Stockholmsguide från distriktets stjärnor

Den här fredagen får vi inte bara en utan två Stockholmsguider från solstrålarna Johanna Wullimann och Pia Imbro som driver MODES STOCKHOLM. Modevarumärket erbjuder slow fashion i lyxiga tyger med stilren design som produceras i Europa. Vill du spana in kollektionen är du välkommen till deras showroom på plan 9 i Stockholm Showroom.

 Var i Stockholm shoppar du helst?
Pia: ”Jag shoppar helst på Biblioteksgatan eller i småbutiker på Söder.”

Johanna: ”NK, där finns allting samlat!”

Vilken är din favoritrestaurang i Stockholm?
Pia: ”Jag gillar Asian Fusion-mat, så jag måste säga Tako. De serverar smårätter i japansk cross over-stil. Så gott! Entrén till restaurangen är endast ett hål i väggen, lätt att missa men ge inte upp, det är väl värt besöket! Vill man äta gott i en mer avslappnad miljö så rekommenderar jag Bar Nombre. Underbara smaker gör att Bar Nombre finns på listan över krogar jag gärna återvänder till. De är dessutom väldigt duktiga på viner. Mysigt, trångt och gott.”

Johanna: ”La Vecchia Signora på Åsögatan 163, det finns inget som slår riktigt god och vällagad italensk mat!”

Vad är ditt bästa tips på en höstaktivitet i Stockholm?
Pia: ”Stockholm erbjuder många fina museer och upplevelser så mitt tips blir att kolla in någon eller några av de utställningar som finns just nu. En av mina favoriter är Artipelag som bjuder på fantastisk arkitektur, konst och också väldigt bra fika och lunch. Artipelags konditori utsågs denna vecka till Årets konditori av White Guide. Denna helg är det Stockholm Moderna på Nacka Strandsmässan som är den första i sitt slag, kanske kan vara kul att kolla in?”

Johanna: ”Ta en promenad runt Djurgården. Här finns allt man behöver för en lyckad höstaktivitet, så som museum, cafeer och restauranger. En av mina favoriter är Rosendals Trädgård och deras fik.”

 

Hur spenderar du helst en ledig lördag i Stockholm?
Pia: ”Jag åker gärna ut till huset på Värmdö, lagar en god middag tillsammans med vänner som vi njuter av med något gott i glasen. Nu skall man passa på att tända ljus och elda i öppna spisen om man har. Det piggar upp i höstmörkret. Är det en solig höstdag så spelar jag gärna en runda golf innan middagen på Wermdö Golf & Country Club.”

Johanna: ”Då passar jag på att besöka någon av alla bra konstutställningar som finns i stan och sen äter jag lunch på Konstnärsbaren (KB).”

 

Finns det något annat du tycker att man inte ska missa när man är i Stockholm en helg?
Pia: ”Folklivet runt Nytorget och dess restauranger är svårt att inte rekommendera. Upptäck Stockholm till fots och hitta nya favoritställen.”

Johanna: ”Promenera längs vattnet på Strandvägen och titta in på Svenskt Tenn.”

 

När du hör den här låten kan du inte sitta still?
Pia: ”I somras var det nog Sunnanvind med Mares. Just nu är det Mabel med Don’t call me up.”

Johanna: ”Life is a flower med Miriam Bryant!”