Nyheter från vårt presskontor: Konkretiserat samarbete med Bea Szenfeld

Stockholm Fashion District är stolta över att presentera att kreatören Bea Szenfeld knyts till distriktet. Genom återkommande utställningar och som gästkreatör bakom säsongens inbjudan presenteras samarbetet.

Människor från modebranschen och andra kreativa näringar passerar dagligen Stockholm Fashion District och därför har jag valt distriktet som en av mina fasta utställningsplatser”, säger Bea Szenfeld i en kommentar om samarbetet.


”Vi har följt Bea Szenfeld länge och är otroligt imponerade av hennes kreativitet och skapelser. Det är fantastiskt att få vara med och föra ut hennes alster till Stockholm Fashion Districts besökare bestående av inköpare, intressenter och investerare”, säger Helena Waker CEO Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

För att uppmärksamma samarbetet har Stockholm Fashion District valt Bea Szenfeld som första kreatör att få uppdraget att ta fram bilden till inbjudan för den nya säsongen S/S 2019 i Stockholm Fashion District. Säsongens bild av Bea Szenfeld återfinns på inbjudan till den 13-18 augusti 2018 och är fotograferad av Emil Larsson.

På plats i distriktet fortsätter vi att markera Beas närvaro som förra säsongen inleddes med en fotoutställning. Nu konkretiseras samarbetet ytterligare med en utställning av en exklusiv röd handgjord klänning i Stockholm Fashion District i augusti 2018. Utställningen invigs vid ett mingel.

Klänningen som visas på utställningen och inbjudan är ett av Bea Szenfelds alster från 2012 och har tidigare visats på Sven Harrys Konstmuseum i samband med utställningen Svenskt Mode 2000 – 2015. Materialet är papper och klänningen är gjord för hand i Bea´s ateljé i Stockholm. Alla bitar är klippta, bigade (vikta) och broderade på plagget. Klänningen är unik med sin röda färg, då Bea Szenfeld oftast arbetar med vitt papper. Beas arbete kännetecknar experimentella och konstnärliga plagg i oväntade material, mestadels papper, skapade helt för hand. Hon har utvecklat pappershantverket till en helt egen genre.

Bea Szenfeld
Konstnären och kreatören Bea Szenfeld rör sig obehindrat i landet mellan konst och mode. Bea Szenfeld har gått Beckmans designhögskola och hennes examensarbete vann H&M:s (H&M) designstipendium. Hennes verk har ställts ut på bl.a. Dunkers kulturhus, Röhsska museet, Liljevalchs konsthall och Somerset House i London samt ingår i samlingarna hos bl.a. Statens konstråd, Kulturen i Lund och Nordiska museet. Hennes plagg har burits av artister som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh. Bea Szenfeld är även designern bakom Alice Bah Kunhkes uppmärksammade klänning på Nobelfesten 2017.

Stockholm Fashion District
Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden. Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet verkar som ett nav för affärer med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.