STOCKHOLM FASHION DISTRICT

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

 

Mässor & Showrooms

Nyheter

​Starkare plattform för mode

Denna gång sammanfaller Fashion Week Stockholm med visningar och Stockholm Design Week med modeveckan i Stockholm Fashion District. Association of Swedish Fashion Brands och Swedish Fashion Council presenterar Fashion Week Stockholm den 4-6 februari 2019, i ny regi. De båda organisationerna tar över ägandeskapet tillsammans och presenterar i samband med Design Week och Stockholm Fashion District en ny plattform för svenskt mode.

Bild: Fashion Week Stockholm

Upptäck potentialen i hållbart mode tillsammans med Denim Premiere Vision!

Den 5-6 december visas de senaste hållbarhetstrenderna och tillverkningsmetoderna inom denim upp på Denim Première Vision på Old Truman Brewery i London. Under dessa två dagar så lyfter Première Vision fram ansvarsfulla och miljömedvetna utställare som på olika sätt har skapat innovativa och hållbara denimmaterial genom nya tekniker.   

Upptäck de senaste hållbara innovationerna inom denim!
Besök Denim Première Vision Smart Creation området som erbjuder ett hållbarhetsbibliotek fyllt med hållbara textiler och accessoarer samt en garderob av ansvarsfullt producerade denimkläder från världsledande denimvarumärken.

(mer…)

SFD – TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Naslin Ossanloo, Project Assistant i Stockholm Fashion District
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?  
”Bästa shoppingen i Stockholm enligt mig gör man på och runt Biblioteksgatan. Jag tycker att det är mysigt att njuta av den friska luften när man kryssar mellan butikerna. Sen finns det också flera bra barer och caféer i närheten där man kan vila upp sig innan man går vidare till nästa butik.”
Var äter man Stockholms godaste mat?
”När jag går på restaurang så tycker jag om att beställa smårätter som man kan dela på för att få prova lite av allt. Därför kan jag verkligen rekommendera restaurangen Smak där man får bygga sin egen avsmakningsmeny från en meny som innehåller supergoda rätter från hela världen. Ett annat tips är restaurangen Miss Von. Här brukar jag beställa deras Bento-låda som är perfekt när man ska ta en AW och vill äta något lätt men gott. Sen får vi inte glömma Berns Asiatiska, Stockholms snyggaste och pampigaste restaurang! Hit ska du gå om du vill prova spännande drinkar och äta den bästa asiatiska maten i Stockholm.”

(mer…)

Save the date inför en ny säsong!

Bästa kollega i modebranschen! För din bekvämlighet har vi samlat showroom och mässor, nya och mer etablerade modevarumärken tillsammans med massor av inspiration på ett och samma ställe – Stockholm Fashion District. Visste du att det har hunnit gå 10 år sedan Stockholm Shoe House invigdes? Hjälp oss att fira detta på kvällen den 7 februari! I distriktet får du också ny kunskap och inspiration från seminarier under taket för Fashion Business Academy. Se alla event och hur du gör för att osa i schemat på eventsidan som du hittar HÄR!

Registrera dig här för din gratis biljett till modeveckan i Stockholm Fashion District, 4-9 februari 2019!

Välkommen till Stockholm Fashion District.

Säsongens inbjudan är baserad på ett fotografi av en klänning skapad av den svenska designern Diana Orving, fotograferad av Frida Möller, Studio Emma Svensson.

JOIN THE TEAM!

First impression hos Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District

Association of Trade Partners Sweden är ett modernt internationellt affärsnätverk som tar handel på största allvar. Bland våra medlemmar finns agenter, distributörer, importörer eller leverantörer som är verksamma inom en rad olika branscher. Till exempel mode, möbler & inredning, mat & dryck samt industrin.

Vårt uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. Med över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel, etablerade samarbeten med affärsnätverk, organisationer och makthavare är vi är den partner som många företag saknar och behöver för att deras verksamheter ska utvecklas och blir framgångsrika.

Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Om tjänsten

Trade Partners Sweden/Stockholm Fashion District erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats och med ett engagerat team som arbetar i högt tempo och har roligt på jobbet. Tillgänglighet och en hög servicenivå är grundläggande, både gentemot våra kunder, samarbetspartners och media. Inom företaget arbetar vi för en generös, humoristisk och varm atmosfär med hög laganda.

Vi behöver stärka upp vårt fantastiska team i våra receptioner i Stockholm Fashion District, du blir en viktig del av vårt ansikte utåt. Därför är det mycket viktigt att vara serviceinriktad, kunnig och snabbt kunna anpassa sig till olika situationer som kan uppstå samt tycka om att arbeta med människor. Våra ”First impressions” ska ha god social kompetens, med förmåga att skapa starka relationer både externt och internt.

(mer…)

SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Helena Waker, VD Stockholm Fashion District,
Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Höstmarknader som Zetas trädgård, Rosendals trädgård och Ulriksdals trädgård tycker jag är supermysiga. Här finns det många duktiga utställare och fina trädgårdscaféer där man kan äta god lunch. Sen finns det ju inget mysigare än att sitta uppkrupen i soffan med hela familjen framför en riktigt bra serie. Just nu följer jag slaviskt sista säsongen av House of Cards men vill också rekommendera den svenska serien Vår tid är nu på SVT!”

(mer…)

Intervju med Susanna Strömquist

Den 6 november besökte Susanna Strömquist som arbetar som modejournalist och föreläsare Stockholm Fashion District för att prata om det moderna modets historia. Under föreläsningen fick vi bland annat följa med på en resa från haute couture i Paris under 1900-talet, till det glada 20-talet och dess partyplagg, via 40-talet vars mode var influerat av kriget och dess uniformer, till 60-talet och jeansens intåg i modehistorien, det maxade 80-talet och dess glamour hann vi också prata om och sen avslutade Susanna föreläsningen genom att prata om 90-talet och less is more modet samt 00-talet som erbjöd  extra allt och gjorde oss till Sex and the City prinsessor och Karl Lagerfeldt tillsammans med HM startade trenden med demokratiskt mode som var tillgängligt för alla.

Detta är bara ett axplock av allt härligt och viktigt vi tar med oss in i vårt arbete för att fortsätta modehistoria!

Håll utkik i våra sociala medier efter nästa spännande föreläsning!

 

Så arbetar Mini Rodini med hållbarhet i butik och mot konsument

Barnvarumärket Mini Rodini, grundat av Cassandra Rhodin, kännetecknas av excentrisks prints, kvalitet, kreativitet och hållbarhet. De var en av de nominerade vid Encouragement for Action 2018 i kategorin fashion retail talks sustainability och vann förra årets hållbarhetspris vid Habit Modegalan 2017. Vi ställde några frågor till Catherina Barnard, PR and Social Media Manager, om hur Mini Rodini tänker kring sina produkter, hållbarhet och hur framtidens butik ser ut.

(mer…)

Så var årets Habit Modegala

Den 1 november var det äntligen dags för årets modegala och som vanligt var det branschtidningen Habit som stod för arrangemanget. Operaterrasen i Stockholm var platsen för galan och klockan 18.00 var marschallerna tända, bubbel upphällt och dörrarna öppnades. Här kommer SFD-teamets tankar kring galan.

Nytt för i år: Kategorierna Årets Inköpare, Årets Kreativa Upplevelse och Årets Logistiklösning var nya tillskott till årets prisceremoni. Nytt för i år var också att istället för en sittande middag så serverades det i år en god mingelbuffé. (mer…)

Westernboots hösten hetaste sko-måste!

Det är dags att släppa fram din inre western-älskare, för denna höst är cowboybootsen eller kanske hellre westernbootsen brinnande heta. Med jämna mellanrum dyker westernboots upp på modehimlen för ett gästspel i modesalongerna och nu är det dags igen.

