SFD teamets favoritpoddar just nu!

När världen som ser ut som den gör idag är det skönt att ibland få en paus från verkligheten, stoppa in hörlurarna och lyssna på en riktigt bra podcast! Nedan har vi samlat några av våra favoriter för när du vill lära dig något nytt, lyssna på härligt snack eller vill bli inspirerad! Har du några bra tips till oss, får du gärna skicka dessa till info@stockholmfashiondistrict.se så sprider vi dem vidare!

 När du suktar efter kunskap!
-Snacka snyggt:
En podd som gör dig till en mingelmästare, hjälper dig att förhandla och räddar dig ur situationer som går helt fel genom att snacka snyggt!
-Under 15:
I podden Under 15 så får du möjligheten att på ett lättillgängligt sätt lära dig nya saker! Varje avsnitt bjuder Henric Smolak in en expert inom ett aktuellt ämne för att diskutera. En perfekt podd att lyssna på till eller ifrån jobbet för att hålla dig uppdaterad kring ny teknologi och digitala fenomen.

– Förnuft & Känsla:
I Förnuft & Känsla intervjuas Sveriges mest framgångsrika och inspirerande ledare på temat ledarskap, perfekt när du vill lära av de bästa och veta hur de agerar och tänker kring aktuella ämnen som exempelvis distansarbete och coronakrisen. Podden leds av DI-reportern Caroline Åkerlund och produceras av Dagens industri.
– Historiepodden: En underhållande podd om historiens mest spännande händelser, personer och fenomen! Drivs av de karismatiska gymnasielärarna Daniel Hermansson & Robin Olovsson.

Dessutom påminner vi om gamla favoriter som fortfarande är lika bra. P1 och P3 dokumentär som alltid är lika spännande, välgjorda och fängslande och Framgångspodden som också ger värdefulla nycklar, rutiner och tips för att bli framgångsrik inom de områden man önskar! Några av våra favoritavsnitt från Framgångspodden är: Avsnitt 206. John Axelsson, Sveriges främsta sömnforskare, avsnitt 229. Dan Hasson, Lär dig hantera stress, och 253 Kjell Enhager, Vänd negativitet till positivitet.

När du vill lyssna på härligt snack!
– Mark & Jonas Podd: Roligt och allvarligt, stort och smått, aktuellt och väldigt förlegat i den här podden blandas allt detta! En mysig podd som passar alla tillfällen och humör!
-Brita och Parisa:
I den här podden tar Brita Zackari och Parisa Amiri ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet. En podd som inte bara är härlig och mysig att lyssna på utan också skapar insikter, ger tips och ett många skratt!
Fördomspodden:
En annorlunda intervjupodd där Emil Persson bjuder in en känd person för att testa sina förutfattade meningar om personen i fråga. En podd med mycket humor där man får oväntad information och insikter om några av våra mest välkända personer.
-Skäringer & Mannheimer:
En härlig och underhållande podd med komikerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer där de diskuterar olika aktuella händelser. Den perfekta podden när du vill vila hjärnan och bara skratta!

När du vill inspireras:!
-Stiljournalen:
Stiljournalen är ett program om stil i alla dess former. Podden leds av stilexperterna Fredrik af Klercker och hans goda vän Filip Strömbäck. Från kläder till konst via inredning och manér, i denna podd kan man inte undgå att bli inspirerad!
-Inredningspodden:
Mode och inredning går hand i hand och därför vill vi rekommendera Inredningspodden med Emelie Sundberg. Emelie besöker välkända inredningspersonligheter från TV, Instagram eller Youtube för ett samtal om vad deras stil och smak egentligen grundar sig i, diskutera trender samt bra och dåliga köp! En mysig podd som passar perfekt när du vill fylla på inspirationsdepåerna!
-Podden Margarinet & Bon Appétit Foodcast:
I tider som dessa när mysiga restauranger och trånga barer byts ut mot hemmamiddagar och digitala AW´s är dessa två matpoddar perfekta! Kanske är du på jakt efter en ny paradrätt, undrar hur man pocherar ett ägg, vill veta vilket vin som passar bäst till grillmiddagen eller bara vill ha lite inspiration till vardagsmiddagen? Missa då inte att lyssna på dessa två!
-Säker Stil:
Denna podd är en riktig klassiker som vi har tipsat om förut som drivs av duon Ebba Kleberg von Sydow & Emilia de Poret.Varje vecka diskuterar de trender, modehändelser, svarar på modefrågor och mycket annat. Podden har också ett väldigt inspirerande instagramkonto som vi gillar att klicka oss in på!