Två storslagna visningar knöt ihop Fashion Week Stockholm – Whyred och Diana Orving

Med mycket färg och mönster samt både herr och damkollektioner bjöd Whyred på en magnifik start av visningsveckan i Grands magiska lokaler, vilket också är en ny hemvist för Fashion Week.

Fashion Week Stockholm andades normutmaningar, kreativitet och innovation. Från Hopes No Gender labeling (alla kläder är märkta dam och herr storlekar), LazoSchmidl normutmaning, Ida Sjöstedts magnifika couture klänningar, Emelie Janrell´s hyllning till förgångna drottningar, till Swedish Fashion Talents och Borås Textilhögskolas kreativitet.

Mångfalden hos modellerna var markant och kanske en effekt från de etiska linjer modebranschen tagit fram under ledning av Swedish Fashion Council och ASFB och som, bland andra, Stockholm Fashion District självklart står bakom.

Auktionverket höll återanvädningsfanan högt och bjöd på en vintagevisning med exklusiva plagg från Yves Saint Laurent och Chanel men också med svenska plagg från Märtha Skolan och NK Franska salonger.

Diana Orving avslutade veckan med en Grand Finale till specialskriven musik komponerad av Ylva Fred och framförd av en kammarorkester. En storslagen visning av silkespyjamas, skjortor och kjolar samt fantastiska aftonklänningar med vänner som modeller i kläder speciellt gjorda för dem.

Här hittar du alla bilder och filmer från Fashion Week Stockholm.