3 snabba med podcastduon bakom ”Modetipset secondhand”

Är det okej att vara en shopaholic om du bara shoppar secondhand? Det och mycket annat vill modejournalisten Anna Blom och slow fashion-experten Emelie Norberg reda ut i deras nya podcast om secondhandmode ”Modetipset secondhand”. Vi fick chans att ställa 3 snabba frågor till duon.

Varför startade ni Modetipset secondhand?
– Vi driver podden för att vi vill inspirera fler till ett mer sunt och miljömedvetet sätt att konsumera mode på. Vi vill komma bort från klimatdepp och istället bidra till klimatpepp.

Ni släpper nya avsnitt varje vecka på söndagar. Varannan vecka heter avsnittet ”Veckans fråga” där lyssnare kan ställa frågor. Behövs det mer tips för att shoppa mer långsiktigt?
– Absolut! Vi får massor av frågor från lyssnare som vill veta om det är ok att shoppa secondhand från modekedjorna till var du hittar bästa secondhandbutiken i London. Vi vill helt enkelt att det ska vara lätt, i alla fall lättare, att göra rätt val som känns bra i magen.

Så är det okej att vara en shopaholic om du bara shoppar secondhand?
– För att spara klimatpåverkan när du shoppar secondhand behöver du ersätta ett planerat nyinköp. Jämför med till exempel när du ”sparar” pengar på att köpa på rea. Det gör du naturligtvis inte, du gör ju av med pengar om du köper en jacka på rea. Men om du ändå behöver en jacka och gärna hade köpt den till fullpris, då sparar du faktiskt pengar om du hittar den till halva priset.

För dig som är nyfiken på ”Modetipset secondhand” så hittar du det senaste avsnittet här. Mer inspiration och tips finns även på poddens Instagram under @modetipset.se.

Programledare:
Emelie Norberg och Anna Blom. Emelie är ​influencer med inriktning på mer hållbart mode (Instagram: @emeliienorberg) och Anna är modejournalist samt föreläsare inom cirkulärt mode, med över 15 års erfarenhet från modevärlden både i Sverige och internationellt.

 

Nyheter