STOCKHOLMSGUIDE FRÅN DISTRIKTETS STJÄRNOR

Nilla Sundström äger det svenska företaget Messalina Fashion som arbetar som distributör och agent förr flera välkända premium varumärken så som Goldbergh, Black Orchid, Emporio Armani Women och Valerie. Nilla har sitt showroom på nionde våningen i Stockholm Showroom. Här kommer hennes guide för en perfekt helg i Stockholm.

Hej Nilla, ägare och grundare av Messalina Fashion, var i Stockholm shoppar du helst alla dina snygga kläder?  ”Gärna på Internationella Designers på NK. Här hittar man allt man behöver och deras inköpare och personal gör ett jättebra jobb med att göra butiken fin och inspirerande.”

Vilket är det perfekta stället för en AW
”Jag gillar ställen där det är liv och rörelse. Eataly som ligger på Biblioteksgatan är som en stökig italiensk matmarknad fast mitt i Stockholm. Här kan man provsmaka och botanisera bland massa italienska godsaker och ta ett glas vin i deras vackra bar. Sen kan jag också rekommendera barerna och restaurangerna som ligger i Sturegallerian, bra utbud, trevligt och lite härligt stökigt.” 

Var i Stockholm äter man godast mat
”Restaurang Bergamott på Kungsholmen är en fransk och väldigt mysig restaurang. Här har de ingen standardmeny utan varje dag så uppdateras den svarta tavlan med nya goda rätter, men man behöver inte vara orolig, allt är jättegott!”

Vilken är din paradrätt?
”Jag gillar att laga mat och tycker om att använda mycket kryddor och influeras mycket av det asiatiska köket. Så en god och fräsch glasnudelsallad med massa chili och koriander med en god lax är min paradrätt.”

Vilken är din bästa vinteraktivitet?
”Om man har möjlighet så rekommenderar jag att man åker ut till Värmdö som är minst lika vackert på vintern som sommaren. Här finns många bra restauranger där man kan äta både lunch och middag, t.ex. Bullandö Krog. Om man stannar i stan så rekommenderar jag att besöka Skansen och Djurgården när det är sådär vackert och vinterkrispigt! Att bara mysa runt vid vattnet är verkligen helt fantastiskt! Missa heller inte att äta en god lunch på Wärdshuset Ulla Winbladh.”

Beskriv en perfekt lördag!
”Jag vaknar pigg och fräsch runt 9 och äter en snabb men god frukost, en kopp kaffe och en fräsch smoothie är allt jag behöver. Min perfekta lördag är en somrig sådan så efter frukosten åker jag till golfbanan för att slå några bollar på rangen. Sen blir det lunch på Fågelbrokrog och sen är det dags att göra sig redo för dagens 18-hålsrunda. Efter golfrundan åker vi hem till oss. Våra vänner droppar in en efter en, min man grillar någon god fisk och sen dricker vi rosé tills det blir mörkt. Det bästa med den här lördagen är att den är helt fri från stress och måsten.”

Har du någon serie att tipsa om för kallare kvällar? 
”Jag vill tipsa om tv-serien Bloodline på Netflix. En spännande serie om en på ytan väldigt perfekt familj som driver ett semesterhotell i Florida, men när familjens svarta får riskerar att avslöja familjens mörka hemligheter så sätts familjebanden på prov.”

Vilken är din favoritlåt?
”Jag lyssnar mycket på musik när jag kör bil eller promenerar och då kan vara allt från Ted Gärdestad till Avicii, men favoriten just nu är Albin Lee Meldau som är i med i Så mycket bättre.”