Svenska modetalanger prisas

Den 18 december korades vinnarna av de hedervärda priserna Swedish Fashion Talents of the Year, Swedish Fashion Talent Accessory Award 2018 och Swedish Fashion Council Changer Award 2018. Priset delades ut av organisationen Swedish Fashion Talents som verkar för att stötta  svenska unga varumärken.

Per Götesson tilldelades priset Swedish Fashion Talent of the Year och hyllas för sin starka design, uttrycksfulla siluett och kreativa siluett.  Priset Swedish Fashion Talent Accessory tilldelades Rebecca Björnsdotter för en stark estetik, ett tydligt budskap, högaktuella värdegrunder samt en design som tilltalar såväl kungligheter som popstjärnor. I juryn för dessa kategorier hittar vi bland annat Margareta van den Bosch, H&M, Thomas Hägg, Carlson Hägg PR & Communication, Sofia-Li Molin, Swedish Fashion Council, Ulrika Nilsson, JUS, Jonas Claesson, ATP ATELIER och vår egna VD Helena Waker.

Under kvällen delade Stockholm Fashion Council ut utmärkelsen Swedish Fashion Council Changers Award till ett varumärke som på ett särskilt starkt sätt har arbetat för att skaka om och tillföra ny energi till branschen. År 2018 vinnare av utmärkelsen är Rave Review. Ett varumärke som har grunden i re-design, alltid håller hög modegrand och som på ett innovativt sätt skakar om och skapar ett alternativt sätt för den framtida modebranschen att vara och verka.