Stockholms Guide från distriktets stjärnor

Hej Peder, Säljare hos L&P Nierenburg i Stockholm Shoe House

Vilken är din bästa vinteraktivitet i Stockholm?
”Jag tycker att det är mysigt att strosa runt i gamla stan där det finns bra restauranger och ställen man kan värma sig på. Annars så är det väldigt vackert att gå runt Djurgården! Om man har möjlighet att ta sig utanför citykärnan så kan jag verkligen tipsa om att åka till Sigtuna Julmarknad. Det är absolut den bästa julmarknaden i Stockholm och Sigtuna i sig är en mysig och pittoresk stad som känns väldigt genuin och mysig, så det är verkligen värt ett besök.”

Berätta om en perfekt lördag!
”På lördagar tycker jag om att sova ut och sen spendera förmiddagen i soffan framför vinterstudion och flera koppar kaffe. Sen är det dags att bege sig till fotbollsplanen för att se när min son spelar fotboll. På kvällen så är det alltid trevligt att bjuda över lite vänner. Självklart bjuder jag på min paradrätt lax i ugn, men passar på när det finns extra arbetskraft att få hjälp med att skala potatisen och hälla upp vinet. Kvällen bjuder på mycket skratt och kvällen slutar vid den perfekta tiden 02.00. Tillräckligt sent för att man ska hinna prata om allt man vill, men inte så sent att man känner sig döende på söndagen.”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”På Restaurang Agaton som är en italiensk restaurang i Gamla Stan blir man aldrig besviken. Börjar gärna middagen med en Oxfilécarpaccio till förrätt och till varmrätt en Frutti di Mare.”

Var i Stockholm hittar man den bästa shoppingen?
”Jag är egentligen inget stort fan av just aktiviteten shopping, men ibland behöver man ju det och då åker jag gärna till Mall of Scandinavia. Här är det varmt, fräscht och här finns alla butiker man behöver.”

Vilken är din paradrätt?
”Lax i ugn med örtsås och kokt potatis. Detta är en klassiker som passar till alla tillfällen. Laxen sköter sig själv i ugnen under ett lager av den goda såsen gjord på crème fraiche med örter och dill. Så allt du behöver göra är att skala och koka potatis.

När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Är inte direkt kung på dansgolvet, utan jag väljer min favoritlåt just nu! Det är den nya låten Sand med Molly Sanden, hon är verkligen grym!”