Trenden har legat och bubblat några säsonger nu och den som följt visningarna på modeveckorna har säkert noterat att Saint Laurent, Fendi och Off-White med flera har visat westernboots på catwalken. Men kan ni historian om westernboots?

(mer…)

Höstens mest stilsäkra TV-serier

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en varm filt, något gott och äta och veta att man har en helt ny serie framför sig? Tror inte det! Därför vill vi tipsa om våra favoritserier som både bjuder på fantastisk underhållning och har en hög modegrad.

Younger, TV4 Play: I denna färgstarka komediserie får vi följa 40-åriga Liza som efter en lång mammaledighet ska komma tillbaka till arbetslivet, vilket visar sig vara allt annat än lätt. Men när en ung kille hävdar att hon ser yngre ut än vad hon är föds idén att utge sig för att vara 26 år och Liza lyckas få sitt drömjobb på ett bokförlag i New York. Detta är den perfekta feelgood- serien, och gillar du serier som Modern Family och New Girl kommer du att älska Younger! Serien bjuder självklart också på snygga och inspirerande outfits både till vardagen och mer festliga tillfällen.

(mer…)

Margiela – Åren med Hermés

Det är svårt att skriva neutralt om en utställning helt byggd på en designer som man beundrar och näst intill dyrkar. Min kärlek till Martin Margielas design och skapande av kläder har alltid varit absolut och det är endast ekonomiska aspekter som begränsar utbudet i min garderob. Följdaktligen var det med stor förväntan jag besökte Artipelag och utställningen Margiela – Åren med Hermes.

Entrén till Artipelag är dramatisk, speciellt en kylig och mörk höstkväll. Arkitekturen är storslagen och byggnaden växer fram vid backens slut där ingången denna kväll kantas av marschaller.

(mer…)

SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”I mina kvarter kring St Eriksplan och Odenplan! Till mig själv tittar jag gärna in hos Plagg, World Market Sockholm mfl på Rörstrandsgatan eller hos Hope och Etc på Odengatan. Till barnen blir det ibland Southern Empires och Mini Rodini på Odengatan och skor hos Barnskospecialisten på St Eriksgatan, men även mycket på andrahandsmarknaden så som den årliga stora gatuloppisen på Karlbergsvägen och andra klädbytardagar.”
 
Berätta om en perfekt lördag!
”Vi vaknar tidigt, men ligger kvar och drar oss en stund innan jag tar med mig femåringen till Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan för att köpa frukostfrallor trots att han helst äter Polarkakor. Han älskar att hänga med i pyjamas och stövlar och får välja fika till eftermiddagen. Sen bygger vi lego och ritar innan det blir en sväng till lekparken med efterföljande lunch på Max (japp!). På eftermiddagen tar vi en cykeltur till Hagaparken med fika för sonens fotbollsträning på Bellevue och samlar fina löv med tvååringen som är sur för att hon inte får vara med på fotbollen. På kvällen går vi över till några kompisar för middag. Barnen somnar där efter timmar av lek med sina kompisar och vi vuxna dricker vin och pratar. Sen bär vi ner sovande små bylten till vagnar de börjar växa ur och rullar hem dem i natten som är stjärnklar och frisk och möter dem som är på väg vidare från barerna som börjar stänga.”

SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Jan Björnum, ordförande i Trade Partners Sweden och Skoleverantörernas Förening!

Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Under den största delen av året är jag en friluftsperson som tycker om att förlägga aktiviteterna utomhus, men nu när höstens mörker kommer känner jag för att gå in och aktivera mig. Så under hösten försöker jag bl.a. att ta mer del av Stockholms stora kulturutbud. Jag kan just nu verkligen rekommendera alla att gå och se Sveriges bästa manliga sångare Tommy Körbergs föreställning Lola på Cirkus. Han är helt briljant i rollen och överträffade mina förväntningar med råge. En liten middag dessförinnan på närbelägna Godthem eller Ulla Winbladh kan också rekommenderas.”

