Frågor & svar

Stockholm Fashion District är en unik och innovativ affärsmötesplats med digitala och fysiska showroom öppna 365 dagar om året, modeveckor med fokus på handel som samlar svenska och internationella varumärken och inköpare, forum för kreativitet och skapande samt vidareutveckling vid seminarier och utbildningar. Distriktet besöks årligen av designers, e-handel, retail, internationella delegationer, intressenter och andra modeentusiaster. Vill du veta mer om distriktet? Nyfiken på vad det innebär att medverka på någon av Stockholm Fashion Districts affärsmötesplatser? Nedan är några av de vanligaste frågorna som ställs till SFD. Om du inte hittar svaret på just din fråga får du gärna kontakta oss så att vi kan hjälpa dig.

 • Vem kan besöka Stockholm Fashion District?

  Stockholm Fashion District är en affärsmötesplats för de som verkar inom modeindustrin i Sverige, så som designers, e-handel, retail, internationella delegationer och andra intressenter.

  För dig som inte arbetar inom modeindustrin, men ändå har ett stort intresse för mode och stil, arrangerar vi flera typer av event. Håll utkik i vår kalender efter nästa tillfälle!

 • Hur kan jag använda Stockholm Fashion Districts plattformar för att nå ut till min kunder?

  Stockholm Fashion District erbjuder många möjligheter till att skapa spännande content och effektiv marknadsföring. Skicka in en annonsförfrågan här, så hör vi av oss för att diskutera de olika möjligheterna för just ditt varumärke.

   

 • Join the SFD-team!

  Just nu har vi inga lediga tjänster, men är ständigt på jakt efter nya stjärnor och kunskap!

  Håll utkik på våra sociala medier efter lediga tjänster eller skicka ditt CV och vad du kan bidra med till info@stockholmfashiondistrict.se.

 • Hur hittar jag till Stockholm Fashion District?

  Stockholm Fashion District ligger i Nacka strand, Stockholm. Nedan hittar ni de mest populära sätten att ta sig till distriktet!

  Med bil:
  Följ Stadsgårdsleden från Slussen i centrala Stockholm mot Värmdöleden (väg 222). Tag avfart Nacka strand och följ skyltarna mot ”Fashion District”. Restid ca 8 min. I SFD finns det över
  2000 p-platser i Stockholm Fashion District fördelade över 3 p-hus samt utomhus. Följ anvisningarna efter att du passerat tunneln till Nacka strand.

  Med Taxi:
  Stockholm Fashion District rekommenderar Taxi Stockholm (08-15 00 00), Taxi 020 (020-20 20 20) eller Taxi Kurir (08-30 00 00).
  Denna säsong erbjuder Stockholm Fashion District tillsammans med Taxi Stockholm fast pris (295 kr) mellan Cityterminalen och Augustendalsvägen 7 i Stockholm Fashion District, Nacka strand.

  Med kollektivtrafik:
  Buss 443 avgår från Slussen till Nacka strand med en beräknad restid på 10 minuter.  Buss 71 avgår från Slussen (Glasbruksgatan) via Sickla till Nacka strand. Tidtabell för kollektivtrafik, SL.

  Med båt:
  SjöVägens båtar avgår från Nybrokajen med en beräknad restid på 25 minuter och SL-kort gäller. Strömma och Vaxholmsbolaget trafikerar också Nacka strand. Båttidtabell, sjovagen.se.

  Från Arlanda:
  Ta Arlanda Express eller Flygbuss till Centralstationen. Därifrån tar du tunnelbana, röd eller grön linje söderut, till station Slussen. Buss 443 avgår från Slussen till Nacka strand med en beräknad restid på 10 minuter. Tidtabell för kollektivtrafik, SL.

  Från Bromma flygplats:
  Ta Flygbuss till Centralstationen. Därifrån tar du tunnelbana, röd eller grön linje söderut, till station Slussen. Buss 443 avgår från Slussen till Nacka strand med en beräknad restid på 10 minuter. Tidtabell för kollektivtrafik, SL.

