När fulskor blir en trend!

När alla producerar liknande saker, när mainstream-mode fyller catwalken, då hämtar kända designers och modehus inspiration från det som i folkmun kallas semesterkläder.

Vi har sett det i sommartrenden några säsonger. Birkenstock-sandalen har fått en revival och imiteras av märken som Chanel och säljs på fashion-avdelningen på Barneys i New York. Den gamla 80-tals plast-sandalen från Adidas är åter het och gärna pyntad med päls. Men den största förflyttningen måste ändå vara Crocs. Från att vara var mans sko på camping och i sommarstuga till finrummet och modekalasen.

Redan förra sommaren såg vi de första designer-Crocsen på catwalken när engelska modehuset Christopher Crane klädde sina modeller på catwalken i specialdesignade Crocs. Skorna, som kostade mer än vad som var rimligt, sålde slut nästan innan de landat i butik och både Beyonce och Lady Gaga fanns med på listan av fans. Inför kommande säsong tog en av de högst ansedda designerstjärnorna på Paris modehimmel, Demna Gvasalia, Crocsen till ännu större höjder när han i ett samarbete för Balenciaga skapade Platform Crocs. Priset? £600. Slutsålda efter bara några timmar. Men förtvivla inte. I Stockholm Fashion District kan vi erbjuda både Birkenstock och Crocs. Kanske inte så utmärkande som bärs av modeeliten men lika sköna, tåliga och bekväma och mycket snyggare!