SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Anna-Karin Abdon, förbundsjurist Trade Partners Sweden & Stockholm Fashion District.
Var äter man Stockholms godaste mat?
”Det finns få saker som slår Berns Asiatiska, så har du inte varit där är det verkligen ett tips. Annars så rekommenderar jag att spana in någon av Stockholms många kvarterskrogar. Tre av mina favoriter är Kommendören, Nybrogatan 38 och Proviant.”

Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Jag tycker man ska passa på att besöka någon av Stockholms många museum nu när det blir mörkare och kallare. Förra helgen var jag på Nationalmuseum och såg utställningen John Singer Sargent som var väldigt fin och intressant. På Nationalmuseum finns det också en väldigt bra restaurang om man vill passa på att ta en mysig lunch eller fika.”

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”I Biblioteksstan i centrala Stockholm finns allt man behöver tycker jag. Här finns skobutiker, skönhetsbutiker, butiker där man kan köpa bra presenter och en härlig blandning av budget och exklusiva klädvarumärken. Att det dessutom är väldigt mysigt, inte så trångt och nära till mysiga caféer och restauranger där man kan vila upp sig efter en lång dag på stan gör inte saken sämre.”

Berätta om en perfekt lördag!
”På en perfekt lördag så vaknar jag utvilad efter en god natts sömn. Jag och familjen börjar morgonen med en lång frukost utan egentliga några krångligheter. Det viktigaste för mig är en god nybakad frukostfralla med stark ost och lite grönsaker och en kopp kaffe och såklart massa spännande morgontidningar. Det är bland det bästa med lördagar tycker jag, att få läsa DN och SVD både framlänges och baklänges i lugn och ro! Dagen fortsätter sen i samma lugna tempo och det viktigaste under en perfekt lördag är att ta dagen som den kommer utan att ta hänsyn till massa planerade aktiviteter. På kvällen har vi bjudit hem några vänner på middag. Både min man och jag tycker om att stå i köket och det finns få saker som gör mig så avslappnad som att stå och hacka, mäta och fixa inför en mysig middag med vänner.”

Vilken är din paradrätt?
”För en tid sedan hittade vi ett recept på Fiskburgare med coleslaw och avokadosallad och wow, det är bland det godaste jag har ätit. Det är relativt lätt att laga, funkar både på sommaren och på vintern och både barn och vuxna älskar det!”

När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Det är kanske inte den mest spelade artisten på dansgolvet, men John Mayer är 100% den mest spelade artisten i mina hörlurar!”