SFD-TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”I mina kvarter kring St Eriksplan och Odenplan! Till mig själv tittar jag gärna in hos Plagg, World Market Sockholm mfl på Rörstrandsgatan eller hos Hope och Etc på Odengatan. Till barnen blir det ibland Southern Empires och Mini Rodini på Odengatan och skor hos Barnskospecialisten på St Eriksgatan, men även mycket på andrahandsmarknaden så som den årliga stora gatuloppisen på Karlbergsvägen och andra klädbytardagar.”
 
Berätta om en perfekt lördag!
”Vi vaknar tidigt, men ligger kvar och drar oss en stund innan jag tar med mig femåringen till Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan för att köpa frukostfrallor trots att han helst äter Polarkakor. Han älskar att hänga med i pyjamas och stövlar och får välja fika till eftermiddagen. Sen bygger vi lego och ritar innan det blir en sväng till lekparken med efterföljande lunch på Max (japp!). På eftermiddagen tar vi en cykeltur till Hagaparken med fika för sonens fotbollsträning på Bellevue och samlar fina löv med tvååringen som är sur för att hon inte får vara med på fotbollen. På kvällen går vi över till några kompisar för middag. Barnen somnar där efter timmar av lek med sina kompisar och vi vuxna dricker vin och pratar. Sen bär vi ner sovande små bylten till vagnar de börjar växa ur och rullar hem dem i natten som är stjärnklar och frisk och möter dem som är på väg vidare från barerna som börjar stänga.”
Var äter man Stockholms godaste mat?
”På Lilla Ego. Första gången jag var där grundade jag en religion med syfte att tillbe desserten jag åt. Och jag är inte ens en dessertperson. Annars går jag gärna till Capri Dues bakficka för pizza eller äter bengaliskt på Ultimat.”
Vilken är din paradrätt?
”Jag älskar pasta med tomatsås och parmesan. Det skulle jag välja om jag bara fick äta en rätt resten av livet med glädje varje dag. Men helst ska min kille laga tomatsåsen. Han har lite mer tålamod att smaka av och låta den puttra till perfektion. Jag tror att jag är bäst på att koka soppa på en spik, dvs kombinera fram något gott av sånt jag hittar i kylen. Just det, jag gör en god Auberginegratäng.”
Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Att plocka svamp, jag älskar att gå i skogen. Och att dricka rödvin och äta boeuf efter en heldag i skogen om det räknas som aktivitet. Sen gillar jag att besöka Ulriksdals trädgård i skördetider, deras vegetariska buffé och fika är super och barnen gillar att gömma sig bland växterna och hoppa på studsmattan vid hönsen.”
När du hör den här låten (låtarna) kan du inte sitta still.
”Neneh Cherrys Buffalo Stance sätter alltid den peppigaste förfeststämningen. Jag älskar dansgolvet och dansar till det mesta. Jag gillar att spela på fester också och älskar hur de flestas musiksmak ändras vartefter kvällen blir sen, plötsligt fungerar bara gamla klassiker och det mest spelade på radion och alla sjunger med i Journeys Don’t Stop Believing.”