Stockholms Guide från distriktets stjärnor

Denna veckans helgguide kommer från Maria som arbetar som säljare på Tamaris. Tamaris är en del av den tyska skokoncernen Wortmann och säljs hos alla de stora återförsäljarna som t.ex. Åhlens och Nilsson. Här i Stockholm Fashion District hittar du Maria och hennes kollega Oscar på våning två i Stockholm Shoe House. När Maria inte säljer skor tycker hon om att testa nya brunchrestauranger, gå härliga promenader och i favoritbutiken STHLM BLVD så har hon hittat en egen personal shopper.

Läs Marias guide för en härlig helg i Stockholm här.

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen? 

”På Bromma Blocks finns det en butik som heter STHLM BLVD och där arbetar det en tjej som är helt fantastiskt duktig! Jag går till henne en gång per säsong med ett schema över mina resor, mässor och event för den kommande säsongen. Sen hjälper hon mig att plocka ihop outfits som passar till dessa tillfällen och visar hur jag ska styla dem på bästa sätt, plus att hon visar hur jag kan kombinera de nya plaggen med allt annat jag redan har i garderoben.”

Berätta om en perfekt lördag!
”En härlig lördagsaktivitet är att promenera från Johannesfred över Huvudstabron och sen avsluta med en brunch på K4 Pampas som ligger precis vid Pampas marina. Glöm inte att spara lite plats för deras efterrättsbuffé som är helt magisk.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”En favorit just nu är restaurangen TAK. I restaurangdelen som heter Råbar äter man jättegod sashimi, tartar och ostron. Ett tips är att beställa deras avsmakningsmeny och dryckespaket. Då kan man vara säker på att få en fantastisk smakupplevelse. En klassiker som annars alltid funkar är Boquerian som ligger i Mood-gallerian.”

Vilken är din paradrätt?
”Jag lagar extremt sällan mat utan det är min man som gör det, men om jag lagar mat så följer jag gärna ett recept. På vardagarna så brukar vi beställa hem mat via Citygross Matkasse så då och då händer det att jag lagar något recept därifrån.”

Hur spenderar man bäst en vårdag i Stockholm?
”Genom att ta en promenad runt Djurgården. Här finns det också massa bra ställen att äta brunch/lunch på t.ex. Ulla Winbladh, Villa Godthem eller mysiga Rosendals Trädgård.”

 När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Jag är en allätare när det gäller musik och lyssnar på allt som spelas på radion, framför allt på Power Hit Radio när jag åker bil.”

Är det något mer du vill rekommendera?
”Jag vill rekommendera alla att starta en brunchklubb med sina bästa kompisar! Vi startade vår brunchklubb för åtta år sedan och under den här tiden så har vi inte bara ätit på väldigt många bra brunchresturanger, utan också fått mycket kvalitetstid med varandra. Några favoritrestauranger förutom de nämnda ovan är Hotell Rival på Mariatorget, Orangeriet Boule och Bar och Södra Teatern.”