Stockholmsguide från distriktets stjärnor

Veckans Stockholmstips kommer från Kim Lahger grundare och ägare av agenturen Kullaviks Design. Företaget arbetar med underkläder, badkläder och morgonrockar och representerar bla. varumärken som Seafolly Australia, Aubade, och eget varumärke Pearl Design Stockholm. I Stockholm Fashion District hittar ni Kim och alla hennes fina produkter på våning åtta i Stockholm Showroom. Kim tipsar om Stockholms bästa italienska restauranger och roliga aktiviteter som passar både när solen skiner och när regnet öser ner.

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”I Birger Jarlspassagen ligger den italienska konceptbutiken High som säljer supersnygga italienska kläder! Här köper jag nästan hela min garderob.”

Berätta om en perfekt lördag!
”När jag är ledig tycker jag om att utforska Stockholms fantastiska kulturutbud. Antingen kan jag gå till Tele 2 Arena och lyssna på Swedish House Mafia eller så besöker jag Operan och ser någon fantastisk balett som Dancing Forward. Det är variationen som Stockholm erbjuder som gör utbudet så bra.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Jag gillar verkligen italiensk mat och i Stockholm har jag två favoriter. Det första tipset är restaurangen Giro som serverar äkta napolitansk pizza och det andra tipset är restaurangen L’AVVENTURA och här kan man äta Stockholms godaste pasta! Senast jag var där åt jag en helt magisk pasta som serverades ur en parmesanost!”

Vilken är din paradrätt?
”Jag har ingen direkt paradrätt men serverar gärna vegetariska lätta rätter till en väldigt god champagne när jag har gäster. Champagne är nämligen ett av mina stora intressen och jag älskar att prova nya sorter och varianter för att lära mig mer om denna fantastiska dryck.”

Hur spenderar du helst en vårdag i Stockholm?
”En vårdag i Stockholm rekommenderar jag att åka bort från det värsta citybruset och istället åka ut till något av Stockholms fina naturreservat. Jag bor nära naturreservatet Skogsö och där brukar jag promenera runt på soliga vårdagar. Där ligger också nära Grand Hotel Saltsjöbaden där man kan äta en god lunch eller dricka ett glas champagne!”

När du hör den här låten kan du inte sitta still?
”Jag älskar musik, och är uppvuxen i ett hem där musik var väldigt närvarande och viktigt! Jag uppskattar egentligen all musik. Allt från RNB och Dubstep till Opera, men om jag ska välja en favoritartist så säger jag Beyonce!”

Är det något mer du vill rekommendera?
”Jag vill rekommendera podcasten Framgångspodden, framförallt avsnitten med föreläsaren Christer Olsson, en pod som är väldigt inspirerande och lärorika.”