E-handelspåse i återvunnet material!

Att e-handeln växer sig starkare och starkare är det ingen som har missat, men processerna kring leverans och retur har ibland fått kritik för att inte vara tillräckligt hållbar. Ett steg i rätt riktning är att packa varor på ett mer hållbart och effektivt sätt och ACG Accent har lanserat en e-handelspåse producerad i återvunnet papper som dessutom går att återsluta och använda i returprocessen. Vi bad Susanne Sandberg från ACG Accent att berätta mer om produkten och hur den kan skapa en mer hållbar leveransprocess!

Hur kommer det sig att ni tagit fram ett alternativ till fraktförpackningar gjord i papper?
”Vi upplevde att det användes onödig mycket kartong och plast när man packade produkter och ville ta fram en mer hållbar lösning. Eftersom papper har en återvinningsgrad på 85% och anses vara det mest återvunna materialet i världen så kändes det som ett bra alternativ. Påsen som vi har tagit fram består av förnyelsebara råvaror från ansvarsfullt skogsbruk och genom att pappret kalandreras (manglas med värme) på insidan så sluter sig fibrerna tätt och står emot väta och blir slitstarkt. Påsen har en enkel förslutning som gör det möjligt att återanvända den vid en returhantering. Påsen är också återvinningsbar och om den skulle råka hamna i naturen så bryts den ned under en 30-dagarsperiod. ”

Är produkten mer hållbart än plast?
”Vi anser att den är mer hållbar eftersom den är återvinningsbar, inte innehåller några fossila ämnen och man undviker att öka antalet mikroplaster ute i vår natur.”

 Går det att trycka vilket mönster eller text på förpackningen som helst?
”Ja, man kan trycka allt från 1C till CMYK-färger. Det går att lägga ett tryck eller logga över hela påsen om man önskar!”

Något annat du kan berätta om er produkt?
”Vi är väldigt stolta över att det är en så uppskattad produkt både av lagerpersonalen som packar varorna och personalen på utlämningsställen som uppskattar att den är lätt att hantera. Avslutningsvis så har vi också fått positiv feedback från mottagaren som upplever påsen som lätt att öppna och återanvända om man behöver skicka tillbaka sina produkter och lätt att lägga på pappersåtervinningen.”

Vill du få kontakt med ACG Accent eller någon annan av deltagarna på våra textila mötesplatser? Läs mer här:
https://www.stockholmfashiondistrict.se/exhibition/preview-stockholm/