Stockholms guide från distriktets stjärnor

Denna veckan är det den Emelie från det nyinflyttade varumärket Rosemunde som delar med sig av sina bästa tips för en härlig helg i Stockholm. Rosemunde är ett danskt företag som säljer klassiska och stilrena kläder och accessoarer i lyxiga material och i Stockholm Showroom hittar du dem på våning 9. I Emelies guide får du reda på var i Stockholm du kan äta god asiatisk mat, hur du bäst spenderar en solig vårdag i Stockholm och som en bonus denna vecka får du också några härliga Köpenhamnstips.

Var i Stockholm shoppar du helst din kläder? ”Jag tycker om att strosa runt i butiker för att få inspiration, och Biblioteksstan är ett favoritområde med många roliga varumärken och butiker. Om man är på jakt efter riktigt bra service så kan jag rekommendera Åhléns City och deras personliga stylister som verkligen har hjälpt mig i situationer när jag inte har vetat vad jag ska ha på mig t.ex. vid ett bröllop förra året. Den personliga stylisten Johanna Wärnberg på Åhléns hjälpte mig att plocka ihop flera olika outfits som alla kändes helt rätt. Ett bra tips om man har lite klädpanik! Förutom ett intresse för kläder så har jag också ett stort intresse för inredning och får alltid massa inspiration när jag besöker Svenskt Tenn eller Posh Living i Moodgallerian.”

Vilken är Stockholms bästa restaurang?
”Jag tycker att Miss Voon är en bra restaurang! Goda asiatiska smaker, schysst miljö och trevlig personal gör detta till ett favoritställe för mig. Jag kan också rekommendera att ta en drink på At Six, där är utsikten över Stockholm magisk!”

Vad gör du helst en ledig lördag?
”Jag får mycket energi av ett härligt träningspass eller löprunda i skogen så på en ledig lördag är det en av mina favoritsysslor. På kvällen tycker jag det är trevligt att bjuda hem lite vänner på middag. Jag älskar att i lugn och ro pynta och fixa med blommor och dukning. Matlagningen däremot står min man för, så vi kompletterar varandra bra!”

Vad är ditt bästa tips en vårdag i Stockholm?
”En vårdag i Stockholm när solen skiner och himlen är klarblå drar jag på mig mina skönaste skor och beger mig ut på en härlig promenad runt Djurgården som avslutas med en lunch på Flickorna Helin.” 

Vilken är din paradrätt?
”När jag får välja så föredrar jag att äta något vegetariskt eller en god fiskrätt. Senast åt jag en helt fantastisk ångad torskrygg, med stompad potatis och rödbetor och till det en sås med massa riven pepparrot. Äran för denna lyxiga måltid kan jag dock inte ta åt mig, utan får istället skratta mig lycklig att min man är en sådan mästerkock. ”

Vilken musik lyssnar du på helst?
”Jag lyssnar på det mesta, men den senaste veckan så har jag lyssnat mycket på John Lundviks låt Too Late For Love som tävlade i förra veckans Melodifestival.”

 Är det något du vill rekommendera?
”Jag skulle vilja rekommendera alla att besöka Österlen nere i Skåne. Förra lördagen tog vi bilen dit och åt en fantastisk vegetarisk chiliburgare med rostad broccoli på Byvägen 35 i Sankt Olof. Utsedd till Skånes bästa café 2018 och finns med i White Guide. Eftersom det var en magisk dag och solen lyste så åkte vi ner till Stenshuvud och gick en promenad nere vid havet. Om man ändå befinner sig nere i södra delen av vårt avlånga land så kan jag rekommendera att ta en dag i Köpenhamn. Gå in och bli inspirerad hos butiken Birger Christensen, ta en tur inne på Illum och strosa in på Illums Bolighus. Ät lunch på Torvehallarna och köpa med lite färska blommor hem.

Ett sista tips är att åka dit en fredag med nära tjejkompisar, ta en drink på Balthazar Champagnebar och gå ut och äta, nu senast blev det på Restaurang Llama.”