SFD-teamets Stockholms guide

 

Hej Vanessa Leporati, Ordförande, Stockholm Fashion District!

Vart shoppar du helst?
”Stockholm bjuder på många fina affärer och områden som är perfekta för shopping, men butikerna på Kungsholmen är något extra tycker jag. Butikerna Plagg på St Eriksgatan och Artiklar Sthlm på Fleminggatan är två butiker som jag tycker säljer en härlig mix av klassiska plagg och märken, men som har en lite extra edge som gör det lite roligare.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Älskar restauranger som drivs av eldsjälar där familjekänslan är hög. Pane e Vino vid Zinkensdamm är en sådan restaurang. Där äter man stans godaste tryffel/oxfilé pasta och bästa pizzan. Darko som äger restaurangen lagar mat på de bästa råvarorna och personalen är välkomnande och trevlig. Darko vann mycket pengar en gång i tiden på trav som gjorde att han kunde starta sin restaurang. Hästen hette Vanessa… Därför är jag alltid extremt väl omhändertagen när jag är där, ibland har man tur som har rätt namn!”

Berätta om en perfekt lördag.
”Jag startar med en promenad i Vinterviken med min hund Leo före frukost och äter sen en lång och härlig frukost med min yngsta dotter Elize och min partner. Sedan besöker jag gärna Fotografiska och tittar på någon av alla deras fina utställningar innan jag gör mig redo för att spela en dubbel i tennis. Lördagen avslutas med en sen middag tillsammans med människor jag tycker om. Vi äter massa god mat, gärna något från det italienska köket, samtidigt som vi skrattar tills vi gråter och gråter tills vi skrattar.”

Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Jag måste igen uppmärksamma mitt älskade Vinterviken.  Det är verkligen helt fantastiskt vackert där. Jag älskar allt med hösten! Färgerna, ljuset och den krispiga luften så min bästa höstaktivitet att få vara utomhus och njuta av allt det.”

Vilken är din paradrätt?
”En god pasta med tomatsås gjord på färska tomater, vitlök, massa basilika och en släng av chili. Enkelt och beroendeframkallande och lätt det bästa jag vet.”

Om en vän kommer till Stockholm på besök, vad gör ni då?
”Återigen långpromenad i Vinterviken eller kanske ute på Djurgården som också är fantastiskt vackert. Sen kanske Abba muséet och en båttur under Stockholms broar. Ett glas vin på Riche och sedan lagar vi middag hemma och pratar om livet resten av kvällen.”

När du hör den här låten kan du inte sitta still?
”Queens/Freddy Mercury’s Don’t stop me now!