Design House Stockholm som är några av mina favoriter.”
Berätta om en perfekt lördag!
”Lördagar brukar allt som oftast starta med pannkakor som en sen frukost, en lugn morgon är ett måste för mig. Är det en extra seg lördag så brukar jag och min kille unna oss en lyxbrunch på Urban Deli, det händer kanske lite väl ofta. På en perfekt lördag är det soligt och härligt väder och då kan det hända att det blir en promenad efter brunchen. När jag kommer hem sätter jag mig och målar samtidigt som jag snacksar loss på någon av alla kakor jag har i frysen (jag älskar nämligen att baka). Sen är det dags att förbereda inför middag hemma hos oss med vänner. Under hösten finns det inte mycket som slår en mysig pasta, perfekt om man som jag har ett kompisgäng med tusen olika matpreferenser. Självklart avslutas middagen med en efterrätt. Min mamma har lärt mig att varje bra måltid avslutas med något sött, och det är något jag tar på största allvar. Mitt kompisgäng består av ett gäng vinnarskallar, så kvällen brukar alltid avslutas med högljudda (dock kärleksfulla) diskussioner om vem som fuskade i favoritspelet Med Andra Ord!”

(mer…)

SFD-teamets Stockholms guide

 

Hej Vanessa Leporati, Ordförande, Stockholm Fashion District!

Vart shoppar du helst?
”Stockholm bjuder på många fina affärer och områden som är perfekta för shopping, men butikerna på Kungsholmen är något extra tycker jag. Butikerna Plagg på St Eriksgatan och Artiklar Sthlm på Fleminggatan är två butiker som jag tycker säljer en härlig mix av klassiska plagg och märken, men som har en lite extra edge som gör det lite roligare.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Älskar restauranger som drivs av eldsjälar där familjekänslan är hög. Pane e Vino vid Zinkensdamm är en sådan restaurang. Där äter man stans godaste tryffel/oxfilé pasta och bästa pizzan. Darko som äger restaurangen lagar mat på de bästa råvarorna och personalen är välkomnande och trevlig. Darko vann mycket pengar en gång i tiden på trav som gjorde att han kunde starta sin restaurang. Hästen hette Vanessa… Därför är jag alltid extremt väl omhändertagen när jag är där, ibland har man tur som har rätt namn!”

(mer…)

Stockholm Fashion District the story – har du hört den?

”Det var juni 2014 och midsommar närmade sig när flera modeföretag inom Association of Trade Partners Sweden nådde en brytpunkt och kontaktade oss. De visste att vi hade skapat en dynamisk mötesplats för sko-, väsk- och textilbranscherna med Stockholm Shoe House i kombination med Nordic Shoe & Bag Fair samt Preview Fabrics & Accessories som visar tygkollektioner, accessoarer och produktion för våra svenska designers och varumärken. Nu undrade dessa företagsledare, som alla representerade starka internationella och svenska modevarumärken, om det fanns plats för dem också i Nacka strand. Och allt skulle vara klart redan till årsskiftet 2016 så att de skulle hinna inreda sina showroom till modeveckan i februari”, berättar Helena Waker, CEO för Association of Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

(mer…)

TOOLBOX – HÅLLBARHET I RELATIONEN MELLAN DESIGNER OCH BUTIK

Under Preview Fabrics & Accessories som pågick den 29-30 augusti, presenterades en toolbox under en frukost med gästtalare om de 17 globala hållbarhetsmålen Carina Lundberg Markow, styrelseledamot i UN Global Compact Network Sweden och chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning hos Folksam.

Underlaget till denna toolbox kommer från den workshop som hölls på temat hållbarhet under Preview Fabrics & Accessories i januari 2018 med butikschefer, inköpare och designers. Under workshopen identifierade vi flera hållbarhetsfrågor att adressera i relationen mellan designer och butik.

LADDA NER TOOLBOXEN HÄR!

Partners

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress, Stockholm Fashion District: Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Adress, Association of Trade Partners Sweden: Vasagatan 46, box 3146, SE-103 62 Stockholm, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta oss på info@stockholmfashiondistrict.se.