  Från Centralstationen / T-centralen:
  Ta tunnelbana, röd eller grön linje söderut, till station Slussen. Buss 443 avgår från Slussen till Nacka strand med en beräknad restid på 10 minuter. Tidtabell för kollektivtrafik, SL.

 • Jag letar efter nya varumärken till min butik. Hur kan ni hjälpa mig?

  Vad spännande att du letar efter nya varumärken, då har du kommit rätt! I Stockholm Fashion District hittar du svenska och internationella varumärken inom damkläder, herrkläder, barnkläder, accessoarer, väskor, damskor, herrskor, barnskor, underkläder, badkläder och inredning.

  Du hittar alla varumärken under varumärken i menyn.

  Saknar du något varumärke? Kontakta oss gärna:
  info@stockholmfashiondistrict.se.

 • Vad innebär det att vara Guest Brand under Fashion Week Trade?

  Som Guest Brand är du välkommen att boka en yta för att träffa dina kunder hos oss under Fashion Week Trade. Hos oss får kunden effektiva mötesdagar och vi hjälper dig med servicen runt omkring. I Stockholm Fashion District finns forum för utveckling inom ämnen som digitalisering och hållbarhet, rådgivning och affärsstöd samt nätverksevent där du kan få avgörande nya kontakter. Vårt fokus är affärsmötet och att länka ihop delar av branschen med varandra. Besökande kunder är inköpare från e-handel, independentbutiker, kedjor och varuhus i Sverige och andra delar av Norden. Du som leverantör ansvarar för att boka möten med dina kunder. Vi ser till att din kund kan inspireras, nätverka och effektivt göra inköp.

  Fördelar
  – Effektiva möten med dina kunder.
  – Inspiration, ny kunskap och service för dig och dina kunder.
  – Överblick över nyheter & kommande säsong.
  – Tillfällen för nätverkande och nya kontakter.
  – Utbyte av erfarenheter med kollegor i branschen.
  – Seminarier och workshops om aktuella ämnen.
  – Marknadsföringsmöjligheter i Stockholm Fashion Districts kanaler.
  – Överraskningar och erbjudanden från Stockholm Fashion Districts partners.
  – VIP-service med BMW Bilia Group.
  – Tillgänglighet med tre p-hus, hotell i området, båtar till city och tät busstrafik.

  Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Amanda Heldring, Project Manager, amanda@stockholmfashiondistrict.se.

 • Jag vill ställa ut med mitt företag/varumärke i Stockholm Fashion District - hur gör jag?

  Stockholm Fashion District är organiskt och expanderar vid behov för att sedan krympa till en anpassad storlek efter behoven hos dem som för närvarande har behov av att använda modeindustrins affärsplattform.

  Under Fashion Week Trade, när Stockholm Fashion District är som störst, täcker vi över 20 000 kvadratmeter. Vid andra tillfällen kan en hel värld få plats i ett enda showroom, ett mötesrum, en popup-utställning eller en utomhusfest i den svenska sommarnatten.

  Kontakta oss gärna för att veta mer om våra olika mässkoncept, konferensrum eller utställningsytor!

 • Jag vill ha ett showroom, hur gör jag?

  Hör av dig till oss för att få information om vad som just nu finns ledigt i våra två showroombyggnader, Stockholm Showroom med 10.000 kvadratmeter konfektion och Stockholm Shoe House fyllt av showroom med skor.

  Som del av Stockholm Fashion Districts community har du en självklart del i ett stort nätverk av kollegor, en handelsorganisation med över hundra års erfarenhet av internationell handel i ryggen och en logistikavdelning som tar emot och skickar dina paket oavsett om du själv just då är på plats eller kanske på kundbesök. Dessutom arrangeras gemensamma aktiviteter och event så att dina kunder kan ha effektiva möten och få inspiration samtidigt som de besöker dig.

 • Jag vill vara med i en nätverksgrupp?

  Under taket för Trade Partners Sweden och i Stockholm Fashion District samlas flera branschfokuserade nätverksgrupper, viktiga forum för aktuella och specifika frågor. Vill du vara med i gruppen för mode, skor, textil, inredning, underkläder och väskor? Butiksägare och inköpare är välkomna till Buyers Club. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Kontakta Stockholm Fashion District

Välkommen att kontakta oss.