SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Jan Björnum, ordförande i Trade Partners Sweden och Skoleverantörernas Förening!

Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Under den största delen av året är jag en friluftsperson som tycker om att förlägga aktiviteterna utomhus, men nu när höstens mörker kommer känner jag för att gå in och aktivera mig. Så under hösten försöker jag bl.a. att ta mer del av Stockholms stora kulturutbud. Jag kan just nu verkligen rekommendera alla att gå och se Sveriges bästa manliga sångare Tommy Körbergs föreställning Lola på Cirkus. Han är helt briljant i rollen och överträffade mina förväntningar med råge. En liten middag dessförinnan på närbelägna Godthem eller Ulla Winbladh kan också rekommenderas.”

Berätta om en perfekt lördag!
”Låter antagligen överhurtig, men att sova länge är inte min grej. Under åtminstone åtta av årets månader inleds dagen med ett morgondopp i Mälaren, det har blivit ett behov. Sedan en förstärkt långfrukost från ca 07.30 och kanske två timmar framåt, då tidningar plöjs och korsord löses. Gärna sedan en joggingrunda strax före 10.00. Vid 11.30 är jag redo att ta itu med dagen, som med fördel ägnas åt familjen. I mitt fall barnens familjer, där det oftast händer mycket kul. Kvällen tillbringas med några vänner helst utomhus i den ljuva sommarkvällen. Att vakna i skärgården i en segelbåt är heller inte helt fel, om man säger så. Fånigt att säga kanske, men lördagen är klart my favorite day!”

Var äter man Stockholms godaste mat?
Det finns absolut lämpligare personer än jag att fråga om det. Jag gillar många restauranger t.ex. Melanders och Prinsen. I Alvik finns vår kvarterskrog Sjöpaviljongen som är alldeles utmärkt. God mat i all ära, men för mig är stämning och bemötande minst lika viktigt. Ett bra – och inte nödvändigtvis dyrt – restaurangbesök ger mig massor av positiva vibbar.”

Vilken är din paradrätt?
Jag försöker så sakteliga att gå över till mera sund kost, men i grunden är jag traditionalist och får jag välja helt fritt, så blir det gärna den klassiska rätten pepparstek medium-rare serverad med stekt potatis och den nödvändiga pepparsåsen, som inte får vara mesig utan ska var riktigt ”picante”. Ett gott vin till det javisst, men ”en stor stark” sitter nästan lika väl så bra till detta.

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”För mig blir det oftast det närbelägna Bromma Blocks. Visst åker jag in till stan eller någon gång till förnämliga Mall of Scandinavia, men jag hittar det mesta jag söker på Bromma Blocks. Fast ska jag köpa kläder så blir det ändå ofta ganska spontant. Jag har nog egentligen ingen butik som jag kan kalla min stambutik, dit jag alltid går. Man måste ju hela livet vara öppen för att pröva något nytt you know.”

När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Ja, här är det inte lätt att välja. Det finns så många låtar och massor av minnen, fast de flesta är ju väldigt personliga. Jag fastnar ändå för ABBA och ur deras arsenal skulle jag kunna räkna upp flera låtar där jag verkligen har svårt att sitta still. Mitt val blir Dancing Queen. Sitt still till den, den som kan! 😊”