Stockholmsguide från distriktets stjärnor

Veckans Stockholmsguide kommer från Hans Lindberg från det danska skovarumärket ECCO Sweden, med showroom på våning 3 i Stockholm Shoe House. ECCO grundades 1963 med affärsidén att göra skor anpassade efter fötter sett till komfort, flexibilitet och känsla. Med egna fabriker har de kontroll över den kvalitetsprodukt som når kunden på 92 olika marknader. Varning för att munnen kommer att vattnas när du läser om hans paradrätt!

Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Jag tycker om när allt man behöver finns under samma tak eftersom jag helst inte shoppar mer än nödvändigt! Därför tycker jag Nacka Forum är ett bra köpcentrum.”

Berätta om en perfekt lördag!
”Jag vaknar ganska tidigt, beger mig ut på en power walk och lyssnar på en bra podcast. Väl hemma så passar jag på att laga en lyxig helgfrukost. Favoriten är pocherat ägg på en god bit bröd och till det självklart kaffe. Sen är det dags att åka till golfbanan där jag möter upp grabbarna för en runda. Efter golfen åker jag hem och njuter av min vinst för att sen laga en god middag.”

Var äter man Stockholms godaste mat? 
”Jag tycker att restaurangen AG som ligger på Kungsholmen är väldigt bra, framför allt om man gillar kött!”

Vilken är din paradrätt?
”Till vardags så är det min Lasagne som är en favorit. Det är ett recept som har uppdaterats och justerats under flera års tid för att idag vara optimalt. Den innehåller styrka, hetta och väl utvalda fonder. Pricken över i:et är de egenplockade, torkade trumpetsvamparna som jag smular ner i lasagnen. Är det fest så bjuder jag gärna på Lamb Racks. Lammet kryddar jag med massor av färska kryddor och örter innan jag vakuumförpackar dem i en plastpåse och låter det läggas i vattenbad, Sous Vide. Sedan stekar jag det lätt för att få en yta och serverar med en hemmagjord potatisgratäng.”

Hur spenderar du helst en vårdag i Stockholm?
”Med en promenad runt Djurgården som avslutas med något gott att dricka på en av de många bra uteserveringarna som ligger i området.”

När du hör den här låten kan du inte sitta still? 
”Just nu är min favoritlåt Bohemian Rhapsody med Queen. Deras musik kom tillbaka till min spellista efter att jag hade sett filmen om bandets sångare Freddie Mercury.”

Är det något mer du vill rekommendera?
”Att inte ta saker och ting på så stort allvar! Försök att hitta harmoni i livet..!”