Du besöker som Besökare

Textilhögskolan i Borås

Genom ett nära samarbete med branschen och utbildning på grund- och avancerad nivå upp till forskarnivå inom såväl konstnärlig textil- och modedesign som inom teknik, ekonomi och management, utgör Textilhögskolan kärnan för textil- och modesektorns kompetensförsörjning.

Här finns ett brett utbud av utbildningar som bygger upp en unik kombination av olika kompetenser inom hela textilområdet, alltifrån hantverk och design till teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring. Det finns en omfattande forskning inom till exempel textil materialteknik, polymera textila fibrer, textilarmeringar för kompositer, smarta textilier, textilt management samt inom det textila designområdet.

Den textila utbildningen i Borås har anor sedan 1866 då den Tekniska Väfskolan grundades. Textilinstitutet tillkom 1936 och överfördes till Högskolan i Borås 1982 som en egen institution. I dag heter vi Textilhögskolan vid Högskolan i Borås och har utvecklats till en, även i ett internationellt perspektiv, resursstark utbildningsinstitution inom det textila området. Vi har dessutom fullständiga forskarutbildningsrättigheter inom textil och mode.

För att veta mer, klicka här!

Kontaktpersoner

Mötesförfrågan Textilhögskolan i Borås

I formuläret kan du fylla i ett önskat datum för möte och en hälsning. Kom ihåg att skriva i din mailadress korrekt för att bekräftelsen ska nå dig. Endast bekräftade mötesförfrågningar gäller.

  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