Om SFD

Stockholm Fashion District är en unik och innovativ affärsmötesplats med digitala och fysiska showroom öppna 365 dagar om året, modeveckor med fokus på handel som samlar svenska och internationella varumärken, forum för kreativitet och skapande samt vidareutveckling under taket för Fashion Business Academy. Distriktet besöks årligen av designers, e-tail, retail, internationella delegationer, intressenter och andra modeentusiaster. Välkommen till Stockholm Fashion District.

Trade Partners Sweden är grundare av och driver Stockholm Fashion District för modeindustrin i Sverige. Det här är ett konkret exempel på hur denna handelsorganisation arbetar affärsnära för att förbättra vardagen för företag.
Affärsklustret Stockholm Fashion District är en unik och innovativ affärsmötesplats för modeindustrin i Sverige och internationellt. Distriktet besöks årligen av designers, e-tail, retail, internationella delegationer, intressenter och andra modeentusiaster. I Stockholm Fashion District finns daglig verksamhet i form av showroom med svenska och internationella varumärken inom damkläder, herrkläder, barnkläder, accessoarer, väskor, damskor, herrskor, barnskor, underkläder, badkläder och inredning. Dessutom är Stockholm Fashion District organisatör av flera affärsfokuserade aktiviteter och event varje år, däribland Fashion Week Trade med fokus på inköp till e- och retailleden, produktions- och textilmässor, forum för att diskutera aktuella branschfrågor samt vidareutveckling genom seminarier, föreläsningar och workshops under taket för Fashion Business Academy. Utöver detta är Stockholm Fashion District också värd för aktiviteter och event arrangerade av internationella inköpsorganisationer, för branschinitiativ och nätverksgrupper samt tar emot nationella och internationella delegationer som vill lära sig mer om hur den skandinaviska modeindustrin arbetar.
Stockholm Fashion District inkluderar två showroombyggnader som samlar hundratals varumärken; Stockholm showroom om 10,000 kvadratmeter och Stockholm Shoe House om 4,200 kvadratmeter.
Trade Partners Sweden grundades 1914 med uppdrag att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar och deras verksamheter. Detta gör vi bland annat genom affärsnära rådgivning, branschnära aktiviteter och genom att fungera som en tillväxtmotor och ett bollplank för medlemsföretagen.

Vanliga frågor

Aktuell information om Stockholm Fashion District och Covid-19

För att du under coronapandemin ska känna dig trygg i Stockholm Fashion District har vi vidtagit flera åtgärder som vi sammanfattar nedan. Nya riskbedömningar görs regelbundet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi hälsar alla som inte har förkylningssymptom varmt välkomna till Stockholm Fashion District.

 • Vi uppmanar alla som har symtom att stanna hemma.
 • Genom skyltar och information på plats samt digitalt informerar vi om hur man undviker att sprida smitta och uppmuntrar till att hålla avstånd.
 • Förstärkta riktlinjer gällande god handhygien.
 • Vi har intensifierat våra redan goda städrutiner.
 • Vi försöker hålla minst 1,5 meters avstånd i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Tills vidare rekommenderar vi i första hand förbokade möten, att sitta minst 1,5 meter ifrån varandra och att hälsa på i showroom du inte bokat tid med om ingen annan besökare vistas där för stunden.
 • Vi ber alla besökare som ska delta vid event att registrera sig i förväg digitalt och boka möten i förväg där det är möjligt.
 • Vi har markerat var man kan stå för att hålla lämpligt avstånd vid receptioner, hissar och gemensamma ytor.
 • Vi har digitala möten och erbjuder vår expertis för att hjälpa andra att ha digitala möten.
 • Vi har tagit fram tre filmer om hur du har ett inköpsmöte digitalt.
 • Teamet bakom Stockholm Fashion District och våra varumärken och nätverksgrupper har digitala avstämningar och sociala aktiviteter för att höra om varje medarbetare och bolags situation under krisen och fortsätta att ses ofta, om än på en skärm.
 • Vi erbjuder alla som önskar att medverka digitalt vid seminarier och andra programpunkter.
 • Aktiviteter där vi förväntat fler än 50 gäster har vi anpassat efter rådande situation och begränsat antalet platser. Om du behöver vänta utanför bjuder vi på kaffe och en skön sittplats!
 • Vi arbetar aktivt med påverkansåtgärder och upprop för vår bransch.

Parallellt med ovan pågår ett intensivt arbete för att stötta branschen på alla sätt vi kan, bland annat genom rådgivning, sammanfattad information, enkäter och intervjuer för att beskriva era utmaningar under pandemin för politiker och andra beslutsfattare, nätverksmöten och mycket annat.

Har du frågor eller förslag, kontakta oss gärna: info@stockholmfashiondistrict.se.

Väl mött!

 

Hitta hit?

Stockholm Fashion District ligger i Nacka strand, Stockholm

Med bil:
Följ Stadsgårdsleden från Slussen i centrala Stockholm mot Värmdöleden (väg 222). Tag avfart Nacka strand och följ skyltarna mot ”Fashion District”. Restid ca 8 min. (mer…)

Månadens butik

Varje månad intervjuar SFD-teamet en butik i Sverige som på på olika sätt inspirerar kollegorna i branschen, samt arbetar för att skapa en bästa möjliga upplevelse för sina kunder! Har du en butik i ditt område som du tycker gör det lilla extra, eller driver du kanske själv en butik som erbjuder ett spännande koncept? Tipsa oss gärna genom att maila till info@stockholmfashiondistrict.se

Månadens butik april: Annabelle – place.to.be
Månadens butik mars 2020: Grandpa
Månadens butik februari 2020: Butiken i Tenhult
Månadens butik januari 2020: Seven Days of Fashion
Månadens butik december 2019: Centrum Kiruna
Månadens butik november 2019: Phebe Lifestyle
Månadens butik oktober 2019: SaraCecilia

THE SWEDISH FASHION ETHICAL CHARTER

Stockholm Fashion District är stolta över att berätta att vi skrivit på initiativet Swedish Fashion Ethical Charter för att aktivt arbeta med frågor om mångfald och social hållbarhet tillsammans med modeindustrin. Läs mer HÄR!

Vad är det för leveransadress till Stockholm Fashion District?

Beroende på vad det du skickar ska kan du välja rätt leveransadress nedan!

Stockholm Fashion District, Stockholm Showroom
Augustendalsvägen 5B
SE-131 52 Nacka strand

Stockholm Shoe House
Cylindervägen 20
SE-131 52 Nacka strand

Fashion Business Days, Nordic Shoe & Bag Fair, Preview Fabrics & Accessories
Augustendalstorget 6
SE-131 52 Nacka strand

Vill du synas på någon av Stockholm Fashion Districts plattformar?

Stockholm Fashion District erbjuder många möjligheter till att skapa spännande content och effektiv marknadsföring av ditt varumärke riktat direkt till din målgrupp. Ladda ner vårt mediakit eller kontakta oss för att bolla idéer!

Ladda ner medikit