SFD-TEAMETS BÄSTA STOCKHOLMSTIPS

Hej Katarina Wåhlberg, Head of Customer Relations Stockholm Fashion District,

Vart i Stockholm tar du helst ett affärsmöte?
Här i Nacka strand kan jag rekommendera ett ”walk and talk” möte längs med vattnet. Det är perfekt för mig som älskar effektivitet. Att få frisk luft, vacker utsikt och lite vardagsmotion på en och samma gång är enligt mig de perfekta förutsättningarna för ett lyckat möte.

Var äter man Stockholms godaste mat?
Enkelt val, på restaurang Pelikan serveras Tore Wretman och Werner Vögelis klassiska husman som tar dig till himlen.

Vilken är din bästa höstaktivitet?
Ut i naturen med er! Promenadstråken runt Kärsön eller Lovön är magiska, men jag måste erkänna att den bästa höstaktiviteten hittar ni tyvärr inte i Stockholm, utan på Kärringön på Sveriges Framsida (Västkusten). Där kan du nämligen fiska hummer och njuta av den härliga havsluften och enligt mig så finns det inget som slår det som en höstaktivitet.

När du hör den här låten kan du inte sitta still?
Oj allt som svänger, musik är det bästa jag vet efter att äta havskräftor, men 2pac:s – California Love och Bee gee:s – You should be dancing är två klassiker som alltid ger mig lust att dansa.

Berätta om en perfekt lördag.
Jag är lite av en sjusovare så på lördagar njuter jag av att sova länge, och vakna till doften av nybryggt kaffe. Efter en snabb kopp ger jag mig ut på en långpromenad med min hund Dumle, gärna runt Lovön. Till saken hör att längs min morgonrunda så ligger både Kina Slott där de serverar fantastiska våfflor samt Lovö Magasin där konceptet Gofika når oanade höjder. Ett stop för att fylla på energidepåerna på någon av dessa pärlor är mer regel än undantag. Efter en lång förmiddag ute i solen njuter jag av att komma hem och sätta mig på terrassen för att prata strunt med min man över en kall öl och lite italienska delikatesser. Lördagen fortsätter sen i ett lugnt tempo och medan vi eldar igång vår älskade pizzaugn så njuter jag av en spännande deckare i skuggan i trädgården. När kvällen närmar sig droppar vännerna in på pizza, vin och härligt häng som pågår långt in på småtimmarna. När gästerna går hem och familjen sover njuter jag av tystnaden på terrassen, dricker upp det sista i glaset och känner att: ­­wow vilken tur jag har som har så fina vänner och en härlig familj.

Katarinas Succé pizzor

Klassikern

Stark hemmagjord tomatsås

Oliver

Salsiccia korv (ta bort skinnet från korvköttet och dela i små bitar)

Rosmarin

Västebottenost

Mozzarella

Ruccula

Pizza Blanco

Uppkryddad creme fraiche

Skivade champinjoner som marinerats i tryffelolja

Aubergine

Mozzarella

Västerbottenost

Ruccula