Kingpins Denim Show

För några veckor sedan vallfärdade världens denim-community till Amsterdam för Kingpins show. Här samlas denimälskare, varumärken med denim i sitt dna, leverantörer som ligger i framkant av utvecklingen och är du inte inbjuden blir det svårt att komma in. Stämningen är familjär, baren fri och samtalet om framtidens denim pågår hela tiden. Hur tar vi fram den mest hållbara denim som går? Hur ska den färgas och tas om hand? Ingen detalj är för liten för att kritiskt granska och förbättra, knappar, foder i fickor och infärgningar.

Fyra strömningar

Eco wanderer
Med inspiration från en hälsomedveten livsstil och eco travel-resenärer använder detta miljövänliga tema naturens texturer, mönster och färger som en utgångspunkt med gröna fingrar för tyger och tvättar. Denna moderna hippie-garderob hos de nya medvetna konsumenterna omfamnar det sociala ansvaret i hjärtat med tekniker med låg påverkan och moderna tolkningar av globat hantverk.

Faded
Morgondagens vintage hämtar inspiration från de alternativa denimhjältarna av igår i denna motkulturinspirerade sommarberättelse. Från 90-talets offline-arkiv, referenser från musiker, modeller, skatare och skådespelare kommer en autentisk och slarvigare attityd. Passformen är lös och enkel, tvättarna välbekanta och älskade och ytorna berättar historien om de konstnärliga förflutna och nuvarande ägarna.

Gentle blues
S/S 2021 inleder en ny era med ett mjukare fokus som dechiffrerar traditionella klädkoder: sociala normer, genuskonventioner och kulturellt beteende. Säsongen bjuder in män till ett mer romantiskt och djupt elegant modetema som utforskar lyxinspirerade minimalistiska looks, utsvävande och avslappnade former och förfinade arbetskläder som är grundade i en mångsidig palett av nästan neutrala pasteller.

Techwear
Välkommen till den nya världen! Denna sport- och techinspirerade berättelse kommer från gryningen av ny teknologi som uppstår i kölvattnet av den fjärde industriella revolutionen. Denna progressiva berättelse utforskar hur nästa generation av framsynta formgivare, tillverkare och kreativa tar till sig de snabba tekniska framstegen. Framtidstextiler och överlevar-teman fortsätter att vara inflytelserika, men de kommer att utvecklas mot en mer anpassningsbar och mindre tung design.

Direkt efter Kingpins Show följde det konsumentinriktade eventet Amsterdam Denim Days Festival på De Hallen med workshops, samtal och självklart världens bästa denimmärken på plats.