Cityguide: London bound?

Vem älskar inte London? Som de flesta storstäder bjuder London på lysande möjligheter till äventyr och upplevelser. London slutar aldrig att överraska. Det finns alltid något nytt att uppleva eller se, även på de platser du besöker varje gång. Störst behållning är det multikulturella samhället som skapats här. London är en världsmetropol, med människor och miljöer från hela världen.

MUSEUM

Inträdet till de flesta museum är gratis, men tillfälliga utställningar inne i museet kostar oftast en peng. Priset ligger mellan £10 – £20. Just nu pågår Frida Kahlo på V&A Museum fram till 4 november och Azzedine Alaïa: The Couturier vissas på Design Museum fram till 7 oktober. Båda utställningarna är fantastiska och rekommenderas varmt.

BUTIKER

Att besöka varuhus och butiker i London är lika mycket inspiration som shopping. Hoppa över Primark, Forever 21 och River Island som bara skapar olust och våga dig istället till de riktigt fina butikerna. Missa inte varuhusen Harvey Nichols, Liberty och Harrods. Slink in på Chanel, Stella Mc Cartney, Alexander Mq Queen och Burberry.

Selfridges

Anrikt, vackert och modernt varuhus på Oxfordstreet. Vandra genom de olika våningarna och njut av en fängslande skoutställning (mer än 100.000 par av skor) eller denimavdelning på över 2 000 m2. Stanna till för en kaffe eller glas bubbel på någon av de 10 serveringarna i huset.

Liberty

I ett magiskt vackert hus i London huserar Liberty. Här hittar man mode från hela världen men också stilfull engelsk inredning, med tyger från William Morris och självklart de egna Liberty tygerna. Liberty levererar även print farbric till stora modehus och designers och i samma hus ligger designavdelningen och det stora tygarkivet, tyvärr inte öppet för allmänheten.

Matches Fashion

Välrenommerade, webb baserade Matchesfashion.com öppnade i september upp ett nytt Townhouse koncept. Huset innehåller självklart en shop men ska också fungera som en mötesplats och event yta för mode. Tanken är också att designers ska medverka med egna produktioner och innehåll för att ytterligare skapa känslan av närhet och gemenskap. En funpark för fashion!

Rapha

Är du medelålders vit man, intresserad av nya butikskoncept eller kanske bara extra sportig? Då får du inte missa cykel butiken Rapha. Butiken startades 2004 och har nu syskon i 13 länder. Med snygg design, cafe, medlemsklubb med ett omfattande program för cykelträning i grupp och events har Rapha skapat ett eget universum för alla cykelintresserade med självaktning.

The Conran Shop

Som att gå på utställning! Möbler och inredningsdetaljer noga kurerat med en blandning av välkänd och ny design. Eklektiska accessoarer till hemmet som också passar i resväskan.

MAT

Som inledningen berättad är London en multikulti stad, med besökare och boende från hela världen. Det har självklart satt sin prägel på maten och här finns allt.

Baltazhar

Vill du äta frukost/brunch mitt i händelserna centrum? Gå till Baltazhar vid Covent Garden. Beställ in Egg Benedict, pannkakor och fruktsallad. Njut av en Cappucino och lyssna på sorlet, samtidigt som bordsgrannen festar på en tre rätters långlunch med ostron o bubbel kl 10.00. Vill du vara säker på att få sitta länge – beställ bord.

Randall & Aubin

Ett Engelskt/Franskt brasserie i hjärtat av Soho, med seafood som specialitet men serverar också kött. Stökigt, härligt och underbar personal. Ingen bordsbeställning på kvällen. Dyk upp, ta en cocktail medan du väntar och njut av atmosfären. Väl vid bordet, missa inte friterade calamares och hummer!

Pub

På besök i London får man inte missa en pint på den lokala puben. Och det är just den lokala puben som är trixet! Fråga på hotellet eller gå ut och slink in. Garanterat mysigt vart man än går.

MAGASIN

Ta med en del av London hem och passa på att köpa fina mode och inredningstidningar billigt. Magasin kostar sällan mer än £6.50 och trots låg krona är det billigare än vad svenska tidskrifter kostar hemma. Prova Vouge UK, GentleWoman och ElleDecoration eller den lite dyrare WallPaper. Garanterad inspiration.