SFD-teamets Stockholms Guide

Berätta om en perfekt lördag!
”På en perfekt lördag är det sommar och jag befinner mig på mitt landställe i Valdermarsvik och det viktigaste av allt, dagen är oplanerad! Jag vaknar tidigt och tassar upp för att förbereda frukosten till min sambo. Hennes favorit är amerikanska pannkakor och till det blir det Maple Syrup. Vi äter frukosten på vår balkong där utsikten över havet är fantastisk. Resten av dagen så påtar och fixar vi i trädgården, hänger i solstolen och när det närmar sig kvällen så är det dags att tända grillen. Jag älskar att grilla och just idag blir det kyckling, med en god potatissallad och en grillsås. Efter middagen så packar vi en korg med kaffe, konjak och något sött och går den korta stigen ner till havet där vi tar ett kvällsdopp, dricker kaffe och pratar om hur bra vi har det.”

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag shoppar egentligen ganska sällan, men när jag gör det så brukar jag först kolla upp det på nätet så jag inte behöver lägga onödig tid i butiken… Men jag gillar köpcentrum och när alla butiker finns under samma tak, så jag brukar åka till Port 73 som ligger lite utanför stan. Sen så innebär ju detta jobbet att jag har fått många nya kontakter inom modesvängen som brukar hjälpa mig när det är något speciellt jag letar efter.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”På Texas Long Horn, gärna restaurangen på Kungsholmen. Här äter jag alltid ribs, pommes frites och cloeslaw.”

Vilken är din bästa vinteraktivitet i Stockholm?
”Ett tips är att åka tidigt in till söder, gärna så tidigt så att staden fortfarande är lite tyst. Sen strosar man runt i de olika butikerna, äter lunch på det stället man tycker ser mysigt ut och tar en öl på en av alla söders pubar. Tiden går ju som sagt fort när man har roligt, så helt plötsligt är klockan 18 och det är dags att dra sig hemåt för att ägna sig åt den bästa vintersysslan enligt mig. Slappa i soffan framför en bra film med pepparchips och en riktigt kall öl.”

Vilken är din paradrätt?
”Älskar ju verkligen Baby back ribs och det är inte alls så svårt som man tror!”

När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Finns ju så mycket musik, men en favorit är en norsk kille som heter Ole Børud och hans låt Backyard Party, det är en riktig partyhöjare.”