Stockholmsguide från distriktets stjärnor

Denna vecka har vi fått möjligheten att lära känna Marie som arbetar som säljare på New York Portable Design, ett väskföretag som erbjuder roliga väskor med hög modegrad samt representerar plånboks-varumärket Ögon Designs. Du hittar Marie, hennes gulliga hund Zelda och alla NYPD´s snygga väskor på våning 7 i Stockholm Showroom!

Hej Marie!

Var äter man Stockholms godaste mat?
”I city så rekommenderar jag Strandvägen 1 och Hillenberg och har man vägarna förbi Mariatorget så vill jag tipsa om tapasresturangen Ramblas. På Ramblas serverar de den godaste Råbiff på oxfilé man kan tänka sig. Jag skulle nästan kunna gå dit och bara äta den!”

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag tycker om att shoppa på Södermalm och speciellt i området runt SOFO där jag tycker det finns extra många bra och unika butiker! Men om jag får välja själv så gillar jag att passa på att shoppa när jag är utomlands. Då kan man hitta saker som inte alla andra har. ”

Berätta om en perfekt lördag,
”Jag gillar att vakna tidigt runt 08.00 och ta med mig min hund Zelda på en långpromenad. När jag kommer hem så gör jag ordning lite frukost. Jag är ingen frukostperson så det brukar inte bli någon stor frukostbuffé, utan jag äter två knäckebröd med ost och dricker kaffe precis som alla andra dagar. Efter frukosten fixar jag lite hemma innan jag möter upp en kompis på stan för att strosa runt i butiker och fika. På lördagskvällar njuter jag av att ha tiden att laga mat som jag i vardagen inte hinner laga t.ex. en gryta som får koka länge eller kanske en lasagne helt från grunden! Middagen äter jag helst tillsammans med min son eller så bjuder jag hem lite vänner på middag och drinkar för att efter middagen gå vidare till något bra dansgolv!”

Vilken är din bästa vinteraktivitet i Stockholm?
”Här i Stockholm så är det härligt att ta långa promenader längs Söder Mälarstrand och Långholmen, men den bästa vinteraktiviteten tycker jag är att få susa ner för branta backar på ett par snabba skidor samtidigt som snön viner runt mina ben och tyvärr är möjligheterna för det här i Stockholm lite begränsade…”

Vilken är din paradrätt?
”Lammfilé med ugnsbakade potatisklyftor och rosmarin och till det en god rödvinssås. Knepet för att inte lammet ska bli torrt är att bara steka köttet på högvärme i knappt någon minut på varje sida och sen lägga den i smörpapper tills den har fått den perfekta rosa färgen! ”

När du hör den här låten kan du inte sitta still.
”Jag älskar ju att dansa och gör det ofta både hemma och på stan och min absoluta favoritartist är Justin Timberlake. Min son brukar tycka att jag är lite pinsam när jag dansar runt till Justin Timberlakes musik hemma men det går inte att låta bli, han är SÅ bra!”

Vill du rekommendera något?
”Jag skulle vilja rekommendera vinbaren Dryck på söder här i Stockholm. En mysig vinbar där det alltid är bra stämning, kunnig personal bakom baren och tilltuggen är fantastiska! ”