Om SFD

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Distriktet är ett kluster för affärer och kreativitet med showroom, mässor, inköpsdagar, produktion, pop up-event, utbildningar och utveckling av modebranschen.

Varje säsong visar 900 svenska och internationella varumärken sina nya kollektioner eller deltar på ett av de många event som arrangeras i distriktet. Stockholm Fashion District är en unik plattform etablerad av och för den svenska modeindustrin av Association of Trade Partners Sweden.

Välkommen till Stockholm Fashion District.

Stockholm Fashion District är ett branschinitiativ. Initiativtagare till modedistriktet är Association of Trade Partners Sweden, tidigare Agenturföretagen, tillsammans med modebranschen där handelsorganisationen står för branschens perspektiv gentemot hyresvärden och andra intressenter.

Association of Trade Partners Sweden är ett modernt internationellt affärsnätverk som tar handel på största allvar. Bland våra medlemmar finns agenter, distributörer, importörer eller leverantörer som är verksamma inom en rad olika branscher. Till exempel mode, möbler & inredning, mat & dryck samt industrin.

Vårt uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. Med över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel, etablerade samarbeten med affärsnätverk, organisationer och makthavare är vi är den partner som många företag saknar och behöver för att deras verksamheter ska utvecklas och blir framgångsrika.

Association of Trade Partners Sweden är aktiva inom Internationella Handelskammaren (ICC) och Internationally United Commercial Agents and Brokers (IUCAB), ett internationellt nätverk för agenter och importörer. Agenturföretagen är delägare av Swedish Fashion Council.

Välkommen till Association of Trade Partners Sweden.

 

Stockholm Fashion District inkluderar;

  • Stockholm Showroom, 10 000 kvm permanenta showroom för internationella och svenska varumärken inom konfektion.
  • Stockholm Shoe House med 4200 kvm permanenta showrooms för internationella och svenska varumärken inom skor och väskor.
  • Preview Fabrics & Accessories som samlar svenska designers, deras team samt inköpare från de ledande kedjorna för skapandet av nya kollektioner två gånger per år.
  • Nordic Shoe & Bag Fair som vänder sig till ledande fackhandel samt till de stora butikskedjorna och presenterar alla säsongens nyheter två gånger per år.
  • Fashion Business Days för starka internationella och svenska varumärkens inom konfektion och vänder sig till ledande modebutiker.
  • Seminarier om aktuella ämnen, experter på mode/material/försäljning etc, event, mingel och pop up-utställningar.

Vanliga frågor

Hitta hit?

Stockholm Fashion District ligger i Nacka strand, Stockholm

Med bil:
Följ Stadsgårdsleden från Slussen i centrala Stockholm mot Värmdöleden (väg 222). Tag avfart Nacka strand och följ skyltarna mot ”Fashion District”. Restid ca 8 min. (mer…)

THE SWEDISH FASHION ETHICAL CHARTER

Stockholm Fashion District är stolta över att berätta att vi skrivit på initiativet Swedish Fashion Ethical Charter för att aktivt arbeta med frågor om mångfald och social hållbarhet tillsammans med modeindustrin. Läs mer HÄR!

Vad är det för leveransadress till Stockholm Fashion District?

Beroende på vad det du skickar ska kan du välja rätt leveransadress nedan!

Stockholm Fashion District, Stockholm Showroom
Augustendalsvägen 5B
SE-131 52 Nacka strand

Stockholm Shoe House
Cylindervägen 20
SE-131 52 Nacka strand

Fashion Business Days, Nordic Shoe & Bag Fair, Preview Fabrics & Accessories
Augustendalstorget 6
SE-131 52 Nacka strand

Vill du synas på någon av Stockholm Fashion Districts plattformar?

Stockholm Fashion District erbjuder många möjligheter till att skapa spännande content och effektiv marknadsföring av ditt varumärke riktat direkt till din målgrupp. Ladda ner vårt mediakit eller kontakta oss för att bolla idéer!

Ladda ner medikit