SFD-teamets Stockholms Guide

Hej Elin Kjellberg, Administration & Customer Relations i Stockholm Fashion District. 
Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag älskar inredning och skulle säga att det är på det, skor och jackor jag lägger mest pengar. Att vandra runt och få inspiration på Södermalm är det bästa jag vet! Ett besök i butiken Fat Cat är ett måste – där kan man hitta massa roliga saker. Jag gillar butiker som är ombonade, mysiga och personliga, så som Refurn, Modern Retro, Habitat och Design House Stockholm som är några av mina favoriter.”
Berätta om en perfekt lördag!
”Lördagar brukar allt som oftast starta med pannkakor som en sen frukost, en lugn morgon är ett måste för mig. Är det en extra seg lördag så brukar jag och min kille unna oss en lyxbrunch på Urban Deli, det händer kanske lite väl ofta. På en perfekt lördag är det soligt och härligt väder och då kan det hända att det blir en promenad efter brunchen. När jag kommer hem sätter jag mig och målar samtidigt som jag snacksar loss på någon av alla kakor jag har i frysen (jag älskar nämligen att baka). Sen är det dags att förbereda inför middag hemma hos oss med vänner. Under hösten finns det inte mycket som slår en mysig pasta, perfekt om man som jag har ett kompisgäng med tusen olika matpreferenser. Självklart avslutas middagen med en efterrätt. Min mamma har lärt mig att varje bra måltid avslutas med något sött, och det är något jag tar på största allvar. Mitt kompisgäng består av ett gäng vinnarskallar, så kvällen brukar alltid avslutas med högljudda (dock kärleksfulla) diskussioner om vem som fuskade i favoritspelet Med Andra Ord!”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Känner jag festen i kroppen så går jag gärna till Yuc. För det första, mexican fusion är alltid gott och för det andra kan man lita på att kvällen blir en fest efter någon av deras fantastiska drinkar. Om man är sugen på mysmiddag så vill jag tipsa om Göteborg i Hammarby Sjöstad eller Opizzcato som är en grym italenare – deras tryffelrisotto är magi!”
Vilken är din paradrätt?
”Vegetarisk lasagne, mammas recept från början. Eftersom jag älskar sötsaker så måste jag också berätta om min paradefterrätt. Fantastiskt goda, lagom sega chokladbrownies, även det receptet har jag fått av min mamma.”
Vilken är din bästa höstaktivitet i Stockholm?
”Att åka ut till mina föräldrar som bor på en ö utanför Vaxholm och hänga med mina syskonbarn. Jag älskar hösten och att vara ute, bli barnslig och hoppa i lövhögarna är så härligt! Sedan avslutad dagen med middag tillsammans hela familjen och ett glas rött, sen brukar kvällen till mitt förtret ofta innehålla en omgång Monopol – jag förlorar i regel alltid!”
När du hör den här låten (låtarna) kan du inte sitta still!?
”Det finns alldeles för många bra, här är några av mina favoriter!
The Killers – Mr Brightside,
Young Folks – Peter, Bjorn and John,
Aloe Blacc- I need a dollar
Icona Pop – I love it
Mötley Crüe- Kickstart my heart”

 

Brownierecept
150g smör

2ägg

3dl socker

1,5dl vetemjöl

4msk kakao

0,5tsk salt

1,5tsk vaniljsocker

Smält smöret, blanda alla ingredienser i kastrullen. Häll i en form, använd gärna bakplåtspapper under för att slippa smöra och använda ströbröd.

In i ugnen på 200grader i ca 20 min, detta är dock det kritiska momentet i det receptet. Beroende på ugn så kan 20 minuter ibland vara lite för länge, så det är viktigt att redan efter 13 minuter ha koll på kakan så den inte blir för torr.

Skär i bitar medans kakan är ljummen.