Stockholmsguide från distriktets vänner

Denna vecka är det Anna Gissler, VD för Stockholm Business Region, som delar med sig av sin Stockholmsguide. Stockholm Business Region är en koncern som tillsammans med dotterbolagen Visit Sweden och Invest Stockholm arbetar för att marknadsför och utveckla Stockholm som etablerings- och turistdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Organisationen arbetar också nära med näringsliv, akademi och olika organisationer så som Stockholm Fashion District.

Hej Anna Gissler, var i Stockholm har du helst dina affärsmöten?
”Jag gillar den avslappnade och internationella känslan en hotelllobby ger! Det finns många bra hotell i city som exempelvis At Six, Downtown Camper och Bank Hotel. Om du ska träffa ett start-up företag eller en entreprenör och vill ha en kreativ mötesplats så rekommenderar jag Epicenters lobby som är en flera bra co-working platser i Stockholm.”

Vilken är Stockholms bästa restaurang och bar? 
”Både Oaxen Slip och restaurangen på Fotografiska erbjuder det lilla extra, inte bara att äta utan också för dina andra sinnen. Baren TAK har en fantastisk utsikt över Stockholms citykärna.”

Var hittar man Stockholms vackraste promenadstråk?
”Jag älskar att promenera längs vattnet och stråken vid Skeppsbron, Skeppsholmen, Nybrokajen och Djurgården har vattnet så nära att du doppa fötterna i det.”

Var hittar man Stockholms bästa shopping? 
”Jag gillar svenska och skandinaviska varumärken så som Rodebjer, Stylein, Hope och Acne och handlar, liksom många andra svenskar, gärna i deras online-butiker. Aplace i Hornstull har många svenska varumärken och en avdelning med second hand. Ska jag på en mer uppklädd tillställning blir det ofta något från Valerie eller Ida Sjöstedt. Åhlens City, NK eller Mood har de flesta svenska varumärkena. Jag går mycket. Bästa stället att shoppa sneakers på är förstås SNS på Åsögatan.”

Vad gör du helt en ledig dag? 
”Jag bor 10 km öster om city nära skärgården. Om du har en ledig dag  i Stockholm rekommenderar en av de många båtturer som finns för att upptäcka staden från vattnet. Stockholm är byggt på 14 olika öar och i vår skärgård finns det över 30 000 öar.”