Classic Collection

Classic Collection erbjuder skandinavisk textildesign för dagens och morgondagens trender. Med medvetenhet kring design, hantverksprocesser och etik är kollektionerna tidlösa uttryck som kombinerar minimalism med klassiskt uttryck.

Sedan start 1996, har Classic Collection genomgått ett antal trender och vuxit till att idag bli en betydande aktör inom matt- och textilbranschen. Idén med varumärket har dock alltid varit densamma; att erbjuda kvalitativa designprodukter till ett konkurrenskraftigt pris och framförallt kunna göra det med bra arbetsförhållanden för våra leverantörer. Just därför har vi lagt stor vikt på våra samarbeten där vi idag arbetar mot flera mindre, ofta familjeägda mattillverkare i Indien. Genom att bruka de hantverkstraditioner inom mattillverkning som utvecklats i dessa mindre byar i över 500 år ser vi inte bara till att bidra till samhället utan kan också erbjuda våra kunder kvalitativa, handgjorda mattor.

Idag arbetar vi med återförsäljare såsom Åhlens, Nordic nest och Stalands, och är omskrivna i press i bland annat Sköna hem, Elle Decoration, Plaza Interior och Residence. Som varumärke arbetar vi alltid utifrån idén att både utmana trenderna men också att skapa produkter som håller lång tid framöver. Vi utgår alltid från våra kollektioner i skapandet där vi ser till helheten inom design, hantverk och färger. Detta så att vi kan erbjuda en unik produkt för både idag och imorgon.

Hållbarhetsmål

Sociala medier

Kontakt

Karta med pins

Mötesförfrågan Classic Collection

I formuläret kan du fylla i ett önskat datum för möte och en hälsning. Kom ihåg att skriva i din mailadress korrekt för att bekräftelsen ska nå dig. Endast bekräftade mötesförfrågningar gäller.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Hidden