En kort rapport från Copenhagen Fashion Week

Vi ställde 3 frågor till Helena Waker, VD för Stockholm Fashion District, som tillsammans med delar av teamet besökte Copenhagen Fashion Week under förra veckan.

Hur kan man sammanfatta Copenhagen Fashion Week?
-Kort kan vi säga att stämningen var väldigt bra, de svenska utställarna var taggade inför den nya säsongen, och det var även de butiker och inköpare som vi träffade. Modet har tagit ett kliv framåt och det var väldigt många fina kollektioner. 

 

Varför besökte ni Copenhagen Fashion Week?
-Vi träffade butiker, inköpare och utställare för att lyssna till deras framgångar, utmaningar och ta reda på hur vi bäst kan hjälpa dem framöver. Vi mötte även upp ett flertal PR byråer, internationella varumärken och designers. Vi har haft möte med alla mässledningar, även ledningen för Copenhagen Fashion Week för att ytterligare förbättra samarbetet mellan Sverige och Danmark. Fler möten kommer att ske under året. För oss är det viktigt att de danska aktörerna vet att det finns en organisation bakom de svenska utställarna. Ibland uppstår problem och då är det bra för dem att veta att vi finns. 

 

Vad tänker ni inför den här veckan i Stockholm Fashion District?
-De flesta som vi träffade har mycket bokningar inför veckan i Stockholm Fashion District och såg verkligen fram emot att besöka oss. Det kommer att bli spännande seminarium och roliga kvällar och framförallt mycket business. Vi är så stolta och glada att få arbeta med så många härliga och kompetenta personer inom branschen. Vi ser fram emot en fantastisk vecka!