Höstens mest stilsäkra TV-serier

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en varm filt, något gott och äta och veta att man har en helt ny serie framför sig? Tror inte det! Därför vill vi tipsa om våra favoritserier som både bjuder på fantastisk underhållning och har en hög modegrad.

Younger, TV4 Play: I denna färgstarka komediserie får vi följa 40-åriga Liza som efter en lång mammaledighet ska komma tillbaka till arbetslivet, vilket visar sig vara allt annat än lätt. Men när en ung kille hävdar att hon ser yngre ut än vad hon är föds idén att utge sig för att vara 26 år och Liza lyckas få sitt drömjobb på ett bokförlag i New York. Detta är den perfekta feelgood- serien, och gillar du serier som Modern Family och New Girl kommer du att älska Younger! Serien bjuder självklart också på snygga och inspirerande outfits både till vardagen och mer festliga tillfällen.

House Of Cards, Netflix: Den 2 november har den sjätte och avslutande säsongen av den politiska serien House of Cards premiär, och oj vad vi har längtat! House of Cards är en dramaserie som utspelar sig i de politiska korridorerna i Washington. Serien är välgjord, spännande och ibland riktigt obehaglig. Vill också tipsa om att spana in huvudkaraktären Claire Underwoods tidlösa och klassika stil.

Vår tid är nu, SVT Play: Säsong 2 av den svenska succéserien har precis haft premiär på SVT Play. Serien utspelar sig i Stockholm mellan åren 1945–1971 och kostymören Marie Flyckt har lagt många timmar på att leta fram de perfekta kläderna från tidsepoken vilket verkligen syns. Serien handlar om familjen Löwander som driver restaurangen Djurgårdskällare i Stockholm. Familjerelationer, intriger och en inblick i det glammiga livet, allt detta får du i serien Vår tid är nu.

Suits, Netflix: En riktigt snygg och välgjord serie som utspelar sig på en advokatbyrå i New York. Serien handlar om den smarta, men outbildade Mike som får chansen att arbeta på en av New Yorks bästa advokatbyråer. Seriens namn är verkligen passande, förutom en bra handling och spännande intriger så bjuder den här serien också på massa stiliga kostymer – googla TV-show outfits Suits och du kommer få så mycket stilinspiration att det räcker och blir över!

Vanity Fair, SVT Play: Gillar du kostymdraman som Downtown Abby och The Crow kommer inte detta brittiska kostymdrama att göra dig besviken. I Vanity Fair kan vi utlova ett inspirationsmaraton av vackra klänningar, stiliga uniformer, klassiska håruppsättningar och en slottsmiljö så vacker att vi alla önskar att vi var födda i England på 1800-talet.

Selams Stil, SVT Play: Följ med Selam Fessahayei sitt arbete som kostymör och stylist för artister som Seinabo Sey, Sabina Ddumba och Mapei. Serien ger en öppen och ärlig bild om hur det är att arbeta som stylist, ett yrke som på ytan kan verka glamouröst men som egentligen mest handlar om att bära tunga klädpåsar och släcka bränder. Selam är en grym inspiratör, himla rolig och bjuder på massa grymma stil- och karriärtips. En perfekt serie när man vill ha lite extra pepp och inspiration. Vill du se mer från Selam spana in bilderna från hennes debutvising under Stockholm Fashion Week!

Tre klassiker som aldrig blir omoderna.
Sex and The City, Gossip Girl och Mad Men.