Så var årets Habit Modegala

Den 1 november var det äntligen dags för årets modegala och som vanligt var det branschtidningen Habit som stod för arrangemanget. Operaterrasen i Stockholm var platsen för galan och klockan 18.00 var marschallerna tända, bubbel upphällt och dörrarna öppnades. Här kommer SFD-teamets tankar kring galan.

Nytt för i år: Kategorierna Årets Inköpare, Årets Kreativa Upplevelse och Årets Logistiklösning var nya tillskott till årets prisceremoni. Nytt för i år var också att istället för en sittande middag så serverades det i år en god mingelbuffé. Detta för göra det lättare att mingla runt, skapa nya kontakter och bredda sitt nätverk. Gästernas favorit på buffébordet måste ha varit minihamburgaren med pulled pork och avokado för de försvann snabbt, men glasnudelsalladen med tonfisk var också fantastisk god.

Kvällens dresscode: Det fanns ingen uttalad dresscode på galan, utan gästerna hade valt att tolka eventet på olika sätt. Vi kunde se allt från jeans och sneakers till vackra långklänningar och snygga håruppsättningar. En gemensam nämnare under galan var annars färgen svart som bars av ungefär 90% av kvällens gäster. Förutom färgen svart så var också kostymen en stor favorit på både de manliga och kvinnliga gästerna.

Kvällens klädkrock: Det var hela tre stycken snygga kvinnor på galan som bar Gabriele Jacket från Stylein, det värsta som kan hända säger någon, vi säger bara bra jobbat till Stylein som har gjort en jacka som är supersnygg!

Kvällens bäst klädda: När resten av modebranschen spelade obrydda och körde svarta säkra kort älskade vi att Anneli Klingberg fantastisk långklänning med glittriga gulddetaljer.
 

Kvällens höjdpunkt: Kvällens konferencier Kakan Hermansson var galans höjdpunkt. Kakan bjöd på skratt och skapade en festlig stämning samtidigt att hon lyckades få ordning på den ibland något för pratglada och mingelsugna publiken.

SFD-teamets stoltaste ögonblick: Vår Head of Communication, Janike Eleby, var med i jurygruppen och delade ut pris på scen till Årets Hållbarhetsföretag. Vinnare var Filippa K, grattis! Som den kommunikationsstjärna hon är tog hon självklart chansen att glänsa och berätta om vårt coola modedistrikt här i Nacka, ljudligt påhejad av hela teamet.

Här hittar ni årets vinnare!

Årets Omnikanal – Scorett
Årets Butiksäljare – Helene Lyons, Joy, Kungsmässan
Årets Logistiklösning – Eton
Årets inredningskoncept – Polarn O. Pyret
Årets Kreativa Kundupplevelse –  & Other Stories
Årets Denimleverantör – Neuw Denim
Årets Hållbarhetspris – Filippa K
Årets Designer – Cristopher Nying från Our Legacy
Årets Modeexport – Fjällräven
Årets Nyomling – Atacac
Årets Inköpare – Jesse Hudnutt och Simon Hogeman från Très Bien
Habits hederspris – Roger Tjernberg.

Tack Habit för årets modegala, vi längtar redan till nästa gång!