Om SFD

Stockholm Fashion District är ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Med sitt läge i Nacka strand är Stockholm Fashion District ett nav för affärer såväl som kreativitet med showrooms, mässor, inköpsdagar, produktion och pop up-event. Initiativtagare till plattformen är modebranschen tillsammans med Association of Trade Partners Sweden. Välkommen till Stockholm Fashion District.

Stockholm Fashion District är ett branschinitiativ. Initiativtagare till modedistriktet är modebranschen tillsammans med Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen, där organisationen står för branschens perspektiv gentemot hyresvärden och andra intressenter. Vårt uppdrag är att verka för sammanhållningen mellan våra medlemmar och värna om medlemmarnas företag och utveckling.

Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen grundades 1914 och har över 100 års erfarenhet av internationell handel. Denna medlemsägda privata organisation verkar för att utveckla handeln för agenter, distributörer, importörer och leverantörer i Sverige och internationellt.Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen har över 650 företagsmedlemmar, varav 400 företag är verksamma inom mode och design. För oss är det viktigt att arbeta branschnära. I rollen som expert på agenter, distributörer, importörer och leverantörers verksamheter erbjuder vi rådgivning och har ett nätverk av experter och advokater i ryggen.

Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen är aktiva inom Internationella Handelskammaren (ICC) och Internationally United Commercial Agents and Brokers (IUCAB), ett internationellt nätverk för agenter och importörer. Agenturföretagen är delägare av Swedish Fashion Council.

På uppdrag av medlemmarna driver Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen flera showroomhus, mässor och initiativ, däribland Stockholm Fashion District med Fashion Business Academy, Stockholm Showroom och Stockholm Shoe House, Nordic Shoe & Bag Fair, Fashion Business Days och Preview Fabrics & Accessories. I tillägg till detta Inköpsdagar i Varberg.

 

Stockholm Fashion District inkluderar;

  • Stockholm Showroom, 10 000 kvm permanenta showroom för internationella och svenska varumärken inom konfektion.
  • Stockholm Shoe House med 4200 kvm permanenta showrooms för internationella och svenska varumärken inom skor och väskor.
  • Preview Fabrics & Accessories som samlar svenska designers, deras team samt inköpare från de ledande kedjorna för skapandet av nya kollektioner två gånger per år.
  • Nordic Shoe & Bag Fair som vänder sig till ledande fackhandel samt till de stora butikskedjorna och presenterar alla säsongens nyheter två gånger per år.
  • Fashion Business Days för starka internationella och svenska varumärkens inom konfektion och vänder sig till ledande modebutiker.
  • Seminarier om aktuella ämnen, experter på mode/material/försäljning etc, event, mingel och pop up-utställningar.

Vanliga frågor

Hitta hit?

Stockholm Fashion District ligger i Nacka strand, Stockholm

Med bil:
Följ Stadsgårdsleden från Slussen i centrala Stockholm mot Värmdöleden (väg 222). Tag avfart Nacka strand och följ skyltarna mot ”Fashion District”. Restid ca 8 min. (mer…)

Vad är det för leveransadress till Stockholm Fashion District?

Beroende på vad det du skickar ska kan du välja rätt leveransadress nedan!

Stockholm Fashion District, Stockholm Showroom
Augustendalsvägen 5B
SE-131 52 Nacka strand

Stockholm Shoe House
Cylindervägen 20
SE-131 52 Nacka strand

Fashion Business Days, Nordic Shoe & Bag Fair, Preview Fabrics & Accessories
Augustendalstorget 6
SE-131 52 Nacka strand

THE SWEDISH FASHION ETHICAL CHARTER

Stockholm Fashion District är stolta över att berätta att vi skrivit på initiativet Swedish Fashion Ethical Charter för att aktivt arbeta med frågor om mångfald och social hållbarhet tillsammans med modeindustrin. Läs mer HÄR!

Finns det garderob i Stockholm Fashion District?

Ja, det finns det. Garderoben kostar 20 kr för en jacka, väska eller resväska. Om du har mer än en vara debiteras du 30 kr. Det är möjligt att betala med kreditkort eller Swish och du kan få kvitto.

Du hittar de bemannade garderoberna i Stockholms Showroom och i de båda mässhallarna. Stockholm Shoe House har ett obemannad garderob och därmed ingen avgift.

Registrering inför modeveckan i Stockholm Fashion District

Stockholm Fashion District välkomna alla som arbetar i eller med modebranschen.

Hur registrerar jag mig för att besöka modeveckan i Stockholm Fashion District?
Registreringen inför modeveckan i Stockholm Fashion District öppnar ett par månader innan eventet och vi presenterar då en länk till registreringen där du anger dina uppgifter och får en mobilbiljett.

(mer…)

Är det inträdesavgift i Stockholm Fashion District?

Nej, ingen av mässorna, showroomhusen eller något showroom i området tar betalt för entrén. Ibland kan ett event eller seminarium kräva biljett eller vara förknippad med en kostnad, i så fall står det alltid tydligt i inbjudan.

JOIN US!

Vill du presentera ditt varumärke utifrån Stockholm Fashion District? Stockholm Fashion District är både en fysisk och digital hub för modeindustrin i Sverige. Här gör designers de första valen till sina nya kollektioner när de ser på textiler och tillbehör under Preview Fabrics & Accessories. Inköpare från butiker över hela Skandinavien får en god överblick av säsongens alla nyheter när de gör sina inköp i showroom och på mässor i distriktet. Aktuella ämnen lyfts under seminarier och branschen träffas på event och fester. Välkommen att följa med oss!

Kontakta;

Jessica Johanneson, Head of Business & Events
jessica@stockholmfashiondistrict.se

Vanessa Leporati Wahlund, Head of Development and Partners
vanessa@stockholmfashiondistrict.se

Katarina Wåhlberg, Head of Customer Relations
katarina@stockholmfashiondistrict.se

Gunilla Grübb, Head of Public Relations
gunilla@stockholmfashiondistrict.se

Janike Eleby, Head of Communication
janike@stockholmfashiondistrict.se