SFD-teamet tipsar om mysiga serier i novembermörkret!

Hösten är äntligen här och det har blivit dags att plocka fram de mysiga kläderna, ta på sig säsongens snygga höstboots och välj en ny färg på handskar! I år är november också en månad där vi på grund av rådande pandemi behöver hålla avstånd och inte kan samla energi och inspiration på samma sätt genom mötet med människor. Ett sätt att ändå få energi och njuta av höstmyset är genom att ta på sig en riktigt mjuk pyjamas och krypa upp i soffan framför en ny favoritserie. Nedan har SFD-teamet samlat sina bästa tips som förhoppningsvis kommer ge dig lite välförtjänt avkoppling och en mysig stund!

Nyfiken på att lära dig något nytt:
Drottningarna – TV4/Cmore 
Här följer vi livet för några av Sverige mest fascinerande drottningar. Bland tidstypiska kostymer och fantastiska miljöer leder skådespelaren Sofia Helin oss genom historien och möter mäktiga kvinnor som varit med och format vår tid. En spännande och lärorik serie som ger oss nya perspektiv på vår historia på ett lättillgängligt sätt.
Mrs America – HBO
Mrs. America berättar historien om rörelsen för att ratificera jämställdhetstillägget (ERA) och den oväntade motreaktionen som för alltid förändrade det politiska landskapet. En snygg, oerhört välspelad, fascinerande, upprörande och i allra högsta grad angelägen serie som berör. I seriens nio avsnitt får vi följa kvinnor som på olika sätt stått upp och bidragit till en mer jämställd värld.
Estonia fyndet som förändrar allt – Dplay
En ny dokumentärfilm på Dplay om Estoniakatastrofen har väckt frågor om hur olyckan gick till. Dokumentären har fått mycket uppmärksamhet, är välgjord och ger en ny inblick i av Sveriges största katastrofer.

Underhållande och fängslande
Älska mig – Viaplay
Hur hanterar olika generationer kärlek, sorg, passion och relationer? Möt överläkaren Clara som dejtar utan att hitta rätt, störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten som finner oväntad passion. En serie som tar med dig på en känslomässiga berg- och dalbana. I ena avsnittet gråter man för att i nästa stund skratta så man får ont i magen och detta på grund av att igenkänningsfaktorn är väldigt hög. En mysig och fin serie perfekt för höstmyset!
Kärlek & Anarki – Netflix
En svensk Netflixserie som enligt kritikerna är i nivå med den populära serien Störst av allt. Serien handlar om en gift konsult och en ung IT-tekniker som inleder en flörtig lek som utmanar samhällsnormerna / och får dem att se på sina liv med nya ögon. Recenceterna är lyriska och beskriver serien som ”underhållande, livsbejakande, begåvat och dråpligt från start till mål, i åtta tajta avsnitt som tar slut alldeles för snabbt”. Serien har premiär den 4 november på Netflix.
The Crown – Netflix
En riktig klassiker som nu är aktuell med ny säsong med start den 15 november. Serien skildrar Drottning Elisabeths liv och händelser som har påverkat henne som drottning. Serien innehåller politiskt maktspel, romantik och spänning. Att serien också är baserad på verkliga händelser gör den ännu mer intressant och vi kan inte bärga oss tills säsong 4 släpps på Netflix!

Spänning på hög nivå!
Top Dog – Cmore
Prisbelönt thrillerserie, baserad på Jens Lapidus succétrilogi VIP-rummet, Sthlm Delete och Top Dogg. Serien rör sig mellan den övre och den undre världen och berör ämnen som svek, lojalitet och mörka familjehemligheter. En välgjord, välspelad och spännande kriminalserie som vi verkligen kan rekommendera!
The undoing – HBO
Serien kretsar kring den framgångsrika terapeuten Grace Fraser, hennes man och deras son. Ett våldsamt dödsfall följt av en rad hemska upptäckter förändrar plötsligt deras till synes perfekta liv till ett avgrundsdjupt mörker. Var du en av de som gillade filmen Gone Girl kommer du att älska denna mystiska och oväntade thrillerserie med Nicole Kidman och Hugh Grant i huvudrollerna.

När du vill skratta högt!
The good life – Netflix
Vad händer egentligen efter döden? Vem bestämmer vem som är god och vem som är ond? I serien The good life får vi följa den självupptagna Eleanor som blir påkörd av en lastbil och hamnar i livet efter detta. Det enda är att när hon kommer till detta himmelska paradis märker att det bara är moraliskt högtstående människor där och hon inser att det skett en förväxling. En serie som verkligen överraskar, både för att den är väldigt rolig, men  också lärorik och tar upp viktiga ämnen som får dig att tänka till.
Modern Family – Netflix
Att en familj kan se ut på olika sätt vet vi, men hur får man egentligen ihop vardagspusslet? I denna klassiska komediserie får vi följa en ”modern familj” i deras vardag med alla dess utmaningar! Den bästa serien att se när man har haft en tung dag enligt oss!
Schitt’s Creek – Cmore
Emmy-belönad komediserie där vi möter familjen Rose som är vana vid ett liv i lyx. Men allt ska förändras över en natt för Johnny, Moira och deras vuxna barn Alexis och David. Familjens förmögenhet är borta och det enda de nu äger är en liten stad, Schitt’s Creek, som Johnny en gång köpte på skoj. Familjen har inget annat val än att flytta dit och försöka anpassa sig till sitt nya liv. Härliga karaktärer, en oväntad story och omöjligt att inte skratta så att man gråter!