SFD – TEAMETS STOCKHOLMS GUIDE

Hej Naslin Ossanloo, Project Assistant i Stockholm Fashion District
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?  
”Bästa shoppingen i Stockholm enligt mig gör man på och runt Biblioteksgatan. Jag tycker att det är mysigt att njuta av den friska luften när man kryssar mellan butikerna. Sen finns det också flera bra barer och caféer i närheten där man kan vila upp sig innan man går vidare till nästa butik.”
Var äter man Stockholms godaste mat?
”När jag går på restaurang så tycker jag om att beställa smårätter som man kan dela på för att få prova lite av allt. Därför kan jag verkligen rekommendera restaurangen Smak där man får bygga sin egen avsmakningsmeny från en meny som innehåller supergoda rätter från hela världen. Ett annat tips är restaurangen Miss Von. Här brukar jag beställa deras Bento-låda som är perfekt när man ska ta en AW och vill äta något lätt men gott. Sen får vi inte glömma Berns Asiatiska, Stockholms snyggaste och pampigaste restaurang! Hit ska du gå om du vill prova spännande drinkar och äta den bästa asiatiska maten i Stockholm.”

Berätta om en perfekt lördag!
”Innan jag fick barn var sovmorgon på lördagar heligt, men som fler av er vet så ändrar en liten bebis alla ens rutiner! Den perfekta lördagen börjar därför med att jag vaknar till lilla Max små ljud kl. 06.00 och sen dricker jag dagens bästa kopp kaffe och vaknar till. Jag tycker mycket om att äta brunch ute, gärna på Artipelag  som erbjuder en fantastisk brunchbuffé i en magisk miljö. Efter det tycker jag om att ta en lång promenad med min lilla familj. Nästa hållpunkt för dagen är 18.00 då Max går och lägger sig. Jag vet, man kan tro att det är lite för punktligt för en bebis, men han har verkligen exakta tider för allt. Han är som en liten Skalman med mat- och sovklocka 😊 På kvällen tycker jag att det är härligt att laga mat tillsammans med min sambo, dricka ett glas rött och sen se en bra film. Min sambo Andreas är bäst på att välja film, så det beslutet slipper jag ta. Min lördag är helt enkelt till för familjen!”
Vilken är din paradrätt?
”Jag kan ju inte laga mat, så därför väljer jag min sambos paradrätt Halloumiburgare och sötpotatispommes! Det är så gott och jag skulle kunna äta det varje dag (vilket vi i stort sätt gör just nu). Dock skulle denna rätt inte vara lika bra som den är om jag inte hade hjälpt till och hackat upp sötpotatisen i perfekta skivor, skivat upp gurkan och tomaterna i den perfekta tjockleken eller tärnat löken i minikuber. Så lite kredd vill jag nog ändå ta åt mig!”
Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Gamla Stan är alltid väldigt mysigt och ett område jag verkligen kan rekommendera att besöka, under hösten så är det extra mysigt med alla ljus. Ett tips är att smita in på någon av Gamla Stans mysiga barer och beställa en Irish Coffee med extra mycket grädde och avjuta den tillsammans med ditt favoritsällskap. Vill man uppleva kultur och se Stockholm från en av sina bästa sidor så rekommenderar jag att gå till Fotografiska.”
När du hör den här låten kan du inte sitta still!
”Det finns inget som slår Eye of the tiger med Survivor…”