Stockholms guide från distriktets stjärna

Denna veckan får vi ta del av Ulla Czitron´s Stockholmstips. Ulla arbetar på det tyska modeföretaget Oui vars kollektioner innehåller allt ifrån klassiska basplagg som passar perfekt till vardagsuniformen till färgglada och detaljrika plagg för festliga tillfällen. Varumärket säljs i över 30 länder och har fler än 1000 återförsäljare runt om i världen. Varumärket har sitt showroom på plan 8 i Stockholm Showroom där Ulla arbetar tillsammans med sin kollega Tiina. Vill du ha tips på bra takbarer? Mysiga brunchresturanger? Eller tips på hur man bäst spenderar en solig höstdag i Stockholm? Då är det här en guide för dig!

Var i Stockholm shoppar du helst?
”När det är bråttom fungerar Åhlens City bra, där finns det mesta man behöver. Annars så promenerar jag gärna i kvarteren mellan Mood och Sturegallerian. Jag gillar även att vandra runt på Söder. Här finns en kul mix av butiker och det dyker alltid upp någon ny spännande butik!”

Vilka är dina bästa tips för en lyckad fredagskväll?
”Stockholm är fullt av mysiga takbarer så som Bank Hotell, Down Town Camper och TAK som alla är jättetrevliga och passar bra för en fredags-AW. Efter en drink på någon av barerna är det trevligt att starta helgen med lite 80-talsdisco och ett kort stopp på Café Opera och konceptet Soul Train. Kommer man dit kl. 19.00 är det klackarna i taket till kl. 22.00 och sen tar ungdomarna över.”

Var äter man godast mat i Stockholm?
”Om man letar efter bra en middagsrestaurang så rekommenderar jag Glashuset Kajplats 18 här finns god mat, kul folk och en underbar utsikt. Annars är restaurang Milles tvärs över gatan från Glashuset också toppen! Ett annat tips är att äta en härlig frukost/brunch på Sthlm Brunch Club på Dalagatan. Alltid gott och trevligt, men tyvärr får man köa en stund för bord men det är det värt!”

Hur spenderar du helst en höstdag i Stockholm?
”Gärna en promenad på Djurgården och en lunch på Rosendals Trädgårdar om vädret är fint.”

Vill du rekommendera något mer?
”Ta en cykeltur till Fotografiska. Ett härligt ställe med fina utställningar och jättetrevlig restaurang med god lunch. Glöm inte hellerNationalmuseum, där kan du med fördel avsluta ditt besök med en fika eller ett glas vin i deras trevlig Café