Artikelserien Helenas reflektioner: ”Jag gick på moln därifrån & vill bara att framtiden ska vara nu”

I denna artikelserie checkar vi kontinuerligt in med Helena Waker, VD på Stockholm Fashion District, för att inhämta lägesrapporter och få reflektioner från branschen. Helena har i och med sin roll många intressanta kontakter med olika aktörer och vi låter henne gärna uppdatera oss. Här kan du läsa en återblick på förra veckan.

  • 100 år efter att kvinnor fick rösträtt fick Sverige en kvinnlig stadsminister. Det känns väldigt bra och även om vi inte är överens om vissa näringslivsfrågor så hoppas jag på att hon gör ett bra arbete för Sverige. Vi behöver stabilitet och tydlighet i besluten.
  • Fick också två samtal, ett från kulturdepartementet och ett från näringsdepartementet, inser att det är många stadsråd som nu byts. Massor av arbeten med möten och olika resor måste bokas om för de nya stadsråden. Tack och lov för alla tjänstemän som får saker gjort ändå, skönt att arbete inom näringslivet.
  • Modebranschens dag var inspirerande med intressanta  företagsledare och nya visioner. Det var verkligen länge sedan det var en hel dags seminarier ”på riktigt” så det märktes att de flesta var ovana vid det men tyckte det var  kul att träffas. Det är stor skillnad på riktiga möten och digitala möten. Jag deltog i avslutningspanelen med kunniga kollegor i branschen – kul med vassa och snabba frågor från Habits chefredaktör Kajsa! Gillar verkligen att lyssna på  många perspektiv ifrån branschen.
  • Föreläste om framtidens yrken och en shortcut om branschen för en större grupp gymnasieungdomar inom ramen för Popswap. En konsumentgrupp med nya värderingar och nyfikna hur de kan göra världen bättre. Härligt att få så mycket energi tillbaka och skönt att se att fler är intresserade av att arbeta inom internationell handel, hållbarhet och mode- och textilindustrin.
  • Stockholm Creative Tech Week var galet grymt inspirerande dagar där vi berättade om modeindustrin och våra framtidsplaner och hade kreativa utvecklingsmöten med olika tech-, musik- och filmbolag! Deltog i en superintressant panel och det toppar absolut det här årets mest spännande samarbetspartners för framtiden. Jag gick på moln därifrån och vill bara att framtiden ska vara nu. Ser så mycket fram emot 2022 och Stockholm Fashion District x Stockholm Creative Tech Week!– Helena Waker, VD, Stockholm Fashion District & Trade Partners Sweden

Vill du läsa föregående artikel ur artikelserien Helenas reflektioner kan du göra det här.

Nyheter