STOCKHOLMSGUIDE FRÅN DISTRIKTETS VÄNNER

Denna vecka har vi fått möjligheten att intervjua den alltid så sprudlande Anna på Nacka Strands Blommor. Det är Anna och hennes kollegor som skapar de vackra buketterna och blomsterarrangemangen ni ser i distriktet och på våra mässor. I Annas helgguide får ni reda på vilken som är Stockholms bästa uteservering, vad man gör en vårdag i Stockholm och varför man ska träna på morgonen.

Berätta om en perfekt lördag!
”En perfekt lördag vaknar jag i ett nystädat hem. Jag äter en snabb frukost innan jag åker till gymmet där det oftast blir någon form av styrketräning. Efter träningen åker jag hem och äter en god lunch och njuter av att ha en helt oplanerad dag. Om det är soligt kan jag tycka att det är härligt att gå ut och ta en promenad, men jag gillar också att bara mysa runt hemma. På kvällen så är det trevligt att gå ut och äta på restaurang och då gillar jag libanesisk mat. (dubbelt mellanslag) Alla dessa rätter och röror gör att middagen pågår länge och man får tid att prata, det gillar jag!”

Var äter man Stockholms godaste mat?
”Nu när våren äntligen är här och uteserveringarna öppnar så rekommenderar jag brasseriet Mister French som ligger i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla Stan. Här kan man sitta på en av Stockholms glassigaste uteserveringar, äta en god brunch och njuta av den fina sjöutsikten. Om man är sugen på något mer traditionellt så tycker jag att Griffins Steakhouse alltid serverar väldigt gott kött.”

Vilken är din paradrätt?
”Rådjurssadel med klyftpotatis. Jag har egentligen inget speciellt knep för att få köttet perfekt utan går mycket på känsla, men ett tips för att få köttet att bli sådär perfekt rosa är att låta det vila länge.”

Vad är ditt bästa tips för en vårdag i Stockholm?
”Jag vill tipsa om något av Stockholms fina naturreservat som man i många fall enkelt kan ta sig till med hjälp av kollektivtrafiken t.ex. så är Nyckelviken som ligger här i Nacka ett mysigt område att promenera runt i.”

 Vilken är din favoritlåt?
”Åh svårt! Jag byter favoritlåt en gång i kvarten, men just nu så lyssnar jag på Daddy Yankee och Snow´s låt Con Calma.”

 Är det något mer du vill rekommendera?
”Hitta en träningsform som du tycker är rolig och utöva den gärna på morgonen, då får du härlig energi som räcker hela dagen!”

 Var i Stockholm finns den bästa shoppingen?
”Det bästa med Stockholms shopping är blandningen av välkända varumärken, roliga butiker och de klassiska kedjorna. Jag har ingen direkt favoritbutik men jag gillar butikerna runt Drottninggatan.”