PWT Group öppnar tredje butiken i Sverige

Den 28 september öppnade PWT Group butik i Sverige när Wagner slog upp dörrarna i Sollentuna Centrum. PWT Group, som verkar utifrån Stockholm Fashion District, har därmed tre butiker i Sverige och fler etableringar är att vänta. Vi passade på att gratulera Søren Andersen, Country Manager Sweden, PWT Brands, och hans team till den nya butiken och ställa några frågor.

Hur kommer det sig att ni satsar på Sollentuna Centrum?

Att vår 3:e butik blev i Sollentuna beror på att både vi och franchise-partnern hade ett önskemål om etablering i Storstockholm samt det faktum att vi i Norge har ett bra samarbete med Thun-gruppen som äger och driver Sollentuna Centrum. Samtidigt saknade Sollentuna Centrum ett koncept som Wagner – We Dress People, med en unik inpackning och butiksmiljö, fokus på service och som samtidigt erbjuder ”value for money”.

Hur ser era vidare satsningar ut?

– Sverige har blivit utvalt inom PWT Group A/S som nästa tillväxtmarknad för Wagner-kedjan. Vi har därför stor fokus på utvecklingen av Wagner-konceptet och arbetar mot en ökning på mellan 12-18 butiker de nästa 18-24 månaderna. Vi är i dialog med alla butikshyresvärdar och centrumägare, samtidigt som vi aktivt söker fler duktiga franchise-partners som kan ha intresse av att utveckla Wagner i samarbete med oss.

Fakta, PWT Group

PWT Group A/S består av 3 enheter och totalt har koncernen 500 anställda och en årsomsättning på ca. DKR 1,5 mia. PWT Brands driver wholesale-försäljningen av koncernens 5 varumärken Lindbergh, Shine Original, Jacks Sportswear Intl, Bison och JUNK de LUXE. PWT Brands kärnmarknader är Danmark, Norge, Sverige och Tyskland. Utöver detta arbetar de med stora kunder på utvalda exportmarknader.

PWT Group driver också 2 herrkedjor; Tøjeksperten som är Danmarks största herrkedja med 120 butiker enbart i Danmark samt Wagner – We Dress Men, som har 55 butiker i Danmark, 20 butiker  i Norge, 25 butiker i Kina samt 3 butiker i Sverige (Marieberg/Örebro, Erikslund/Västerås & Sollentuna). Alla 3 butiker i Sverige drivs på franchise-basis.