Stockholms guide från distriktets stjärnor

Den här veckan får vi ta del av textilagenten Sophie Kvimans bästa Stockholmstips. Vill du veta var du shoppar svenska modevarumärken, vart man äter Stockholms godaste mat eller få tips på vad man kan göra en ledig lördag – då är detta en Stockholmsguide för dig!

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag gillar våra svenska varumärken, så antingen går jag till respektive märkes flagshipstore eller om jag har kort om tid så gillar jag Åhléns där många märken finns samlade. Arket och &Otherstories är två andra butiker där det alltid finns mycket fint! Butiken Jus är också värd ett besök.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Det finns mycket bra restauranger i Stockholm. Restaurangen Barbro på Söder är toppen. Två andra favoriter är Lilla Ego (kommer man efter kl. 21 kan man ha tur och få ett bord i baren) och PA & Co är alltid ett säkert kort.”

Vilken är Stockholms bästa uteservering?
”Mälarpaviljongen är perfekt för lunch och ligger vid Norr Mälarstrand.”

Vad är ditt bästa tips när man har en ledig lördag i Stockholm?
”Antingen så tar man Vaxholmsbåten och åker så långt ut i skärgården man kan och njuter av lugnet på en klippa, eller så besöker man någon av Stockholms handelsträdgårdar. Rosendalsträdgård, Zetas Trädgård eller Slottsträdgården Ulriksdal är några av mina favoriter. Här finns det också bra restauranger och caféer.”

Vilken är din paradrätt?
”Jag har egentligen ingen paradrätt, utan jag vill istället hävda att jag är grym på att koka soppa på en spik. Jag har alltid ett välfyllt skafferi med massa goda saker hemma, så med lite fantasi och finess så går det alltid att laga något gott”.

När du hör de här låtarna kan du inte sitta still.
“Jet med Are You Gonna Be my Girl, Lane Boy med Twenty One Pilots, Arina Grande med Bang Bang och Queens Of the Stoneage med Go with Flow.”

Avslutningsvis är det något mer du vill rekommendera?
”Artipelag och lunch på Moderna Museet för utsikten”