Berätta om en perfekt lördag!
”Låter antagligen överhurtig, men att sova länge är inte min grej. Under åtminstone åtta av årets månader inleds dagen med ett morgondopp i Mälaren, det har blivit ett behov. Sedan en förstärkt långfrukost från ca 07.30 och kanske två timmar framåt, då tidningar plöjs och korsord löses. Gärna sedan en joggingrunda strax före 10.00. Vid 11.30 är jag redo att ta itu med dagen, som med fördel ägnas åt familjen. I mitt fall barnens familjer, där det oftast händer mycket kul. Kvällen tillbringas med några vänner helst utomhus i den ljuva sommarkvällen. Att vakna i skärgården i en segelbåt är heller inte helt fel, om man säger så. Fånigt att säga kanske, men lördagen är klart my favorite day!”

(mer…)

”Vi i skobranschen är som bönder – vi ger aldrig upp”

Anders Ståhl föddes i en skokartong och fick passionen för skobranschen med sig redan som barn. Idag är han en av Sveriges främsta experter på skoproduktion och representerar välkända varumärken som Sixtyseven, Penelope och Effortless. Här är historien om hur allt började!

Anders är född i en riktig skofamilj. Hans farfar arbetade med produktion och inköp och hans pappa och farbror ägde en inköps- och läderagentur, så att Anders valde att arbeta med skor var inte direkt en tillfällighet. Anders egna skokarriär började som butiksbiträde i en skobutik i Örebro, för att sen avancera till rollen som inköpare och butikschef på den nyöppnade skobutiken Skokanonen. Det var dock inget som passade den unge Anders så han slutade och började istället hjälpa sin pappa och farbror. Arbetet gjorde att han fick kontakt med inköpare och producenter av skor runt om i Europa och det var den spanska skobranschen som först såg Anders potential. När han fick möjlighet att flytta till Alicante i Spanien för att arbeta med administration och kommunikation på en skofabrik så tvekande han egentligen aldrig. Anders avancerade fort och gick från att svara på fabrikens engelska beställningar till att hantera andra exportfrågor samt ansvara för allt det administrativa.
Efter tre år i Spanien så sa Anders ”Adios Amigos” och flyttade hem till Örebro. Under åren i Spanien hade han byggt upp ett stort nätverk av producenter som han fortsatte att jobba med när han 1991 startade det egna företaget Anders Ståhl Trading och resten är, som man brukar säga, historia

(mer…)

SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Lisa Ekman, Communications Assistant Stockholm Fashion District
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag tycker om konceptbutiker där man kan hitta allt man behöver; kläder, inredning, smink och kanske också köpa en kopp kaffe. Om du också gillar det så är butiken Arket på Drottninggatan ett hett tips. Jag tycker också om butiker med personal som ger det lilla extra och det gör dom verkligen i Grandpas butiker och eftersom jag också kan shoppa alla mina favoritvarumärken där så vill jag också rekommendera ett besök där.”


Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Min bästa höstaktivitet kan man faktiskt göra vart man än befinner sig i Sverige, det är nämligen dagbio. Att få försvinna in i en spännande filmvärld i två timmar med massa lösgodis och en Päronmer är det mysigaste jag vet. Bäst på bio just nu är A Star is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper – Se den!”

(mer…)

Har du ett intressant varumärke eller erbjuder en service som branschen behöver?

Kontakta oss, just nu planerar vi för 2019!

Intresserad av att ställa ut?

Fashion Business Days, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-fbd/

Nordic Shoe & Bag Fair, den 6-8 februari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-nsb/

Preview Fabrics & Accessories, 23-24 januari, 2019:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/join-us-preview/

Syns du inte så finns du inte!
Stockholm Fashion Districts Mediakit

Frågor eller en idé du vill bolla med oss?
Kontakta Sofia Lidgren, sofia@stockholmfashiondistrict.se, eller telefon 073-539 03 66.

SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Elin Kjellberg, Administration & Customer Relations i Stockholm Fashion District. 
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag älskar inredning och skulle säga att det är på det, skor och jackor jag lägger mest pengar. Att vandra runt och få inspiration på Södermalm är det bästa jag vet! Ett besök i butiken Fat Cat är ett måste – där kan man hitta massa roliga saker. Jag gillar butiker som är ombonade, mysiga och personliga, så som Refurn, Modern Retro, Habitat och Design House Stockholm som är några av mina favoriter.”
Berätta om en perfekt lördag!
”Lördagar brukar allt som oftast starta med pannkakor som en sen frukost, en lugn morgon är ett måste för mig. Är det en extra seg lördag så brukar jag och min kille unna oss en lyxbrunch på Urban Deli, det händer kanske lite väl ofta. På en perfekt lördag är det soligt och härligt väder och då kan det hända att det blir en promenad efter brunchen. När jag kommer hem sätter jag mig och målar samtidigt som jag snacksar loss på någon av alla kakor jag har i frysen (jag älskar nämligen att baka). Sen är det dags att förbereda inför middag hemma hos oss med vänner. Under hösten finns det inte mycket som slår en mysig pasta, perfekt om man som jag har ett kompisgäng med tusen olika matpreferenser. Självklart avslutas middagen med en efterrätt. Min mamma har lärt mig att varje bra måltid avslutas med något sött, och det är något jag tar på största allvar. Mitt kompisgäng består av ett gäng vinnarskallar, så kvällen brukar alltid avslutas med högljudda (dock kärleksfulla) diskussioner om vem som fuskade i favoritspelet Med Andra Ord!”

(mer…)

Cityguide: London bound?

Vem älskar inte London? Som de flesta storstäder bjuder London på lysande möjligheter till äventyr och upplevelser. London slutar aldrig att överraska. Det finns alltid något nytt att uppleva eller se, även på de platser du besöker varje gång. Störst behållning är det multikulturella samhället som skapats här. London är en världsmetropol, med människor och miljöer från hela världen.

(mer…)

SFD-teamets bästa Stockholmstips!

 

Hej Vanessa Leporati, Ordförande, Stockholm Fashion District!

Vart shoppar du helst?
”Stockholm bjuder på många fina affärer och områden som är perfekta för shopping, men butikerna på Kungsholmen är något extra tycker jag. Butikerna Plagg på St Eriksgatan och Artiklar Sthlm på Fleminggatan är två butiker som jag tycker säljer en härlig mix av klassiska plagg och märken, men som har en lite extra edge som gör det lite roligare.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Älskar restauranger som drivs av eldsjälar där familjekänslan är hög. Pane e Vino vid Zinkensdamm är en sådan restaurang. Där äter man stans godaste tryffel/oxfilé pasta och bästa pizzan. Darko som äger restaurangen lagar mat på de bästa råvarorna och personalen är välkomnande och trevlig. Darko vann mycket pengar en gång i tiden på trav som gjorde att han kunde starta sin restaurang. Hästen hette Vanessa… Därför är jag alltid extremt väl omhändertagen när jag är där, ibland har man tur som har rätt namn!”

(mer…)

Partners

Alla varumärken

Kontakt

Info@stockholmfashiondistrict.se
+46 (0)8 411 00 22
Adress, Stockholm Fashion District: Augustendalsvägen 7, Box 107, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Leveransadress och logistikcenter: Stockholm Showroom, Augustendalsvägen 5B, SE-131 52 Nacka strand, Sweden.
Adress, Association of Trade Partners Sweden: Vasagatan 46, box 3146, SE-103 62 Stockholm, Sweden.

Vill du vara en del av Stockholm Fashion District teamet? All rekrytering sker via Fredrik Ågren, Key Search Scandinavia, fredrik@ksscandinavia.se. Tillfällig förstärkning vid mässor & event samt praktikplats, kontakta oss på info@stockholmfashiondistrict.se.