Stockholms guide från distriktets stjärnor

Veckans stjärna i distriktet är ingen mindre än den legendariska Ivar Kristensen. Ivar har arbetat i branschen länge och idag säljer han varumärkena Pierre Cardin, Seidensticker och Sunwill här i Stockholm Fashion District. I hans Stockholmsguide får vi tips på ett lite oväntat shoppingparadis, tips på var man hittar Stockholms bästa Smørrebrød och andra sommaraktiviteter här i huvudstaden.

Var i Stockholm shoppar du helst?
”Östermalms Saluhall, där finns allt jag behöver som kött, fisk och ost! Nej skämt åsido, jag handlar faktiskt inte så mycket kläder utan bär nästan bara mina egna varumärken.”

 Vilken är Stockholms bästa restaurang?
”Det finns många bra restauranger, men jag måste ju hedra mitt ursprung och tipsa om restaurangen Två Små Svin som serverar jättegoda Smørrebrød. Den med friterad spättafilet, dansk remoulade, räkor och citron är inte dålig alls.”

Vilket är Stockholms bästa café?
”Här i Stockholm finns det ju ett café i varje gathörn, men tyvärr är det allt för många cafékedjor för min smak. Så mitt tips är att gå till någon av Stockholms fina konditorier som t.ex. Tössebageriet som är ett av Sveriges äldsta och mest anrika caféer.”

Hur spenderar du helst en ledig lördag?
”En ledig lördag tycker jag om att gå upp tidigt och bara njuta av att ta dagen som den kommer. Oftast brukar det bli en tur med cykeln eller en härlig promenad och på kvällen tycker jag om att laga en riktigt god middag.”

 Vilken är din paradrätt?
”Jag kommer inte ihåg vad rätten heter, men det är fläskfilé som är fylld med vitlök, soltorkade tomater, basilika och inlindad med parmaskinka. Till detta serverar man lätt kokade haricots verts och en balsamvinäger och vitlökssås.”

Har du något bra tips på en sommaraktivitet i Stockholm?
”Stockholm är ju fantastiskt vackert på sommaren så att bara promenera eller cykla runt i stan är en bra aktivitet. Vill man ta det ett steg längre så tycker jag att man ska ta båten ut till någon av skärgårdsöarna.”

Är det något mer du vill rekommendera?
”Konjaken Harald Jenen Akvavit, och kom ihåg att snaps ska drickas ljummen!”