SFD i fortsatt samarbete med Invest Stockholm

För andra året i rad samarbetar Invest Stockholm och Stockholm Fashion District genom att slå samman stadens styrkor för att skapa en livlig affärsmötesplats för en modeindustri i omvandling.

Stockholm rankas som den mest populära destinationen för internationella retailers i Norden och invånarna är kända för att vara så kallade early adopters, snabba på att ta till sig nyheter och det är en av anledningarna till att internationella detaljhandlare ser Stockholm som en stor testmarknad för allt från nya hållbara material och upcycling till cirkulära affärsmodeller.

Förutom att hjälpa företag att etablera sig i Stockholm, vill vi hjälpa deras verksamhet att växa här. För att stärka vårt erbjudande anser vi att det är viktigt att företag har tillgång till en arena för innovativa affärer, kreativitet och hållbara lösningar. Stockholm Fashion District tillhandahåller det sammanhanget och stöttar både svenska och internationella aktörer i att hålla sig relevanta i den snabbt föränderliga modebranschen.” säger Anna Gissler, VD för Invest Stockholm.

Företagen och våra samarbetspartners i Stockholm Fashion District är fantastiska på att vända utmaningar till möjligheter och driver innovationen framåt. Vår strategi innefattar att vi är inkluderande och delar kunskap med alla delar av branschen, från design till detaljhandel. Tillsammans med vårt nätverk av industriaktörer, branschorganisationer och andra visionärer strävar vi efter att uppmuntra modeindustrin att utvecklas och växa i framtiden.” säger Helena Waker, VD för Stockholm Fashion District.

Stockholm Fashion District har genom Trade Partners Sweden över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel och starka partnerskap med affärsnätverk och organisationer. Inom partnerskapet mellan Invest Stockholm och Stockholm Fashion District är målet att verka för samarbete mellan små och stora företag samt tvärvetenskapliga möten.